Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
GIDA SANAYİNDE REKLAMCILIK ve YARATICI DÜŞÜNCELER
1 Dersin Adı: GIDA SANAYİNDE REKLAMCILIK ve YARATICI DÜŞÜNCELER
2 Dersin Kodu: TRE5330
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Yüksek Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 2
7 Dersin AKTS Kredisi: 6
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 3
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. ŞULE TURHAN
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Prof. Dr. Şule Turhan
Uludag University, Faculty of Agriculture, Dept. Of Agr. Economics, 16059, Görükle Bursa, TURKEY.
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Reklamcılığın tanımı, alt başlıkları, genel konseptleri ve yaklaşımları, iletişim sürecindeki temel işlevleri gibi temel tanım ve sınıflandırmalarının, komşu uygulamalarla ilişkileri kurularak ele alınması. Reklamcılık konusunda temel ve elementer bilgilerin aktarılması ve gıda sanayindeki uygulamalar dersin amacını oluşturmaktadır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Etkili iletişim kurma, iletişim engellerini ortadan kaldırabilme yeteneği kazanma, zamanı etkili kullanma
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Pazarlama sürecindeki aktörleri tanımlar ;
2 Sorgulama yeteneği kazanır ;
3 Reklamcılık kavramını ve pazarlamadaki yerini bilir ;
4 Reklam iletişimi sürecini ve bileşenlerini kavrar ;
5 Reklam yaratımı süreci hakkında teorik donanım kazanır ;
6 İletişim araçları ve reklam mecralarını tanır ;
7 Reklamda strateji geliştirmenin ne olduğunu öğrenir ve strateji geliştirir;
8 Araştırma, planlama, değerlendirme ve uygulamayı içeren tüm süreç hakkında bilgi sahibi olur.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Reklamcılığın tanımı
2 Reklamcılığın alt başlıkları
3 Genel konseptleri ve yaklaşımları
4 Etkili reklam
5 Mesaj stratejileri
6 Kurumsal reklamcılık
7 Ulusal ve uluslararası reklamcılıkta reklam yaratım sürecinin işlerliği ve gelişimi
8 Ödevlerin sunumu
9 Ödevlerin sunumu
10 Ödevlerin sunumu
11 Marka yaratılırken izlenen reklamcılık ve promosyon yönetimi süreci
12 Reklam yönetim süreci
13 Gıda sektöründen örnekler
14 Gıda sektöründen örnekler
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar:
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 60
Yıl sonu Sınavı 0 0
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 100
Finalin BAşarıya Oranı 0
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları 1 vize 1 final ve ödev
Açıklama 1 vize 1 final ve ödev
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 3 42
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 4 56
Ödevler 1 5 10
Projeler 14 4 56
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 0 10 0
Toplam İş Yükü 184
Toplam İş Yükü / 30 saat 5,8
Dersin AKTS Kredisi 6
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 1 1
OK2 1 4 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1
OK3 1 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 2
OK4 1 1 1 1 2 1 1 3 1 2 1 1
OK5 1 1 2 1 1 1 2 2 1 1 1 1
OK6 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
OK7 1 1 2 1 1 2 1 1 1 1 1 1
OK8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr