1 | Dersin Adı: | GIDA TÜKETİM TRENDLERİ |
2 | Dersin Kodu: | TEK4737-S |
3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
4 | Dersin Seviyesi: | Lisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 4 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 7 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | Yok |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Doç.Dr. ŞULE TURHAN |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Yrd. Doç. Dr. Şule Turhan Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Görükle Bursa Tel:2242941594 e-mail: sbudak@uludag.edu.tr |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | Tüketicinin satın almada karar verme sürecini ele alan tüketici davranışları konusu pazarlama alanında oldukça önemlidir. Gıda tüketim perspektifinin ürün gruplarına göre değerlendirilmesi, gıda tüketim farklılıklarının belirlenmesi ve bölgesel ülkesel farklılıkların incelenmesi bu dersin amacını oluşturmaktadır. Tüketim düzeyindeki toplumda yönelmeler ve çeşitlilik durumlarının dinamik olarak incelenmesi hedefler arasında yer almaktadır. |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Makro ve mikro pazarlama açısından tüketici pazarları ve tüketici davranışları | |
2 | Küresel tüketici pazarları | |
3 | Tüketici davranışlarına disiplinlerarası yaklaşım | |
4 | Tüketici davranışları modeli ve Gıda sanayiindeki durum | |
5 | Öğrenme, motivasyon ve pazarlama uygulamaları | |
6 | Gıda sanayiinde algılama, tutumlar ve pazarlama uygulamaları | |
7 | Arasına | |
8 | Kişilik yapısı ve pazarlama uygulamaları | |
9 | Değerler ve pazarlama uygulamaları | |
10 | Yaşam biçimi ve pazarlama uygulamaları | |
11 | Gruplar, referans gruplar, aile ve pazarlama uygulamaları | |
12 | Kişisel etkiler, sosyal sınıf, kültür ve pazarlama uygulamaları | |
13 | Tüketici karar verme süreci | |
14 | Gıda sanayiinde satın alma öncesi, sırası ve sonrasındaki tüketici davranışları |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
Babaoğulu M., A. Şener, 2010,Tüketici yazıları, Hacettepe Üniversitesi Tüketici Pazar Araştırma Dayanışma Test ve Eğitim Merkezi, Ankara. Yavuz, O., 1996, Tüketici Davranışı ve Pazarlama Stratejisi, Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir. Mucuk İ., 1990, Pazarlama İlkeleri, Ders Yayınları, No:39, İstanbul Kotler, P., 1980, Marketing Management: Analysis, Planning and Control, Prentice Hall, Inc; Englewood Cilt: N.j.,. Baskı |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 1 | 40 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 2 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | ||
Açıklama |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 12 | 3 | 36 |
Ödevler | 0 | 10 | 10 |
Projeler | 1 | 14 | 14 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 1 | 1 | 1 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 91 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 3 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |