1 |
Dersin Adı: |
UNLU MAMÜLLER ve TATLILAR |
2 |
Dersin Kodu: |
GIDS239 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
1 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
|
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr.Gör. ÇİĞDEM GÜCEYÜ |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
|
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr.Gör.Çiğdem GÜCEYÜ 0224 2942890 cguceyu@uludag.edu.tr Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü /Gıda Teknolojisi Programı |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Öğrencilere, undan hazırlanan, fırıncılık ve pastane ürünleri ile çeşitli tatlıların yapımı, sunumu konusunda bilgi ve beceri kazandırmaktır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Unların tanımı, çeşitleri ve özellikleri |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
2 |
Unlu mamül üretiminde kullanılan temel araç ve gereçler |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
3 |
Unlu mamül üretiminin genel prensipleri ve temel aşamaları |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
4 |
Özleştirilerek hazırlanan hamur uygulamaları |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
5 |
Mayalı hamur uygulamaları, Ekmek çeşitleri |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
6 |
Yaprak hamur uygulamaları |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
7 |
Kıyılarak yapılan hamur uygulamaları |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
8 |
ARASINAV |
____ |
9 |
Çırpılarak yapılan hamur uygulamaları |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
10 |
Tatlıların tanım, çeşit ve özellikleri |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
11 |
Sütlü tatlılar |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
12 |
Şerbetli Türk tatlıları |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
13 |
Meyve tatlıları |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |
14 |
Tatlı süsleme ve dekarosyanu, tatlıların sunumu |
anlatılan konu ile ilgili uygulamalar |