1 | Dersin Adı: | VİSKİ ve KONYAK ÜRETİMİ |
2 | Dersin Kodu: | GMB5028 |
3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
4 | Dersin Seviyesi: | Yüksek Lisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 1 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 2 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 6 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
11 | Dersin Önkoşulu | Yok |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Doç.Dr. OZAN GÜRBÜZ |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Uludag University Faculty of Agriculture Department of Food Engineering 16059 Görükle/Bursa Phone: 0224 2941500 Fax: 0224 2941402 e-mail: ozang@uludag.edu.tr |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | Viski, konyak, likör vb., yüksek alkollü içeceklerin üretim teknolojileri, karşılaşılan kalite sorunları ve işletmeler hakkında bilgi vermek |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Öğrencilerin hedeflerinin, beklentilerinin ve dersin içeriğinin açıklanması | |
2 | Üzüm Konyağı | |
3 | Amerikan Üzüm Konyağı | |
4 | İspanya Konyağı ve Yunan Konyağı | |
5 | İngiliz Konyağı | |
6 | Taklit Konyaklar | |
7 | Meyve Konyakları ve Türk Konyağı | |
8 | Meyve Konyakları ve Türk Konyağı | |
9 | İskoç Viskisi | |
10 | Amerikan Viskisi | |
11 | İrlanda Viskisi | |
12 | Kanada Viskisi ve Alman Viskisi | |
13 | Türk Viskisi | |
14 | Viskilerde Dinlendirme ve Paçal Yapma |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
• Powerpoint sunumları • Kılıç, O, 1996,Alkollü İçkiler Teknolojisi, U.Ü Basımevi |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 0 | 0 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 1 | 50 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 50 |
Toplam | 2 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 50 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 50 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | ||
Açıklama |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
Ödevler | 1 | 80 | 80 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 0 | 0 | 0 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 85 | 85 |
Toplam İş Yükü | 235 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 7,83 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 8 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |