Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 16059 Görükle/Bursa Tel: 0224 2941492 Fax: 0224 2941402 e-posta:fbasoglu@uludag.edu.tr
18
Dersin Web Adresi:
19
Dersin Amacı
Gıda mikrobiyolojisi alanında temel laboratuvar bilgi ve becerisinin öğrenciye kazandırılması, bu alanda kullanılan tespit ve tanı yöntemlerinin tanıtılması bu dersin amacını oluşturur.
20
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21
Ders Öğrenme Kazanımları
1
Gıda mikrobiyolojisi laboratuvarında uyulması gereken kurallar, kullanılan malzemeler, bunların seçimi, kullanım ve sterilizasyon yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak;
2
Gıda maddelerinden ve üretim alanlarından örnek almada kullanılan yöntemler hakkında bilgi sahibi olmak;
3
Değişik kaynaklardan bulaşabilecek mikroorganizmaların tespit yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak;
4
Kültürel ve mikroskobik sayım yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak;
5
İzolasyon ve identifikasyon teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak;
6
Gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmaların tespit yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak;