1 |
Dersin Adı: |
SÜT ÜRÜNLERİ BİYOKİMYASI |
2 |
Dersin Kodu: |
GMB5337 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Yüksek Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
1 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
1 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
6 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
3 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. TÜLAY ÖZCAN |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
|
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Prof. Dr. Tülay ÖZCAN Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 16059 Görükle/Bursa Tel: 0 224 2941498 Fax: 0 224 2941402 e-posta: : tulayozcan@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, öğrencileri süt ürünleri üretimi sırasında oluşan kimyasal ve biyokimyasal değişmeler konusunda temel kavram ve prensipler hakkında bilgilendirmektir. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Ders, öğrencilerde sütte oluşan kimyasal ve biyokimyasal değişmeler hakkında bilgi birikimi oluşturmaktadır. |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Sütün oluşumu
|
|
2 |
Sütün fiziksel özellikleri-1 |
|
3 |
Sütün fiziksel özellikleri-2 |
|
4 |
Süt lipitleri ve lipitlerde meydana gelen değişmeler |
|
5 |
Süt proteinleri ve proteinlerde meydana gelen değişmeler |
|
6 |
Süt şekeri ve reaksiyonları
|
|
7 |
Kazein kimyası ve sütün pıhtılaşma mekanizması |
|
8 |
Süt ve ürünlerinde glikoliz, proteoliz ve lipoliz
|
|
9 |
Süt ve ürünlerinde amino asit katabolizması ve aroma oluşumu
|
|
10 |
Süt ve ürünlerinde reoloji ve tekstür |
|
11 |
Sütteki mineral maddeler |
|
12 |
Sütteki vitaminler |
|
13 |
Süt ve ürünlerinde mikrobiyel değişmeler |
|
14 |
Aflotoksin Mı, Antibiyotik ve Pestisitler vb. kalıntılar |
|