Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
EKMEK TEKNOLOJİSİ
1 Dersin Adı: EKMEK TEKNOLOJİSİ
2 Dersin Kodu: GIDS222
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr.Gör.Dr. AYŞE NESLİHAN DÜNDAR
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: gocmend@gmail.com
2941495
Ziraat Fakültesi
Gıda Mühendisliği Bölümü
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Türk Gıda Kodeksine uygun olarak ekmek üretmek ve ekmek üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılmasını sağlamak
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Ekmek üretiminde güncel bilgileri takip edebilme;
2 Türk Gıda Kodeksine uygun ekmek üretimi bilgisine sahip olabilme;
3 Ekmek üretimi yapan firmalarda takım çalışmasında etkin olabilme;
4 Ekmek üretimi ile ilgili sektörün talep ve gelişmelerine cevap verebilme;
5 Ekmek üretimi ile ilgili AR-GE yapabilecek yeteneğe sahip olabilme;
6 Fonksiyonel ve piyasada rekabet edebilir ekmek üretebilme;
7 Ekmek üretiminde teknolojinin gereklerine uygun kullanılan makineler hakkında bilgi birikimine sahip olabilme;
8 Ekmek üretimi ile ilgili gelişmeleri sürekli izleyerek kendini geliştirebilme;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Ekmeğin tanımı ve ekmek üretiminde kullanılan hammaddeler
2 Ekmek üretiminde kullanılan hammaddeler(devam)
3 Ekmeklik unun kimyasal bileşimi
4 Ekmek üretimi
5 Ekmek üretimi (devam)
6 Ekşi hamur tekniği
7 Tatlı maya tekniği
8 Arasınav ve ders tekrarı
9 Hamur hataları
10 Ekmek hataları
11 Ekmekte meydana gelen mikrobiyolojik bozulmalar
12 Bayatlama
13 Yöresel ekmek çeşitleri
14 Yöresel ekmek çeşitleri (devam)
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: ELGÜN A., ERTUGAY Z. 1997. Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Erzurum.
ÜNAL S.S., 1991. Hububat Teknolojisi. E.Ü.Müh. Fak. Çoğaltma Yayın No. 29,İzmir, 216s.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 30
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 20
Yıl sonu Sınavı 1 50
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 50
Finalin BAşarıya Oranı 50
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 1 15 15
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 20 20
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 25 25
Toplam İş Yükü 88
Toplam İş Yükü / 30 saat 2,93
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 5 3 3 3 3 4 3 3 3 3 0 0
OK2 5 3 3 3 3 4 3 3 3 3 0 0
OK3 5 3 3 3 3 4 3 3 3 3 0 0
OK4 5 3 5 4 5 4 5 5 3 5 0 0
OK5 5 3 5 4 5 4 5 5 3 5 0 0
OK6 5 3 5 4 5 4 5 5 3 5 0 0
OK7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr