1 |
Dersin Adı: |
BESLENME İLKELERİ |
2 |
Dersin Kodu: |
GMD2214 |
3 |
Dersin Türü: |
Zorunlu |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
4 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Doç.Dr. TÜLAY ÖZCAN |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
- |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 16059 Görükle/Bursa Tel: 0 224 2941498 Fax: 0 224 2941402 e-posta: : tulayozcan@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, öğrencilere beslenmenin önemi, besin bileşenlerin yapıları, etki mekanizmaları, sindirilmeleri ve eksiklikleri durumunda karşılaşılan belirtiler ve ayrıca beslenmeye bağlı hastalıklar hakkında bilgi kazandırmaktır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Beslenmenin önemi
|
|
2 |
Besinlerin bileşimi ve beslenme ile ilgili bazı tanımlar
|
|
3 |
İnsan vücudunun yapısı ve beslenme
|
|
4 |
Su, su dengesi ve elektrolitler
|
|
5 |
Karbonhidrat ve enerji metabolizması
|
|
6 |
Yağ metabolizması
|
|
7 |
Genel Tekrar ve Ara Sınav
|
|
8 |
Protein metabolizması
|
|
9 |
Vitaminler ve etkinlikleri
|
|
10 |
Mineraller ve etkinlikleri
|
|
11 |
Kalsiyum metabolizması ve osteoporoz
|
|
12 |
Ateroskleroz ve kolesterol metabolizması
|
|
13 |
Hipertansiyon ve kanser
|
|
14 |
Obezite, diyet ve nütrigenetik beslenme
|
|