Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
MESLEKİ YABANCI DİL I (İNGİLİZCE)
1 Dersin Adı: MESLEKİ YABANCI DİL I (İNGİLİZCE)
2 Dersin Kodu: OSPZ003
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 4
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 3
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. Dr. EMEL ADAMIŞ
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Tel.:0.224.2615540/60539
Fax:0.224.2615543
e-mail: emeladamis@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Turizm ve Otel işletmeciliği Programı öğrencilerinin İngilizce ’de alan ile ilgili mesleki terimlerin bilincinde olması, iş çevresinde kendilerini yabancı dilde ifade edebilme yeteneklerinin geliştirilmesi ve uluslararası faaliyetlerde yabancı dil kullanımı konusunda gelişmelerini sağlamaktır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Kendini ve çalıştığı yeri tanıtabilme;
2 Turizmle ilgili konu ve terimleri kullanabilme;
3 Yabancı dilde telefon görüşmeleri yapabilme;
4 Problem çözme ile ilgili cümle yapılarını kullanabilme ve müşteri şikayetlerini yönetebilme;
5 Müşterilerle ve işletmelerle uluslararası yazışma yapabilme ve yazılı iletişim kurabilme;
6 Rezervasyon işlemlerini yabancı dilde yapabilme;
7 Yabancı dilde sözlü iletişim kurabilme;
8 Yabancı dilde yemek siparişi alabilme ve açıklama yapabilme;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Taking Phone Calls
2 Giving Information
3 Taking Room Reservations
4 Taking Restaurant Bookings
5 Giving Polite Explanations
6 Receiving Guests
7 Serving in the Bar - Making Cocktails
8 Mid-term and Course review
9 Taking Food Order
10 Desserts and Cheese
11 Talking About Wine
12 Dealing with Requests
13 Describing Dishes in the Menu
14 Dealing with Complaints
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Highly Recommended- English for the Hotel and Catering Industry- Trish Stott- Oxford University Press
Student’s Book and Workbook and Audio CD
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 3 42
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Projeler 2 15 30
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 15 15
Toplam İş Yükü 125
Toplam İş Yükü / 30 saat 4,17
Dersin AKTS Kredisi 4
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK7 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK8 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr