Genel Tanıtım
Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği programı 1981 yılında Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. 1982 yılında lisans düzeyinde eğitim vermeye başlayan bölümün ilk ismi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü olup, daha sonra Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü olarak değiştirilmiştir. 1993 yılında Gıda Mühendisliği Bölümü adını almış ve 1996 yılında bu unvanla ilk mezunlarını vermiştir. Gıda Mühendisliği Lisans Programı´nın temel amacı, var olan kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek, ihtiyaç duyulan miktarlarda, güvenli, sağlıklı ve besleyici gıdayı rekabet edebilir fiyatlarla üretebilecek personel yetiştirmektir. Bölümümüzde lisans düzeyinde, 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık eğitimini takiben % 30 İngilizce eğitim programı uygulanmaktadır. Bölümde araştırma ve akademik faaliyetler Gıda Bilimleri ve Gıda Teknolojisi olmak üzere iki temel alanda gerçekleştirilmekte olup, tezli ve tezsiz yüksek lisans, doktora ve bütünleşik doktora programları bulunmaktadır.
Bu bölüm, yükseköğretimde Gıda Mühendisliği alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Gıda Mühendisliği alanında Lisans derecesine sahip olunur.
Lisans
4
Kabul ve Kayıt Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Lisans Yerleştirme Sınavı´ndan yeterli puanı almış olması gerekir.
5
Önceki Öğrenmenin Tanınması
“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
6
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Gıda Mühendisliği Lisans derecesi elde etmek için; Gıda Mühendisliği Programında yer alan zorunlu ve seçmeli derslerin en az %30’unu İngilizce almak koşuluyla toplam 240 AKTS’lik dersi başarıyla tamamlaması, genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması ve toplam 45 iş günü stajında başarılı olması gerekmektedir.
Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans Programı´nın temel amacı, gıda sanayindeki gelişmeleri izleyerek güvenli, yüksek kaliteli ve katma değerli gıda ürünlerinin üretimi amacıyla gerekli sistemlerin tasarımını, işletmesini ve geliştirmesini yapabilecek, uluslar arası alanda rekabet edebilecek düzeyde çağdaş bilgi ve yeteneklerle donatılmış, diğer bir ifadeyle; bilim ve mühendislik yöntemleri kazandırılmış, çevre bilincinde olan, ülkesini ve mesleğini seven gıda mühendisleri yetiştirmektir.
8
Program Yeterlilikleri & Sınıflandırılmış & Karşılaştırılmalı
1.
Günümüzdeki bilimsel ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilecek ve yeni bilgileri üretebilecek düzeyde temel matematik, fen ve mühendislik bilgilerine sahip olma ve bu bilgileri uygulayabilme becerisi
|
2.
Analitik düşünme ve problem çözme yeteneği
|
3.
Ön plana çıkmış yaratıcılık gücü ile tasarım yapabilme ve uygulayabilme becerisi
|
4.
Gıda mühendisliği uygulamaları için gerekli yöntem ve bilişim programlarını etkin kullanma ve geliştirme becerisi
|
5.
Bilimsel olayları geniş bir bakış açısı ile irdeleyerek araştırma planlama, veri analizi ve yorum yapma becerisi
|
6.
Takım çalışması yapabilme, iletişim kurabilme ve liderlik becerisi
|
7.
İnsan ilişkilerinde başarılı, etkin bir biçimde sözlü ve yazılı olarak türkçe ve ingilizce iletişim kurabilme becerisi
|
8.
Bilimsel ve teknik alanlarda üretken olabilme, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini kavrayabilme ve güncel bilgileri takip ederek sürekli kendini yenileyebilme becerisi
|
9.
Mesleki etik değerlerine saygılı olma ve koruma bilinci
|
10.
Üretim ve yönetimde kalite bilincine, yenilikçi ve girişimci ruha sahip olma, sürdürülebilir kalkınma için çağdaş bilgileri takip etme ve uygulama becerisi
|
11.
Gıda mühendisliği ve gıda güvenliği uygulamalarının, sağlık ve çevre üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi ve bu uygulamaların hukuksal boyutları konusundaki farkındalık bilinci
|
9
Mezunların İstihdam Profilleri
Bölüm mezunları gıda üretimi, gıda üretim ve depolama proseslerinin tasarımı, bu süreçlerde kullanılan ünitelerin tasarımı ve üretimi, gıda güvenilirliğinin sağlanması ve denetimi, biyoteknolojinin gıda üretimi ve güvenilirliği için geliştirilmesi ve uygulanması, gıda kalite kontrolü, gıda ambalaj malzemeve sistemlerinin geliştirilmesi, gıda sektörüne yönelik araştırma ve geliştirme alanlarında çalışma imkanları bulmaktadırlar.
Mezunlar ya akademik çalışmalara devam etmekte ya da gıda endüstrisinin çeşitli dallarında çalışmaya başlamaktadır. Çalışma alanları;
Özel Sektör (Alkollü İçecekler, Alkolsüz İçecekler, Baharatlar, Bal, Bebek Mamaları ve Ek Besinleri, Çay-Kahve ve Kakao Ürünleri, Çerezler ve Kuruyemiş, Et ve Et Ürünleri, Gıda Katkı Maddeleri, Hububatlar ve Baklagiller, İçme Suyu, Meyve ve Sebze Ürünleri, Pastacılık Ürünleri ve Hammaddeleri, Su Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, Şeker ve Şekerli Ürünler, Un ve Unlu Mamuller, Yağlar ve Yağlı Tohumlar, Hazır Yemek Fabrikaları, Belgelendirme Firmaları, Kalite ve Danışmalık şirketleri)
Kamu Sektörü (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı İl Kontrol Laboratuvarları, TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye İstatistik Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, İl Sağlık Müdürlükleri, Belediyeler, Gümrük Müsteşarlığı)
Akademisyenlik (Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımız hem Bölümümüzde hem de dünya çapında kabul gören Avrupa ve Amerika´daki üniversiteler tarafından lisansüstü eğitim için araştırmalar yapmak üzere burslu/burssuz olarak kabul edilmektedirler)
Kendi İşini Kurma
10
Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde Yabancı Dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler
11
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (240 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, bitirme tezini ve stajını başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Tam Zamanlı
14
Adres İletişim Bilgileri
Prof. Dr. Ö. Utku ÇOPUR
Bursa Uludağ Üniversitesi
Ziraat Fakültesi
Gıda Mühendisliği Bölümü C Blok Kat: 1
Görükle Yerleşkesi 16059 Nilüfer / BURSA
e-posta: ucopur@uludag.edu.tr , gida@uludag.edu.tr
tel: 0 224 29 41 490
Bologna Birim ve Program Koordinatörü:
Prof. Dr. Sine ÖZMEN TOĞAY
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Görükle Kampüsü 16059 Nilüfer / BURSA
Tel:+90 (224) 29441629 sinetogay@uludag.edu.tr
15
Bölüm/Fakülte/Program Olanakları
Gıda Mühendisliği Bölümü´nde halen 13 Profesör, 4 Doçent, 1 doktoralı Araştırma Görevlisi, 4 Araştırma Görevlisi ve 1 sekreter görev yapmaktadır. Eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri için bölüm bünyesinde öğrenci uygulama (67.85 m2), bakteriyoloji (35 m2), mikoloji (35 m2), örnek hazırlama (35 m2), genel yaş analiz (70.54 m2), elektroforez (15.08 m2), gaz kromatografi-kütle spektrofotometre (15.08 m2) ile enstrümantal analiz (70.54 m2) Laboratuvarları bulunmaktadır. Mikrobiyoloji ve diğer analiz laboratuvarlarında mikrobiyolojik, klasik ve enstrümantal yöntemlerle gıda kalitesinin değerlendirilmesine yönelik analizler yapılmaktadır. Bununla birlikte öğrencilerin uygulamalı olarak üretim yapabileceği Ziraat Fakültesi bünyesinde pilot tesis de bulunmaktadır.
1. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
FZK1075 |
PHYSICS I |
Zorunlu |
3 |
0 |
0 |
3 |
FZK1091 |
PHYSICS I LABORATORY |
Zorunlu |
0 |
0 |
2 |
2 |
GMD1203 |
INTRODUCTION TO FOOD ENGINEERING |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
GMD1701 |
MÜHENDİSLİKTE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI |
Zorunlu |
1 |
2 |
0 |
3 |
KIM1079 |
GENERAL CHEMISTRY |
Zorunlu |
2 |
0 |
2 |
3 |
MAT1071 |
MATEMATİK I |
Zorunlu |
3 |
2 |
0 |
6 |
OTP1003 |
LABORATUVAR GÜVENLİĞİ |
Zorunlu |
1 |
0 |
0 |
2 |
TEK1709 |
ENGINEERING ECONOMICS AND MANAGEMENT |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
ATA101 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
TUD101 |
TÜRK DİLİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
YAD101 |
İNGİLİZCE I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
Toplam |
|
30 |
2. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
BYL1110 |
BİYOLOJİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
4 |
FZK1090 |
PHYSICS II |
Zorunlu |
3 |
0 |
0 |
4 |
FZK1092 |
PHYSICS II LABORATORY |
Zorunlu |
0 |
0 |
2 |
2 |
GMD1402 |
İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLER |
Zorunlu |
1 |
2 |
0 |
5 |
KIM1080 |
ORGANİK KİMYA |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
MAT1072 |
MATEMATİK II |
Zorunlu |
3 |
2 |
0 |
6 |
ATA102 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
TUD102 |
TÜRK DİLİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
YAD102 |
İNGİLİZCE II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
Toplam |
|
30 |
3. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
BSM2809 |
TEKNİK RESİM |
Zorunlu |
1 |
2 |
0 |
4 |
GMD2201 |
GENEL MİKROBİYOLOJİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GMD2203 |
MATERIAL AND ENERGY BALANCES |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
5 |
GMD2207 |
GIDA LABORATUVAR TEKNİĞİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
2 |
4 |
GMD2213 |
GENEL MİKROBİYOLOJİ LABORATUARI |
Zorunlu |
0 |
0 |
2 |
2 |
GMD2215 |
GIDA KİMYASI I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GMD2223 |
SOSYAL SORUMLULUK UYGULAMALARI |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
ISG201 |
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
KIM2219 |
ANALİTİK KİMYA |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
KIM2221 |
ANALİTİK KİMYA LABORATUVARI |
Zorunlu |
0 |
0 |
2 |
2 |
Toplam |
|
30 |
4. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GMD2206 |
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ-1 |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GMD2208 |
GIDA ANALİZLERİ |
Zorunlu |
1 |
2 |
0 |
4 |
GMD2210 |
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ-1 LABORATUVARI |
Zorunlu |
0 |
0 |
2 |
2 |
GMD2220 |
FOOD CHEMISTRY II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
4 |
GMD2222 |
GIDA BİYOKİMYASI |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
ISG202 |
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
MAK2202 |
THERMODYNAMICS |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
MAK2218 |
FLUID MECHANICS |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
MAT2080 |
DİFERANSİYEL DENKLEMLER |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
4 |
Toplam |
|
30 |
5. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GMD3201 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER I |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
GMD3203 |
REAKSİYON KİNETİĞİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
4 |
GMD3205 |
BESLENME İLKELERİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
GMD3207 |
HEAT AND MASS TRANSFER |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
3 |
GMD3215 |
PLANT HYGIENE AND SANITATION |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GMD3227 |
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
11 |
Toplam |
|
30 |
6. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GMD3206 |
SÜT TEKNOLOJİSİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
2 |
4 |
GMD3208 |
ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GMD3212 |
GIDA SANAYİNDE GİRİŞİMCİLİK VE PROJE YÖNETİMİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
GMD3229 |
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE MEVZUATI |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
GMD3232 |
GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
2 |
4 |
GMD3236 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER II |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
5 |
MAK3024 |
SAYISAL ANALİZ |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
3 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
7 |
Toplam |
|
30 |
7. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GMD4201 |
YEMEKLİK YAĞ TEKNOLOJİSİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GMD4207 |
PROSES KONTROL |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
GMD4219 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMALARI I |
Zorunlu |
1 |
2 |
0 |
2 |
GMD4233 |
GIDA GÜVENLİĞİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GMD4237 |
TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
2 |
3 |
STJ1 |
STAJ I |
Zorunlu |
0 |
0 |
0 |
5 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
12 |
Toplam |
|
30 |
8. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GMD4238 |
MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
2 |
3 |
GMD4242 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
3 |
GMD4248 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMALARI II |
Zorunlu |
0 |
2 |
0 |
3 |
GMD4260 |
KİŞİSEL İLETİŞİM VE ETİK |
Zorunlu |
1 |
0 |
0 |
1 |
GMD4262 |
INSTRUMENTAL ANALYSIS |
Zorunlu |
1 |
0 |
2 |
3 |
STJ2 |
STAJ II |
Zorunlu |
0 |
0 |
0 |
5 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
12 |
Toplam |
|
30 |
5. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GSD3213-S |
ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ |
Seçmeli |
2 |
2 |
0 |
3 |
GSD3219-S |
STERİLİZASYON TEKNİKLERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD3235-S |
MOLECULAR BIOLOGY |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD3239-S |
TECHNOLOGY OF FUNCTIONAL FOODS |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD3241-S |
READING AND WRITING İN FOREIGN LANGUAGE |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD3245-S |
ACADEMIC PRESENTATION SKILLS |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
6. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GSD3214-S |
SPECIFIC FOOD TECHNOLOGIES |
Seçmeli |
2 |
2 |
0 |
3 |
GSD3216-S |
GIDA SANAYİNDE ATIK YÖNETİMİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD3218-S |
KANATLI ETİ VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD3222-S |
GIDA KATKI MADDELERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD3224-S |
HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
2 |
0 |
3 |
GSD3248-S |
MİNİMAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD3250-S |
ORGANİK GIDALARIN İŞLENMESİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD3252-S |
GIDA İŞLETMELERİNDE HACCP UYGULAMALARI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD3252-S |
TECHNICAL ENGLISH I |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD3256-S |
BIOACTIVE COMPOUNDS IN FOODS |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
7. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
BAH4125SS |
FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4711SS |
TARIMSAL YAYIM VE HABERLEŞME |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4215-S |
SALAMURA GIDALAR VE SİRKE TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
2 |
0 |
3 |
GSD4225-S |
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
2 |
0 |
3 |
GSD4227-S |
FOODS FOR SPECIAL DIETARY NEEDS |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4239-S |
JAM, MARMALADE AND JELLY TECHNOLOGY |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4241-S |
FRUIT JUICE PRODUCTION TECHNOLOGY |
Seçmeli |
2 |
0 |
2 |
3 |
GSD4243-S |
YEAST BIOTECHNOLOGY |
Seçmeli |
2 |
2 |
0 |
3 |
GSD4245-S |
SOFT WHEAT PRODUCTS |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4249-S |
TECHNICAL ENGLISH II |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4251-S |
FERMENTE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
8. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GSD4716SS |
TARIM VE EKONOMİ TARİHİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4214-S |
İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4222-S |
ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
2 |
0 |
3 |
GSD4224-S |
FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
3 |
0 |
0 |
3 |
GSD4228-S |
GIDA SANAYİ MAKİNALARI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4236-S |
GIDA SANAYİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4250-S |
SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4252-S |
CARBONATED BEVERAGE TECHNOLOGY |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4254-S |
FOOD PACKAGING |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4256-S |
HARD WHEAT PRODUCTS |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4260-S |
SENSORY FOOD ANALYSIS |
Seçmeli |
2 |
2 |
0 |
3 |
GSD4262-S |
ART OF FERMENTATION AND FERMENTED FOODS |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSD4264-S |
FLAVOR CHEMISTRY AND TECHNOLOGY |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
T1: Teori |
U2: Uygulama |
L3: Laboratuvar |