Genel Tanıtım
Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Turist Rehberliği Programı‘ nda 2006-2007 eğitim -öğretim yılından bu yana eğitim verilmektedir.
120 AKTS kredilik program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Turizm Rehberliği Ön Lisans derecesine sahip olunur.
Ön Lisans
4
Kabul ve Kayıt Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
5
Önceki Öğrenmenin Tanınması
“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
6
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Turist Rehberliği Programında Ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.
Turist Rehberliği Programı’ nın amacı: Bilimsel ve kaliteli bir eğitim öğretim sağlamak suretiyle turizm sektörü için nitelikli turist rehberleri, iş görenler, orta ve üst kademe yönetici adayları yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda iyi derecede yabancı dil bilen, Türkiye’yi tarihi, kültürü ve coğrafyasıyla en iyi şekilde tanıyan, iyi insan ilişkileri kurabilen, analitik düşünebilen, sorun çözme, yönetim ve organizasyon bilgisi ve yeteneği gelişmiş, hoşgörü, nezaket, saygı, dürüstlük gibi temel sosyal değerlere sahip, liderlik ve temsil yeteneği olan nitelikli turist rehberleri ve yönetici adayları yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
8
Program Yeterlilikleri - TYYÇ - TAY İlişkisi
8.1
1.
Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olma
|
2.
İngilizce dilini mesleki anlamda rahat kullanabiliyor olma
|
3.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihini öğrenme, temel değerlerinin kavranması ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlama
|
4.
Ekonominin temel prensiplerini kavrama ve bunların turizmle ilişkilerini kurma
|
5.
Türkiye’nin Coğrafik değerlerini, sorunlarını ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlamak
|
6.
Bir turu planlama, uygulama ve denetleme
|
7.
Turizm alanı ve turist rehberliği ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilme ve uygulama
|
8.
Farklı kültürleri tanıma, anlama ve farklı kültürlerle iletişim kurma
|
9.
Türkiye’nin sahip olduğu somut ve somut olmayan kültürel mirası koruma bilincini oluşturabilme ve müzecilik konusundaki olumlu ve olumsuz örnekleri fark edebilme.
|
10.
Türkiye’de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatları hakkında detaylı bilgiye sahip olma, analiz etme ve yorumlama
|
11.
Türkiye’nin Arkeolojik değerlerini, sorunlarını ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlamak
|
12.
Türkiye’nin Sanat Tarihi açısından önem taşıyan değerlerini, sorunlarını ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlamak
|
13.
Türkiye ve dünya coğrafyasında yaşayan farklı dinlerin temel prensiplerini kavrama ve anlatabilme yeteneği kazanma
|
14.
Türkiye ve çevresinin mitolojik değerlerini bilmek ve bunları aktarma kabiliyeti kazanma
|
15.
Eğitim dili olan Türkçede kendini doğru ifade edebilme ve bilgilerini aktarma
|
16.
Anadolu coğrafyasının fauna ve florası hakkında bilgi edinme ve bu konulardaki duyarlılığı artırarak farkındalık kazanma
|
8.2
TYYÇ - Program Yeterliği İlişkisi
1 |
Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olma |
1 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
2 |
İngilizce dilini mesleki anlamda rahat kullanabiliyor olma |
1 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2,3 |
1,2,3 |
1,2 |
3 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihini öğrenme, temel değerlerinin kavranması ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlama |
1 |
1,2 |
1 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
4 |
Ekonominin temel prensiplerini kavrama ve bunların turizmle ilişkilerini kurma |
1 |
1,2 |
1 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
5 |
Türkiye’nin Coğrafik değerlerini, sorunlarını ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlamak |
1 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
6 |
Bir turu planlama, uygulama ve denetleme |
1 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
7 |
Turizm alanı ve turist rehberliği ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilme ve uygulama |
1 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
8 |
Farklı kültürleri tanıma, anlama ve farklı kültürlerle iletişim kurma |
1 |
1,2 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
9 |
Türkiye’nin sahip olduğu somut ve somut olmayan kültürel mirası koruma bilincini oluşturabilme ve müzecilik konusundaki olumlu ve olumsuz örnekleri fark edebilme. |
1 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
10 |
Türkiye’de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatları hakkında detaylı bilgiye sahip olma, analiz etme ve yorumlama |
1 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
11 |
Türkiye’nin Arkeolojik değerlerini, sorunlarını ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlamak |
1 |
1,2 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
12 |
Türkiye’nin Sanat Tarihi açısından önem taşıyan değerlerini, sorunlarını ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlamak |
1 |
1,2 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
13 |
Türkiye ve dünya coğrafyasında yaşayan farklı dinlerin temel prensiplerini kavrama ve anlatabilme yeteneği kazanma |
1 |
1,2 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
14 |
Türkiye ve çevresinin mitolojik değerlerini bilmek ve bunları aktarma kabiliyeti kazanma |
1 |
1,2 |
1,2 |
1,2,3 |
1,2 |
1,2 |
15 |
Eğitim dili olan Türkçede kendini doğru ifade edebilme ve bilgilerini aktarma |
1 |
1,2 |
1,2 |
1,2 |
1,2 |
1,2 |
16 |
Anadolu coğrafyasının fauna ve florası hakkında bilgi edinme ve bu konulardaki duyarlılığı artırarak farkındalık kazanma |
1 |
1,2 |
1,2 |
1,2 |
1,2 |
1,2 |
8.3
PROGRAM YETERLİLİĞİ - TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ (TAY) İLİŞKİSİ
1 |
Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olma |
1,2,3,4,5 |
1,2,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
1,2,3 |
2 |
İngilizce dilini mesleki anlamda rahat kullanabiliyor olma |
1,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3,4 |
1,3 |
3 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihini öğrenme, temel değerlerinin kavranması ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlama |
1,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3,4 |
1,3 |
4 |
Ekonominin temel prensiplerini kavrama ve bunların turizmle ilişkilerini kurma |
1,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3,4 |
1,3 |
5 |
Türkiye’nin Coğrafik değerlerini, sorunlarını ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlamak |
1,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
1,2,3 |
6 |
Bir turu planlama, uygulama ve denetleme |
1,3,4,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
1,2,3 |
7 |
Turizm alanı ve turist rehberliği ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilme ve uygulama |
1,3,4,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
1,2,3 |
8 |
Farklı kültürleri tanıma, anlama ve farklı kültürlerle iletişim kurma |
1,2,3,4,5 |
1,2,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
9 |
Türkiye’nin sahip olduğu somut ve somut olmayan kültürel mirası koruma bilincini oluşturabilme ve müzecilik konusundaki olumlu ve olumsuz örnekleri fark edebilme. |
1,2,3,4,5 |
1,2,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
1,2,3 |
10 |
Türkiye’de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatları hakkında detaylı bilgiye sahip olma, analiz etme ve yorumlama |
1,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3,5 |
1,3 |
11 |
Türkiye’nin Arkeolojik değerlerini, sorunlarını ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlamak |
1,3,4,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
1,2,3 |
12 |
Türkiye’nin Sanat Tarihi açısından önem taşıyan değerlerini, sorunlarını ve bunların güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlamak |
1,3,4,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
1,2,3 |
13 |
Türkiye ve dünya coğrafyasında yaşayan farklı dinlerin temel prensiplerini kavrama ve anlatabilme yeteneği kazanma |
1,3,4,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
1,2,3 |
14 |
Türkiye ve çevresinin mitolojik değerlerini bilmek ve bunları aktarma kabiliyeti kazanma |
1,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
1,2,3 |
15 |
Eğitim dili olan Türkçede kendini doğru ifade edebilme ve bilgilerini aktarma |
1,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
1,3 |
16 |
Anadolu coğrafyasının fauna ve florası hakkında bilgi edinme ve bu konulardaki duyarlılığı artırarak farkındalık kazanma |
1,5 |
1,3,4,5 |
1,2,3 |
1,2,3,4 |
1,2,3 |
1,2,3 |
9
Mezunların İstihdam Profilleri
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler turizm sektöründe;
Müzelerde, turizm bürolarında, seyahat acentelerinde veya serbest olarak turist rehberliği yapabilirler.
10
Üst Derece Programlarına Geçiş
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş sınavından yeterli not almaları koşuluyla ilgili alanlarda lisans programlarına başvurabilirler.
11
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70`i, uygulamaların ise en az %80’ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuar sınavı, küçük sınav gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40 yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 30 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) en az 2.0 olması gerekir.
Programı başarıyla tamamlamak için mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, hiçbir dersten FF ve FD notu almamış olmak ve zorunlu stajı başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Tam Zamanlı
14
Adres İletişim Bilgileri
İznik MYO-Turist Rehberliği Program Başkanı
Doç. Dr. Ayşen ACUN KÖKSALANLAR
aysenacun@uludag.edu.tr
Dahili: 61815
Öğr. Gör. Betül DEMİR AKGÜL
betuldemir@uludag.edu.tr
Doç. Dr. Emel ADAMIŞ
emeladamis@uludag.edu.tr
Dahili: 61830
Adres: Bursa Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu Selçuk Mahallesi Üyüvek Mevkii Hastane Caddesi İznik/BURSA
Telefon: +90 224 757 61 63
Fax: +90 224 757 19 91
İznik MYO Mail: iznogis@uludag.edu.tr
15
Bölüm/Fakülte/Program Olanakları
Turist Rehberliği Programı’nda kadrolu 3 öğretim elemanı bulanmaktadır. Yükseköğretim Meslek Yüksekokulu eğitiminde teknolojik donanımlı sınıflar (projeksiyonlu, internet bağlantılı), internet bağlantılı bilgisayar labaratuvarı, kütüphane ve konferans salonu yer alır. Ayrıca iş dünyasından uzman ve yöneticilerin bilgi ve deneyimlerini aktardığı çeşitli seminerler düzenlenmektedir. İşletmelerdeki uygulamaları yerinde görmek ve öğrenmek amacıyla teknik geziler de yapılmaktadır.
1. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
OTPZ024 |
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
1 |
3 |
TRBZ103 |
SANAT TARİHİ I |
Zorunlu |
2 |
1 |
0 |
4 |
TRBZ105 |
ARKEOLOJİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
4 |
TRBZ107 |
MİTOLOJİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBZ113 |
KARİYER PLANLAMA |
Zorunlu |
1 |
0 |
0 |
1 |
TSEZ105 |
GENEL TURİZM |
Zorunlu |
3 |
0 |
0 |
4 |
28ATA101 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
28-TUD101 |
TÜRK DİLİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
28-YAD101 |
YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
TRBZ111 |
GENEL İNGİLİZCE I |
Zorunlu |
4 |
2 |
0 |
6 |
Toplam |
|
31 |
2. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
TRBZ106 |
SANAT TARİHİ II |
Zorunlu |
2 |
1 |
0 |
3 |
TRBZ108 |
ARKEOLOJİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBZ110 |
MİTOLOJİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
TSEZ011 |
TUR OPERATÖRLÜĞÜ VE SEYAHAT ACENTACILIĞI |
Zorunlu |
3 |
0 |
0 |
5 |
28-ATA102 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
28-TUD102 |
TÜRK DİLİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
28-YAD102 |
YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
TRBZ114 |
GENEL İNGİLİZCE II |
Zorunlu |
4 |
2 |
0 |
5 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
6 |
Toplam |
|
30 |
3. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
STJ001 |
STAJ I |
Zorunlu |
0 |
0 |
0 |
4 |
TRBZ205 |
SANAT TARİHİ III |
Zorunlu |
2 |
1 |
0 |
3 |
TRBZ207 |
İKONOGRAFİ |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBZ209 |
DİNLER TARİHİ-I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBZ213 |
MESLEKİ İNGİLİZCE I |
Zorunlu |
3 |
2 |
0 |
5 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
12 |
Toplam |
|
30 |
4. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
STJ002 |
STAJ II |
Zorunlu |
0 |
0 |
0 |
4 |
TRBZ206 |
SANAT TARİHİ IV |
Zorunlu |
2 |
1 |
0 |
3 |
TRBZ208 |
DİNLER TARİHİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBZ220 |
REHBERLİK UYGULAMASI |
Zorunlu |
0 |
4 |
0 |
3 |
TRBZ214 |
MESLEKİ İNGİLİZCE II |
Zorunlu |
3 |
2 |
0 |
5 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
12 |
Toplam |
|
30 |
2. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
PRJS102 |
PROJE KÜLTÜRÜ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
1 |
BYAS015 |
ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
OSPS014 |
MESLEK ETİĞİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPS001 |
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TOTZ023 |
TURİZM MEVZUATI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS001 |
ANADOLU İKONOGRAFİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
3. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
ISYS006 |
GİRİŞİMCİLİK |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
ISYS009 |
GENEL VE TEKNİK İLETİŞİM |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
TOTS014 |
TURİZM EKONOMİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
TRBS004 |
TÜRK KÜLTÜR VE SANATI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS006 |
OTELCİLİK VE ÖN BÜRO İŞLEMLERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS007 |
TURİZM VE ÇEVRE |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS008 |
ANADOLU MUTFAK KÜLTÜRÜ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS011 |
TURİZM PAZARLAMASI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS013 |
TURİZM REHBERLİĞİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS015 |
KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS017 |
ANADOLU UYGARLIKLARI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS019 |
KÜLTÜR ROTALARI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS209 |
İŞYERİ EĞİTİMİ I |
Seçmeli |
0 |
16 |
0 |
12 |
TRBS227 |
İKİNCİ YABANCI DİL I (RUSÇA) |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS229 |
TÜRKİYENİN TURİZM COĞRAFYASI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TSES006 |
GÜNCEL TURİZM SORUNLARI |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
4. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
ISYS015 |
İŞ HUKUKU |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
OSPS015 |
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
OSPS042 |
SAĞLIK BİLGİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
TRBS002 |
AVRUPA BİRLİĞİ VE TURİZM |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS003 |
ULUSLAR ARASI TURİZM HARKETLERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS005 |
BOŞ ZAMAN VE REKREASYON YÖNETİMİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS009 |
TÜRKİYE FLORA VE FAUNASI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS010 |
MÜZECİLİK |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS012 |
GASTRONOMİ VE TURİST REHBERLİĞİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS014 |
ANTİK KENTLER |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS210 |
İŞYERİ EĞİTİMİ II |
Seçmeli |
0 |
16 |
0 |
12 |
TRBS228 |
İKİNCİ YABANCI DİL II (RUSÇA) |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TRBS230 |
TANITMA VE SATIŞ GELİŞTİRME |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TSES001 |
ÖZEL İLGİ TURİZMİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
TSES016 |
TURİZM SOSYOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
T1: Teori |
U2: Uygulama |
L3: Laboratuvar |