Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
İÇECEK TEKNOLOJİSİ
1 Dersin Adı: İÇECEK TEKNOLOJİSİ
2 Dersin Kodu: GIDS231
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. Dr. Berrak DELİKANLI KIYAK
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Meslek Yüksekokulları yönetim kurullarıının görevlendirdiği diğer öğretim elemanları
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Öğr. Gör. Dr. Berrak DELİKANLI KIYAK
0224 2942668-6180
bdelikanli@uludag.edu.tr
B.U.Ü. İznik Meslek Yüksekokulu
Gıda Teknolojisi Programı
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı İçecek üretim teknolojileri ile ilgili olarak hammaddeden başlayarak ürün eldesine kadar geçen süreçlerin ve kontrollerinin hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: İçecek üretim teknolojilerinin genel prensiplerini öğrenmek.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 İçecek üretim teknolojilerinin genel prensiplerini öğrenmek.;
2 İçecek üretimimde kullanılan hammadde ve ekipmanlar hakkında bilgi sahibi olmak.;
3 İçeceğin türüne göre hangi üretim teknolojisini uygulayacağı hakkında bilgi sahibi olmak.;
4 İçecek üretimindeki kalite kriterlerini öğrenmek.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 İçeceklerin tanımı ve özellikleri
2 İçme suyu üretimi
3 Maden suyu üretimi
4 Meyve suyu üretimi
5 Kahve çeşitleri ve özellikleri
6 Enerji ve spor içecekleri üretimi
7 Ders tekrarı ve ara sınav
8 Gazlı içecek üretimi
9 Bitki çayları üretimi
10 Geleneksel bitki çayı üretimi
11 Bira üretimi
12 Distile alkollü içkiler üretimi
13 Distile alkollü içkiler üretimi (devamı)
14 Türk Gıda Kodeksi yönetmeliği
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar:
Çopur,Ö.U.2000. İçecek Bilgisi. M.E.B. Devlet Kitapları. Ankara.
Kılıç,O., 1990. Alkollü İçkiler Teknolojisi. Uludağ Üniversitesi Basımevi. Bursa
Schobinger, U.çeviren J. Acar.1990 Meyve ve Sebze Suyu Üretim Teknolojisi. Hacettepe Üniversitesi.
ISBN:975-491-012-0
Cemeroğlu, B., Acar,J. 1986. Meyve Sebze İşleme Teknolojisi. Sanem Matbaacılık A.Ş. Ankara.
Cemeroğlu,B.1982. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. Teknik Basım Sanayii Matbaası. Ankara.
Kılıç,O., Başoğlu,F., Çopur,Ö.U., Etel,M.1987. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi.Uldağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Notları No:24. Bursa.
Türker,İ., 1971. Fermantasyon Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:553. Ankara
Akman, A.V., Yazıcıoğlu,T..1965. Fermantasyon Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:248. Ankara
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Ölçme ve değerlendirme Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitimi Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre yapılmaktadır.
Açıklama Sonuçlar öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir.
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 24 24
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 24 24
Toplam İş Yükü 114
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12 PY13
OK1 1 4 1 1 3 1 3 1 1 1 3 1 1
OK2 1 4 1 1 3 1 5 2 1 1 5 1 1
OK3 2 4 1 1 4 2 4 2 1 2 3 1 1
OK4 2 5 4 1 4 2 2 5 1 3 3 1 1
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr