1 | Dersin Adı: | EKMEK TEKNOLOJİSİ |
2 | Dersin Kodu: | GIDS222 |
3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
4 | Dersin Seviyesi: | Önlisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 2 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 4 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | Yok |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Öğr.Gör.Dr. AYŞE NESLİHAN DÜNDAR |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
gocmend@gmail.com 2941495 Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | Türk Gıda Kodeksine uygun olarak ekmek üretmek ve ekmek üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılmasını sağlamak |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Ekmeğin tanımı ve ekmek üretiminde kullanılan hammaddeler | |
2 | Ekmek üretiminde kullanılan hammaddeler(devam) | |
3 | Ekmeklik unun kimyasal bileşimi | |
4 | Ekmek üretimi | |
5 | Ekmek üretimi (devam) | |
6 | Ekşi hamur tekniği | |
7 | Tatlı maya tekniği | |
8 | Arasınav ve ders tekrarı | |
9 | Hamur hataları | |
10 | Ekmek hataları | |
11 | Ekmekte meydana gelen mikrobiyolojik bozulmalar | |
12 | Bayatlama | |
13 | Yöresel ekmek çeşitleri | |
14 | Yöresel ekmek çeşitleri (devam) |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
ELGÜN A., ERTUGAY Z. 1997. Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Erzurum. ÜNAL S.S., 1991. Hububat Teknolojisi. E.Ü.Müh. Fak. Çoğaltma Yayın No. 29,İzmir, 216s. |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 1 | 30 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 1 | 20 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 50 |
Toplam | 3 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 50 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 50 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | ||
Açıklama |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 0 | 0 | 0 |
Ödevler | 1 | 15 | 15 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 1 | 20 | 20 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 25 | 25 |
Toplam İş Yükü | 88 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 2,93 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |