1 | Dersin Adı: | Su Ürünleri Üretimi |
2 | Dersin Kodu: | ZOO3411PDS |
3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
4 | Dersin Seviyesi: | Lisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 3 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 5 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Doç. Dr. BİLGEHAN YILMAZ DİKMEN |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Doç. Dr. Bilgehan YILMAZ DİKMEN Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Görükle- Bursa bilgehan@uludag.edu.tr 224 2941569 |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | Su Ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili kuramsal ve uygulanabilir temel bilgi ve becerileri kazandırmak |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Su ürünleri üretiminin Dünya ve Türkiye’deki mevcut durumu | |
2 | Türkiye’deki mevcut su ürünleri çeşitleri | |
3 | Balıkta kalite kriterleri ve insan sağlığı yönünden önemi | |
4 | Su ürünleri işletmelerinin kurulmasında dikkate alınacak kriterler | |
5 | Balık beslemede dikkate alınan kriterler | |
6 | Su ürünlerinde avlama teknikleri | |
7 | Türkiye’de su ürünleri avcılığının sorunları | |
8 | Alabalık ve sazan yetiştiriciliği | |
9 | Ağ havuzlarda çipura levrek yetiştiriciliği | |
10 | Organik su ürünleri yetiştiriciliği | |
11 | Diğer deniz canlıları üretimi | |
12 | Su ürünleri teknolojisi | |
13 | Türkiye ve AB’ de su ürünleri üretimi ile ilgili yasa ve yönetmelikler | |
14 | ekonomik değeri olan diğer balık türleri |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
1.Alpbaz, A. 2005. Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Alp yayınları, Bornova, İzmir,548 s. 2. Sarıhan, E., Tekelioğlu, N. 2001. Balık Üretimi, Nobel yayınları. 3.Aras, M.S, Karataş, M.,1998. Su Ürünleri Yetiştirme İlkeleri, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 25. |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 1 | 40 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 2 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | ||
Açıklama |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 3 | 2 | 6 |
Ödevler | 0 | 16 | 16 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 1 | 20 | 20 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü | 90 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 3 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |