Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
UNLU MAMÜLLER ve TATLILAR
1 Dersin Adı: UNLU MAMÜLLER ve TATLILAR
2 Dersin Kodu: GIDS239
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 1
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 2
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr.Gör. ÇİĞDEM GÜCEYÜ
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Öğr.Gör.Çiğdem GÜCEYÜ
0224 2942890
cguceyu@uludag.edu.tr
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Gıda İşleme Bölümü /Gıda Teknolojisi Programı
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Öğrencilere, undan hazırlanan, fırıncılık ve pastane ürünleri ile çeşitli tatlıların yapımı, sunumu konusunda bilgi ve beceri kazandırmaktır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Tahıl çeşitleri, un üretimi, unlu mamuller hakkında bilgi sahibi olması;
2 unlu mamullerin üretiminde kullanılan temel araç ve gereçleri öğrenmesi;
3 Unlu mamul üretiminin temel aşamalarını öğrenmesi ve uygulayabilmesi;
4 Muhtelif unlu mamullerin üretimini, muhafazasını, sunumunu yapabilmesi;
5 Unlu mamullerde üretimi ve muhafazası sırasında meydana gelebilecek fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik değişimeleri hakkında bilgi sahibi olması;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Unların tanımı, çeşitleri ve özellikleri anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
2 Unlu mamül üretiminde kullanılan temel araç ve gereçler anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
3 Unlu mamül üretiminin genel prensipleri ve temel aşamaları anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
4 Özleştirilerek hazırlanan hamur uygulamaları anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
5 Mayalı hamur uygulamaları, Ekmek çeşitleri anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
6 Yaprak hamur uygulamaları anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
7 Kıyılarak yapılan hamur uygulamaları anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
8 ARASINAV ____
9 Çırpılarak yapılan hamur uygulamaları anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
10 Tatlıların tanım, çeşit ve özellikleri anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
11 Sütlü tatlılar anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
12 Şerbetli Türk tatlıları anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
13 Meyve tatlıları anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
14 Tatlı süsleme ve dekarosyanu, tatlıların sunumu anlatılan konu ile ilgili uygulamalar
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 4 (Hamur İşleri, Börekler, Pastalar, Kekler, Tart ve Tartalötler). Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi
Altın Kitap Kurabiyeler. Rana Gürtuna. Alfa Yayıncılık
Pratik Mutfak Rehberi - Lezzet Saati. Bülent Özükan. Boyut Yayın Grubu
Tatlılar,Pasta ve Kurabiyeler. Nil Peri Gökçe. Sis Yayınları
Tatlılar. Ceren Büke. Boyut Yayın Grubu
Tart ve Turta. Carla Bardi. Çekmece Yayınları
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 30
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 10
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 1 14
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 1 8 8
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 12 12
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 14 14
Toplam İş Yükü 90
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 4 5 5 5 5 5 4 5 5 5 5 5
OK2 4 4 4 4 5 4 5 5 0 5 5 5
OK3 5 5 5 5 5 5 4 4 5 4 5 5
OK4 5 5 4 5 5 5 5 5 4 5 4 5
OK5 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 4 4
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr