1 |
Dersin Adı: |
TÜRK KÜLTÜR TARİHİ |
2 |
Dersin Kodu: |
TRH2069 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
6 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
3 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. MEHMET TEZCAN |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
tezcanmehmet@uludag.edu.tr Uludağ Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü 16059-Görükle / BURSA Telefon: 0 224 2941778 Telefon: 0 224 2941858 |
18 |
Dersin Web Adresi: |
http:/tarih.uludag.edu.tr/ |
19 |
Dersin Amacı |
Türklerin tarih içinde geliştirdikleri kültürel değerlerin maddi ve manevi özellikleri hakkında bilgi sahibi olarak araştırabilmelerini sağlamak. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Dünyadaki tarihi içindeki milletlerin kültürel kimlik özelliklerinin tahlili.(özet) |
|
2 |
Dünya tarihi içinde Türklerin tarihi durumu ( siyasi, ekonomik, coğrafi özellikleri de özet olarak) |
|
3 |
Türk kültürünün temel kaynakları tahlil edilir. Tarih içinde Türk kültürünün oluşma safhaları tahlil edilir. |
|
4 |
Türk tarihinde devlet kültürü ve anlayışı incelenir. |
|
5 |
Devlet yönetimindeki öncelikleri ve hükmetme telakkileri incelenir. |
|
6 |
Yöneticinin belirlenmesindeki anlayışları ve halk devlet ilişkilerindeki telakkileri incelenir. |
|
7 |
Türklerin gündelik hayattaki kültürel değerlerinden gelenek ve görenekleri incelenir. |
|
8 |
Yine Türklerin yiyecek ve içecek kültürü incelenir. |
|
9 |
Toplumsal kuralları ve tarihi seyirdeki gelişmesi incelenir |
|
10 |
Ahlaki değerleri ve toplumsal ilişkiler alanındaki prensipleri tahlil eldir. |
|
11 |
Evlilik ve aile yuvasındaki yaşayış ile bayramları ve kutlamaları değerlendirilir. |
|
12 |
Ziraat, ticaret, esnaflık gibi üretim alanındaki kültürel anlayış ve uygulamaları incelenir. |
|
13 |
Sanat ve mimari gibi alanlardaki anlayış ve uygulamaları ele alınır. |
|
14 |
Bütün bu kültürel özellikler incelenirken tarihi seyir içinde meydana gelen kültürel gelişmeler de tahlil eldir. |
|