Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
TOHUMLUK PAZARLAMA
1 Dersin Adı: TOHUMLUK PAZARLAMA
2 Dersin Kodu: PAZS211
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok.
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr.Gör. MEHMET SITKI ŞERBECİ
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: -
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: M.Sıtkı ŞERBECİ
sito@uludag.edu.tr
90 224 613 3102 – 61555
Mustafakemalpaşa Vocational School
Mustafakemalpaşa / BURSA
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Bu dersin amacı, tohum üretimi, pazarlaması ve satışı ile ilgili temel kavramları genel bir çerçeve içinde öğretmektir.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Temel pazarlama ilkeleri ve kavramları öğrenebilmek.;
2 Stratejik pazarlama anlayışı kavrayabilmek.;
3 Pazarlama karmasının çeşitli kesimlerinde başarıyı etkileyen kişisel ve etik özellikleri öğrenmek.;
4 Katma değerli ürünlerin getirileri ve bu ürünler üzerinde bulunabilecek sınırlamalar hakkında bilgi sahibi olmak.;
5 Yeni genetik veya diğer katma değerli ürünlerin sağlayavağı ekonomik fırsatları öngörebilmek.;
6 Sertifıkakalı tohumların değeri ve tohumculuk pazarındaki yerini anlayabilmek.;
7 Ürün tasarımını ve fikri mülkiyet haklarını korumak için kullanılan yöntemler hakkında bilgi sahibi olmak.;
8 Kaliteli ürün odaklı bir piyasada, ürünü başarıyla satabilme bilgi ve yeteneğine sahip olmak.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Pazarlama Kavramı.
2 Tarımsal Pazarlama ve Pazarlama Aşamaları.
3 Tarımsal ürün pazarlama Kanalları.
4 Pazarlama Yönetimi ve Stratejileri.
5 Pazarlama Karması.
6 Müşteri İlişkileri.
7 Tüketici Davranışları ve Etkileyen Faktörler
8 Ders Tekrarı ve Arasınav
9 Tohum üretimi ve tohum pazarlama Kanalları.
10 Kalite ve Standardizasyonun önemi.
11 Tohumluk Pazarlamasında Kooperatifler.
12 Tohumluk İşletmeleri ve Devlet Müdahalesi.
13 Tohumculuk kanunu.
14 Dünyada ve Türkiyede tohum ticareti.
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: “Tarimsal Pazarlamaya giriş”, Prof.Dr.Oğuz Yurdakul, ÇÜ.ZF.Ders Kitabı No:9, 1989.
“Introduction To Agricultural Marketing” Robert E. Branson & Douglas G. Norvell, Mcgraw-Hill Book Company, 1983.
“Marketing Of Agricultural Products”, Richard L. Kohls & Joseph N. Uhl, Prentice Hall, 1998.
“Agricultural Futures And Options”, Wayne D. Purcell, Prentice Hall, 1991.
“Price Theory And Applications”, Steven L. Landsburg, West Publishing Company,1995.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 14 14
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 20 20
Toplam İş Yükü 90
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 0 0 5 0 0 0 0 0 5 0 5 0
OK2 0 0 5 0 0 0 0 0 5 0 5 0
OK3 0 0 5 0 0 0 0 0 5 0 5 0
OK4 0 0 5 0 0 0 0 0 5 0 5 0
OK5 0 0 5 0 0 0 0 0 5 0 5 0
OK6 0 0 5 0 0 0 0 0 5 0 5 0
OK7 0 0 5 0 0 0 0 0 5 0 5 0
OK8 0 0 5 0 0 0 0 0 5 0 5 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr