1 | Dersin Adı: | İÇECEK TEKNOLOJİSİ |
2 | Dersin Kodu: | GIDS231 |
3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
4 | Dersin Seviyesi: | Önlisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 2 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 3 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | Yok |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Öğr. Gör. Dr. Berrak DELİKANLI KIYAK |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | Meslek Yüksekokulları yönetim kurullarıının görevlendirdiği diğer öğretim elemanları |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr. Gör. Dr. Berrak DELİKANLI KIYAK 0224 2942668-6180 bdelikanli@uludag.edu.tr B.U.Ü. İznik Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | İçecek üretim teknolojileri ile ilgili olarak hammaddeden başlayarak ürün eldesine kadar geçen süreçlerin ve kontrollerinin hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır. |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: | İçecek üretim teknolojilerinin genel prensiplerini öğrenmek. |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | İçeceklerin tanımı ve özellikleri | |
2 | İçme suyu üretimi | |
3 | Maden suyu üretimi | |
4 | Meyve suyu üretimi | |
5 | Kahve çeşitleri ve özellikleri | |
6 | Enerji ve spor içecekleri üretimi | |
7 | Ders tekrarı ve ara sınav | |
8 | Gazlı içecek üretimi | |
9 | Bitki çayları üretimi | |
10 | Geleneksel bitki çayı üretimi | |
11 | Bira üretimi | |
12 | Distile alkollü içkiler üretimi | |
13 | Distile alkollü içkiler üretimi (devamı) | |
14 | Türk Gıda Kodeksi yönetmeliği |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
Çopur,Ö.U.2000. İçecek Bilgisi. M.E.B. Devlet Kitapları. Ankara. Kılıç,O., 1990. Alkollü İçkiler Teknolojisi. Uludağ Üniversitesi Basımevi. Bursa Schobinger, U.çeviren J. Acar.1990 Meyve ve Sebze Suyu Üretim Teknolojisi. Hacettepe Üniversitesi. ISBN:975-491-012-0 Cemeroğlu, B., Acar,J. 1986. Meyve Sebze İşleme Teknolojisi. Sanem Matbaacılık A.Ş. Ankara. Cemeroğlu,B.1982. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. Teknik Basım Sanayii Matbaası. Ankara. Kılıç,O., Başoğlu,F., Çopur,Ö.U., Etel,M.1987. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi.Uldağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Notları No:24. Bursa. Türker,İ., 1971. Fermantasyon Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:553. Ankara Akman, A.V., Yazıcıoğlu,T..1965. Fermantasyon Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:248. Ankara |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 1 | 40 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 2 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | Ölçme ve değerlendirme Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitimi Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır. | |
Açıklama | Sonuçlar öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir. |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
Ödevler | 0 | 0 | 0 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 1 | 24 | 24 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 24 | 24 |
Toplam İş Yükü | 114 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 3 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |