Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
Su Ürünleri Üretimi
1 Dersin Adı: Su Ürünleri Üretimi
2 Dersin Kodu: ZOO3411PDS
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 3
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 5
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. BİLGEHAN YILMAZ DİKMEN
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Doç. Dr. Bilgehan YILMAZ DİKMEN
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Görükle- Bursa
bilgehan@uludag.edu.tr
224 2941569
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Su Ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili kuramsal ve uygulanabilir temel bilgi ve becerileri kazandırmak
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Su ürünleri yetiştiriciliğinin Dünya ve Türkiye’deki yeri hakkında bilgi sahibi olur.;
2 Su ürünleri yetiştiriciliğiyle ilgili bazı temel kavramları ve balıkların taksonomideki yerini öğrenir.;
3 Balığın insan sağlığı açısından önemi konusunda bilgi sahibi olur.;
4 Balık kültürü yetiştiriciliği yapılacak yerin ve materyalin seçimindeki kriterleri öğrenir;
5 Balık besleme konusunda bilgi sahibi olur.;
6 Türkiye’de uygulanan av yasakları ve balık sağlığı çevre ilişkisi ile ilgili genel bilgileri öğrenir. ;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Su ürünleri üretiminin Dünya ve Türkiye’deki mevcut durumu
2 Türkiye’deki mevcut su ürünleri çeşitleri
3 Balıkta kalite kriterleri ve insan sağlığı yönünden önemi
4 Su ürünleri işletmelerinin kurulmasında dikkate alınacak kriterler
5 Balık beslemede dikkate alınan kriterler
6 Su ürünlerinde avlama teknikleri
7 Türkiye’de su ürünleri avcılığının sorunları
8 Alabalık ve sazan yetiştiriciliği
9 Ağ havuzlarda çipura levrek yetiştiriciliği
10 Organik su ürünleri yetiştiriciliği
11 Diğer deniz canlıları üretimi
12 Su ürünleri teknolojisi
13 Türkiye ve AB’ de su ürünleri üretimi ile ilgili yasa ve yönetmelikler
14 ekonomik değeri olan diğer balık türleri
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1.Alpbaz, A. 2005. Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Alp yayınları, Bornova, İzmir,548 s.
2. Sarıhan, E., Tekelioğlu, N. 2001. Balık Üretimi, Nobel yayınları.
3.Aras, M.S, Karataş, M.,1998. Su Ürünleri Yetiştirme İlkeleri, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 25.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 3 2 6
Ödevler 0 16 16
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 20 20
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 20 20
Toplam İş Yükü 90
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 4 0 0 3 1 1 3 0 0 0 0 0
OK2 3 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 4 0 0 0 0 0 0 0 3 0 0 0
OK4 4 0 0 0 3 0 0 0 2 0 0 0
OK5 4 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 2 0 3 2 0 0 0 0 0 1 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr