Genel Tanıtım
Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı ilk olarak 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır.
Bahçe Tarımı Programı alanında 120 AKTS kredilik ve 2 yıllık ön lisans sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Bahçe Tarımı alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.
Ön Lisans
4
Kabul ve Kayıt Koşulları
Meslek Liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar Bahçe Tarımı Ön Lisans Programına sınavsız geçiş hakkını kullanarak girebilirler. Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olan/olacaklar ise Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın ilgili YGS-6 puan türünden yeterli puan almaları halinde Bahçe Tarımı Ön Lisans Programına yerleştirilirler.
5
Önceki Öğrenmenin Tanınması
“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
6
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Bahçe Tarımı Programı’ndan ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.
Bahçe Tarımı Programının amacı; meyve, asma, zeytin yetiştiriciliği ve ıslahı, çoğaltma ve kültürel bakım işlemleri (sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele, budama, seyreltme vb.), fidan üretim teknikleri ve fidan sertifikasyonu, ürünlerin muhafazası ve pazarlanması gibi konularda günümüzün bilgi ve tecrübesiyle donatılmış, proje hazırlayan ve uygulama yapabilen, kendi işini kurup işletebilecek niteliklive tercih edilen teknik elemanlar yetiştirmektir.
8
Program Yeterlilikleri & Sınıflandırılmış & Karşılaştırılmalı
1.
Meyve ve Sebzelerin bilimsel ve yöresel isimleri ve botanik özellikleri ile tanır.
|
2.
Bitkilerde organik maddelerin biyosentezi ve depolanması, solunum, büyüme ve gelişme olayları, bitki-su ilişkileri, iklim- toprak ve bitki ilişkileri, çevre sorunları konuları ve organik tarım konularında temel bilgiye sahip olur.
|
3.
Sulama metodları, toprak işleme, gübre çeşitleri ile bitki besleme ve gübreleme konularında bilgiye sahip olur ve uygulamasını yapar.
|
4.
Yabancı ot, hastalık ve zararlıları tanır ve mücadelesini yapar.
|
5.
Tarım alet ve makinelerini tanır ve kullanır.
|
6.
Meyve ve sebzeleri yetiştirir, pazarlar ve depolar.
|
7.
Meyve ve sebze fidan ve fidesini çoğaltır, pazarlar ve sertifikasyonunu yapar.
|
8.
Üretim projeleri hazırlar, bunların uygulama ve kontrolünü yapar.
|
9.
Bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak kurumsal bilgiyi oluşturma, düzenleme, iletme, saklama, sunma, paylaşma becerilerine sahip olurlar.
|
10.
Çevre sorunlarına duyarlı, doğal ve kültürel kaynakları koruyan çevre bilincine sahip olurlar.
|
11.
Meslek alanı ile ilgili araştırma yapar ve bilgi toplar, rapor haline getirir ve raporu, hizmet verdiği kişi ve gruplara açık bir şekilde sözlü ve yazılı olarak anlatır ve takım çalışması yapar.
|
12.
İyi derecede Türkçe kullanım becerisine sahip olup, orta düzeyde İngilizce kullanım becerisine sahiptir.
|
BECERİ |
Bilişsel - Uygulamalı |
- Bitkilerde organik maddelerin biyosentezi ve depolanması, solunum, büyüme ve gelişme olayları, bitki-su ilişkileri, iklim- toprak ve bitki ilişkileri, çevre sorunları konuları ve organik tarım konularında temel bilgiye sahip olur.
- Çevre sorunlarına duyarlı, doğal ve kültürel kaynakları koruyan çevre bilincine sahip olurlar.
- İyi derecede Türkçe kullanım becerisine sahip olup, orta düzeyde İngilizce kullanım becerisine sahiptir.
- Meyve ve sebze fidan ve fidesini çoğaltır, pazarlar ve sertifikasyonunu yapar.
- Üretim projeleri hazırlar, bunların uygulama ve kontrolünü yapar.
- Meslek alanı ile ilgili araştırma yapar ve bilgi toplar, rapor haline getirir ve raporu, hizmet verdiği kişi ve gruplara açık bir şekilde sözlü ve yazılı olarak anlatır ve takım çalışması yapar.
- Bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak kurumsal bilgiyi oluşturma, düzenleme, iletme, saklama, sunma, paylaşma becerilerine sahip olurlar.
- Yabancı ot, hastalık ve zararlıları tanır ve mücadelesini yapar.
- Meyve ve Sebzelerin bilimsel ve yöresel isimleri ve botanik özellikleri ile tanır.
- Sulama metodları, toprak işleme, gübre çeşitleri ile bitki besleme ve gübreleme konularında bilgiye sahip olur ve uygulamasını yapar.
- Meyve ve sebzeleri yetiştirir, pazarlar ve depolar.
- Tarım alet ve makinelerini tanır ve kullanır.
|
BİLGİ |
Kuramsal - Uygulamalı |
- Sulama metodları, toprak işleme, gübre çeşitleri ile bitki besleme ve gübreleme konularında bilgiye sahip olur ve uygulamasını yapar.
- Yabancı ot, hastalık ve zararlıları tanır ve mücadelesini yapar.
- Bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak kurumsal bilgiyi oluşturma, düzenleme, iletme, saklama, sunma, paylaşma becerilerine sahip olurlar.
- Meyve ve sebze fidan ve fidesini çoğaltır, pazarlar ve sertifikasyonunu yapar.
- Tarım alet ve makinelerini tanır ve kullanır.
- Bitkilerde organik maddelerin biyosentezi ve depolanması, solunum, büyüme ve gelişme olayları, bitki-su ilişkileri, iklim- toprak ve bitki ilişkileri, çevre sorunları konuları ve organik tarım konularında temel bilgiye sahip olur.
- İyi derecede Türkçe kullanım becerisine sahip olup, orta düzeyde İngilizce kullanım becerisine sahiptir.
- Üretim projeleri hazırlar, bunların uygulama ve kontrolünü yapar.
- Çevre sorunlarına duyarlı, doğal ve kültürel kaynakları koruyan çevre bilincine sahip olurlar.
- Meyve ve sebzeleri yetiştirir, pazarlar ve depolar.
- Meslek alanı ile ilgili araştırma yapar ve bilgi toplar, rapor haline getirir ve raporu, hizmet verdiği kişi ve gruplara açık bir şekilde sözlü ve yazılı olarak anlatır ve takım çalışması yapar.
- Meyve ve Sebzelerin bilimsel ve yöresel isimleri ve botanik özellikleri ile tanır.
|
YETKİNLİK |
Alana Özgü Yetkinlik |
- Üretim projeleri hazırlar, bunların uygulama ve kontrolünü yapar.
- Meyve ve Sebzelerin bilimsel ve yöresel isimleri ve botanik özellikleri ile tanır.
- Sulama metodları, toprak işleme, gübre çeşitleri ile bitki besleme ve gübreleme konularında bilgiye sahip olur ve uygulamasını yapar.
- Bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak kurumsal bilgiyi oluşturma, düzenleme, iletme, saklama, sunma, paylaşma becerilerine sahip olurlar.
- İyi derecede Türkçe kullanım becerisine sahip olup, orta düzeyde İngilizce kullanım becerisine sahiptir.
- Meslek alanı ile ilgili araştırma yapar ve bilgi toplar, rapor haline getirir ve raporu, hizmet verdiği kişi ve gruplara açık bir şekilde sözlü ve yazılı olarak anlatır ve takım çalışması yapar.
- Meyve ve sebze fidan ve fidesini çoğaltır, pazarlar ve sertifikasyonunu yapar.
- Bitkilerde organik maddelerin biyosentezi ve depolanması, solunum, büyüme ve gelişme olayları, bitki-su ilişkileri, iklim- toprak ve bitki ilişkileri, çevre sorunları konuları ve organik tarım konularında temel bilgiye sahip olur.
- Çevre sorunlarına duyarlı, doğal ve kültürel kaynakları koruyan çevre bilincine sahip olurlar.
- Meyve ve sebzeleri yetiştirir, pazarlar ve depolar.
- Tarım alet ve makinelerini tanır ve kullanır.
- Yabancı ot, hastalık ve zararlıları tanır ve mücadelesini yapar.
|
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
- Çevre sorunlarına duyarlı, doğal ve kültürel kaynakları koruyan çevre bilincine sahip olurlar.
- Bitkilerde organik maddelerin biyosentezi ve depolanması, solunum, büyüme ve gelişme olayları, bitki-su ilişkileri, iklim- toprak ve bitki ilişkileri, çevre sorunları konuları ve organik tarım konularında temel bilgiye sahip olur.
- Meyve ve sebze fidan ve fidesini çoğaltır, pazarlar ve sertifikasyonunu yapar.
- Bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak kurumsal bilgiyi oluşturma, düzenleme, iletme, saklama, sunma, paylaşma becerilerine sahip olurlar.
- Üretim projeleri hazırlar, bunların uygulama ve kontrolünü yapar.
- İyi derecede Türkçe kullanım becerisine sahip olup, orta düzeyde İngilizce kullanım becerisine sahiptir.
- Yabancı ot, hastalık ve zararlıları tanır ve mücadelesini yapar.
- Meyve ve sebzeleri yetiştirir, pazarlar ve depolar.
- Meyve ve Sebzelerin bilimsel ve yöresel isimleri ve botanik özellikleri ile tanır.
- Tarım alet ve makinelerini tanır ve kullanır.
- Meslek alanı ile ilgili araştırma yapar ve bilgi toplar, rapor haline getirir ve raporu, hizmet verdiği kişi ve gruplara açık bir şekilde sözlü ve yazılı olarak anlatır ve takım çalışması yapar.
- Sulama metodları, toprak işleme, gübre çeşitleri ile bitki besleme ve gübreleme konularında bilgiye sahip olur ve uygulamasını yapar.
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
- Çevre sorunlarına duyarlı, doğal ve kültürel kaynakları koruyan çevre bilincine sahip olurlar.
- Meyve ve sebzeleri yetiştirir, pazarlar ve depolar.
- Sulama metodları, toprak işleme, gübre çeşitleri ile bitki besleme ve gübreleme konularında bilgiye sahip olur ve uygulamasını yapar.
- Meyve ve Sebzelerin bilimsel ve yöresel isimleri ve botanik özellikleri ile tanır.
- Tarım alet ve makinelerini tanır ve kullanır.
- Bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak kurumsal bilgiyi oluşturma, düzenleme, iletme, saklama, sunma, paylaşma becerilerine sahip olurlar.
- Meyve ve sebze fidan ve fidesini çoğaltır, pazarlar ve sertifikasyonunu yapar.
- İyi derecede Türkçe kullanım becerisine sahip olup, orta düzeyde İngilizce kullanım becerisine sahiptir.
- Üretim projeleri hazırlar, bunların uygulama ve kontrolünü yapar.
- Meslek alanı ile ilgili araştırma yapar ve bilgi toplar, rapor haline getirir ve raporu, hizmet verdiği kişi ve gruplara açık bir şekilde sözlü ve yazılı olarak anlatır ve takım çalışması yapar.
- Bitkilerde organik maddelerin biyosentezi ve depolanması, solunum, büyüme ve gelişme olayları, bitki-su ilişkileri, iklim- toprak ve bitki ilişkileri, çevre sorunları konuları ve organik tarım konularında temel bilgiye sahip olur.
- Yabancı ot, hastalık ve zararlıları tanır ve mücadelesini yapar.
|
Öğrenme Yetkinliği |
- Çevre sorunlarına duyarlı, doğal ve kültürel kaynakları koruyan çevre bilincine sahip olurlar.
- Meyve ve sebze fidan ve fidesini çoğaltır, pazarlar ve sertifikasyonunu yapar.
- Bitkilerde organik maddelerin biyosentezi ve depolanması, solunum, büyüme ve gelişme olayları, bitki-su ilişkileri, iklim- toprak ve bitki ilişkileri, çevre sorunları konuları ve organik tarım konularında temel bilgiye sahip olur.
- Meslek alanı ile ilgili araştırma yapar ve bilgi toplar, rapor haline getirir ve raporu, hizmet verdiği kişi ve gruplara açık bir şekilde sözlü ve yazılı olarak anlatır ve takım çalışması yapar.
- Meyve ve Sebzelerin bilimsel ve yöresel isimleri ve botanik özellikleri ile tanır.
- İyi derecede Türkçe kullanım becerisine sahip olup, orta düzeyde İngilizce kullanım becerisine sahiptir.
- Meyve ve sebzeleri yetiştirir, pazarlar ve depolar.
- Üretim projeleri hazırlar, bunların uygulama ve kontrolünü yapar.
- Sulama metodları, toprak işleme, gübre çeşitleri ile bitki besleme ve gübreleme konularında bilgiye sahip olur ve uygulamasını yapar.
- Tarım alet ve makinelerini tanır ve kullanır.
- Yabancı ot, hastalık ve zararlıları tanır ve mücadelesini yapar.
- Bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak kurumsal bilgiyi oluşturma, düzenleme, iletme, saklama, sunma, paylaşma becerilerine sahip olurlar.
|
9
Mezunların İstihdam Profilleri
Mezun olan öğrencilerimiz Tarım sektöründeki yetiştiricilik, muhafaza ve pazarlama alanında tekniker olarak görev alabilirler.
10
Üst Derece Programlarına Geçiş
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar, Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın (ÖSYM) düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı’ndan (DGS) yeterli puana sahip olmaları koşuluyla, üniversitelerin Ziraat Fakültelerinin 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.
11
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, proje, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %50, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %50 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 30 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.
Tam Zamanlı
14
Adres İletişim Bilgileri
Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu
Bahçe Tarımı Programı
16600 Bursa/Gemlik
Tel: 0 224 2942677
Prof. Dr. Serap KIRMIZI (Program Başkanı)
Dahili:62231
E-Mail: skirmizi@uludag.edu.tr
Öğr. Gör. Dr. Murat ÇETİN
E-mail: muratcetin@uludag.edu.tr
Dahili.62220
Öğr. Gör. Dr. Günsu BARIŞIK KAYIN
e-mail: gbarisik@uludag.edu.tr
Dahili:622221
15
Bölüm/Fakülte/Program Olanakları
Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programında üç öğretim elemanı görev yapmakta olup gerektiğinde üniversitemiz ziraat fakültesinden de derslere destek alınmaktadır. Programa ait olan laboratuar, sera ve uygulama bahçeleri ile öğrencilerimize teorik bilgilerin yanında uygulama olanakları da sağlanmaktadır. Okulumuz; dünyaca marka olmuş zeytin yetiştiriciliği bölgesi olan Bursa iline 35 km mesafe uzaklığında bulunan Gemli ilçesindeki Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunğipek-Asım Kocabıyık Yerleşkesi içerisinde yer almaktadır. Bulunduğumuz bölgenin avantajlarını kullanarak öğrencilerimize siyah elmas olarak adlandırdığımız zeytinin yetiştiriciliği de dahil olmak üzere birçok meyve ve sebzenin yetiştiriciliğini canlı bir şekilde yetiştiricilerle birlikte görmesine olanak sağlamaktadır. Okulumuzda bir kütüphane,bir okuma salonu, bir kantin ve 212 kız öğrenci, 192 erkek öğrenci kapasiteli 2 öğrenci yurdu mevcuttur.
1. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GBUP109 |
TOPRAK |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP111 |
BİTKİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
3 |
GBUP113 |
BAHÇE BİTKİLERİNE GİRİŞ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP115 |
GENEL BAĞCILIK |
Zorunlu |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP117 |
KARİYER PLANLAMA |
Zorunlu |
1 |
0 |
0 |
1 |
GOTP105 |
GENEL KİMYA |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPS001 |
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPZ143 |
BOTANİK |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPZ157 |
TARIMSAL METEOROLOJİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
ATA101 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
TUD101 |
TÜRK DİLİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
YAD101 |
YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
|
YABANCI DİL
|
|
|
|
|
2 |
Toplam |
|
33 |
2. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GBUP104 |
GENEL MEYVECİLİK |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
5 |
GBUP106 |
GENEL SEBZECİLİK |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
GBUP110 |
BİTKİ BESLEME VE GÜBRELER |
Zorunlu |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP124 |
TARIMSAL EKOLOJİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPZ154 |
BİTKİ FİZYOLOJİSİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
ATA102 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
TUD102 |
TÜRK DİLİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
YAD102 |
YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
|
YABANCI DİL
|
|
|
|
|
2 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
4 |
Toplam |
|
30 |
3. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GBUP203 |
ÖRTÜ ALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ |
Zorunlu |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP205 |
FİDAN ÜRETİM TEKNİĞİ |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
GBUP207 |
MUHAFAZA VE PAZARA HAZIRLAMA |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
GBUP209 |
BAHÇE TESİSİ VE PROJELENDİRME |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
STJI |
STAJ I |
Zorunlu |
0 |
0 |
0 |
4 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
12 |
Toplam |
|
30 |
4. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GBUP202 |
TOHUMCULUK TEKNİĞİ |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
GBUP204 |
BUDAMA TEKNİĞİ |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
GBUP214 |
ORGANİK TARIM |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPZ158 |
SULAMA |
Zorunlu |
1 |
2 |
0 |
3 |
STJII |
STAJ II |
Zorunlu |
0 |
0 |
0 |
4 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
12 |
Toplam |
|
30 |
1. Yarıyıl Zorunlu Yabancı Dil Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
YAD111 |
YABANCI DİL I (ALMANCA) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
YAD121 |
YABANCI DİL I (FRANSIZCA) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
2. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GBUP114 |
BİTKİ KORUMA |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP118 |
ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP122 |
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP126 |
SÜS BİTKİLERİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP128 |
MEVSİMLİK ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP132 |
STANDARDİZASYON VE AMBALAJLAMA |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPZ010 |
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
2 |
3 |
YAD112 |
YABANCI DİL II (ALMANCA) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
YAD122 |
YABANCI DİL II (FRANSIZCA) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
2. Yarıyıl Zorunlu Yabancı Dil Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GBUP114 |
BİTKİ KORUMA |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP118 |
ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP122 |
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP126 |
SÜS BİTKİLERİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP128 |
MEVSİMLİK ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP132 |
STANDARDİZASYON VE AMBALAJLAMA |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPZ010 |
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
2 |
3 |
YAD112 |
YABANCI DİL II (ALMANCA) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
YAD122 |
YABANCI DİL II (FRANSIZCA) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
3. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GBUP209 |
BİTKİSEL ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP211 |
ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP217 |
ÇİM ALANLARI BAKIM VE YAPIM TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP221 |
TOPRAKSIZ TARIM |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP223 |
SERA YAPIM TEKNİĞİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP225 |
İŞYERİ EĞİTİMİ I |
Seçmeli |
0 |
16 |
0 |
12 |
GBUP227 |
LABORATUAR TEKNİKLERİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP229 |
BİTKİ ISLAHI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP231 |
MESLEKİ YABANCI DİL (İNGİLİZCE) |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP233 |
SOĞANLI BİTKİLER |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP235 |
SERA UYGULAMASI I |
Seçmeli |
0 |
4 |
0 |
3 |
4. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GBUP208 |
TARIM ÜRÜNLERİNİN PAZARLANMASI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP212 |
ZEYTİN İŞLEME TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP216 |
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP218 |
ÇİFTÇİ EĞİTİMİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP220 |
TARIMSAL KOOPERATİFÇİLİK |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP222 |
AB VE TÜRK TARIMI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP224 |
ÇEVRE KORUMA |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GBUP226 |
İŞYERİ EĞİTİMİ II |
Seçmeli |
0 |
16 |
0 |
12 |
GBUP228 |
MANTAR YETİŞTİRME TEKNİĞİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GBUP232 |
SERA UYGULAMASI II |
Seçmeli |
0 |
4 |
0 |
3 |
GRUP234 |
SUBTROPİK İKLİM MEYVELERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
T1: Teori |
U2: Uygulama |
L3: Laboratuvar |