1 | Dersin Adı: | MESLEKİ UYGULAMA I |
2 | Dersin Kodu: | GMD3237 |
3 | Dersin Türü: | Zorunlu |
4 | Dersin Seviyesi: | Lisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 3 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 5 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 2 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 4 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | - |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Prof. Dr. OZAN GÜRBÜZ |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Prof. Dr. Fikri BAŞOĞLU Prof. Dr. Duygu GÖÇMEN Prof. Dr. Mihriban KORUKLUOĞLU Doç. Dr. Vildan UYLAŞER Doç. Dr. Ozan GÜRBÜZ Doç. Dr. Tülay ÖZCAN Doç. Dr. C. Ece TAMER Doç. Dr. Yasemin ŞAHAN Doç. Dr. Lütfiye Yılmaz ERSAN Yrd. Doç. Dr. Arzu AKPINAR-BAYİZİT Yrd. Doç. Dr. Ayşegül KUMRAL Yrd. Doç. Dr. Bige İNCEDAYI |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 16059 Görükle/Bursa Tel: 0224 2941491 Fax: 0224 2941402 e-posta: ucopur@uludag.edu.tr |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | Gıda işletmelerinin organizasyonu ve üretim prosesleri, ürün geliştirme, ürün kalitesinin belirlenmesi ve artırılması, gıda güvenliği ve gıda mikrobiyoloji alanlarında bilgilendirmek. |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Gıda Mühendisliği pilot işletmesinin tanıtılması | |
2 | Gıda Mühendisliği Enstrümental Analiz Laboratuarı’nın tanıtılması | |
3 | Gıda Mühendisliği pilot işletmesinde tarhana üretimi | |
4 | Gıda Mühendisliği Öğrenci Laboratuarı’nda mikrobiyolojik ekim | |
5 | Gıda Mühendisliği pilot işletmesinde boza üretimi | |
6 | Gıda Mühendisliği pilot işletmesinde şarap üretimi | |
7 | AROMA Bursa Meyve Suları ve Gıda San. A.Ş Gürsu Fabrikası’na teknik gezi | |
8 | SARTEN Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. Karacabey Fabrikası’na teknik gezi | |
9 | Gıda Mühendisliği Öğrenci Laboratuarı’nda yoğurt üretimi | |
10 | Gıda Mühendisliği Öğrenci Laboratuarı’nda meyveli/probiyotik yoğurt üretimi | |
11 | KEREVİTAŞ SUPERFRESH Bursa Fabrikası’na teknik gezi | |
12 | CARGILL İznik Fabrikası’na teknik gezi | |
13 | TÜBİTAK BUTAL teknik gezi | |
14 | Bursa Merkez Gıda Kontrol ve Araştırma Enstitüsü teknik gezi |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
Gıda biyoteknolojisi / editör: Necla Aran. Ankara: Nobel Yayın Dağıtım, 2010, 493 s. Food biotechnology / edited by Kalidas Shetty...[et al.] 2nd ed., Boca Raton,FL: CRC Taylor &Francis, 2006 1982 s. Functional dairy products / edited by Tiina Mattila-Sandholm and Maria Saarela Cambridge : Woodhead Publishing, 2005, 395 s. Microbiology / Lansing M. Prescott, John P. Harley, Donald A. Klein 6th ed. New York: McGraw-Hill Higher Education, 2005, 992 s. |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 0 | 0 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 1 | 40 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 2 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | ||
Açıklama |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 0 | 0 | 0 |
Uygulamalı Dersler | 14 | 4 | 56 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 0 | 0 | 0 |
Ödevler | 1 | 2 | 2 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 0 | 0 | 0 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 8 | 8 |
Toplam İş Yükü | 66 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 2,2 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 2 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |