Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
MESLEKİ YABANCI DİL I (ALMANCA)
1 Dersin Adı: MESLEKİ YABANCI DİL I (ALMANCA)
2 Dersin Kodu: OSPZ052
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 4
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 3
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. CIHAT BAYER
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: 0224.261 55 40 Fax : 0224 26 15 543
E-mail: cbayer52@hotmail.com
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencilerinin almanca’da alan ile ilgili mesleki terimlere hakimiyet kazandırma, iş ortamında kendilerini yabancı dilde ifade edebilme yeteneklerini pekiştirme, ve uluslar arası faaliyetlerde yabancı dili kullanmakta deneyim kazanma.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Kendini ve çalıştığı yeri tanıtabilme;
2 Turizmle ilgili konu vere terimleri kullanabilme;
3 Yabancı dilde tekefon görüşmeleri yapabilme;
4 Problem çözme ile ilgilşi cümle yapılarını kullanabilme ve müşteri şikayetlerini yönetebilme;
5 Müşterilerle ve işletmelerle uluslar arası yazışma yapabilme ve yazılı iletişim kurabilme;
6 Rezervasyon işlemlerini yabancı dilde yapabilme;
7 Yabancı dilde sözlü iletişim kurabilme;
8 Yabancı dilde yemek siparişi alabilme ve açıklama yapabilme;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Telefon görüşmeleri yapma
2 Bilgi verme, bilgi sunma
3 Oda rezervasyonu alma
4 Restaurant rezervasyonu alma
5 Müşteriye saygılı bir şekilde açıklamarda bulunma
6 Müşterileri karşılama
7 Bar servisi- kokteyl hazırlama
8 Ders tekrarı ve Ara Sınav
9 Yemek siparişi alma
10 Tatlı ve peynirler
11 Şarap servisi ve çeşitleri
12 Taleplerle ilgilenme
13 Mönüdeki yemekler hakkında bilgi verme
14 Şikayetlerle ilgilenme
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Deutsch für den Tourismus, A.Üni. Yayını; Passwort Deutsch--Ernst Klett Verlag ,; Wortschatz & Grammatik – Huber Verlag; Hören & Sprechen – Huber Verlag
Sprechübungen,Lorenz Nieder-M.Hueber Verlag
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 4 56
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 14 14
Toplam İş Yükü 150
Toplam İş Yükü / 30 saat 5
Dersin AKTS Kredisi 5
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK7 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK8 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr