Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ
1 Dersin Adı: ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ
2 Dersin Kodu: ORGZ107
3 Dersin Türü: Zorunlu
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 1
7 Dersin AKTS Kredisi: 4
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu zorunlu
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Dr. Ögr. Üyesi SEVİNÇ BAŞAY
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: -
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Sevinç BAŞAY
Orhaneli MYO 62416
sevincbasay@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Dersin amacı, öğrencilerin organik tarımın tüm uygulamalarında agro-ekosistemdeki çeşitliliği ve döngüleri geliştirebilecek, tüm varlıklara eşit ve sağlıklı yaşam koşullarını sağlayacak ve kararların alınmasında özen gösterebilecek temel bilgi ve becerileri kazanmasıdır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Organik tarımın Dünya’da ve Türkiye’deki öneminin kavranması;
2 Organik sebze üretebilme yetisine sahip olmak;
3 Organik sebze üretiminde üretim materyalini seçebilme ;
4 Organik üretim yöntemleri vb hakkında bilgi edinimi ;
5 Organik işletmeleri temel ilkelere uygun olarak planlayabilme;
6 Organik tarım işletmesinde sürdürülebilir sistem kurma,;
7 Türkiye ve dünyada geçerli yasal düzenlemelerin temel ilkeler açısından irdelenmesi;
8 Organik üretim sistemlerinin sürdürülebilirliğinin değerlendirilmesine yönelik bilgi ve beceri;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 organik tarım tanımı ve önemi
2 temel ilkeleri: ekoloji, sağlık
3 Organik tarımda ilke ve kavramlar
4 organik tarımın dünyada ve türkiye’de gelişimi ve bugünkü durumu
5 Organik tarımda yasal uygulamaları öğrenmek
6 organik tarımda toprak verimliliğinin önemi ve korunması
7 organık sıstemde toprak işleme ve yabancı ot yönetimi
8 Ders tekrarı ve Ara Sınav
9 Organik tarımda, bitki korumanın genel ilkelerini öğrenmek
10 Organik tarım için ekim nöbeti uygulamalarını öğrenmek
11 Organik hayvansal üretim
12 çok yıllık türlerde organik üretim
13 organik üretimde hasat ve sonrası süreç, organik ürün kalitesi
14 kontrol ve sertifikasyon, türkiye’de geçerli yasal sistem
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Organik tarım (Yayçep), Ekolojik/ Organik Tarım ve Çevre ekolojik Yaşam Derneği yayın no.1.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 4 4
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 20 20
Toplam İş Yükü 90
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11
OK1 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 0 0 0 0 4 4 0 0 0 0
OK6 0 0 0 0 0 3 0 0 3 3 0
OK7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2
OK8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr