1 |
Dersin Adı: |
İLKOKULDA BESLENME EĞİTİMİ |
2 |
Dersin Kodu: |
SIN3007 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
3 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
5 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
4 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. HAKAN SÖYÜT |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Yok |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Prof. Dr. Hakan SÖYÜT hakansoyut@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Öğrencilerin,beslenme ile ilgili tanımları yapabilmesi, beslenmenin sağlığa olan etkilerini açıklayabilmesi, besin öğelerinin ve beslenme hastalıklarını neler olduğunuı sayabilmesi, beslenmeye bağlı hastalıkların yol açtığı sağlık sorunlarını açıklayabilmesi, Türkiye'de beslenme sorunlarını ve çözüm yollarını öğrenmesi, çocuk beslenmesini anlayabilmesi ve obezitenin beslenme ile ilgisinini ve çözüm yollarını anlayabilmesi amaçlanmıştır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Beslenme ve sağlığın kültür ile ilişkisi, Sağlık, Beslenme ve beslenmeyle ilgili kavramlar (diyet, beslenme bozukluğu, yetersiz beslenme, dengesiz beslenme, aşırı beslenme, yanlış beslenme), Kişi beslenmesinde sağlığı olumsuz etkiyen faktörler, Besin Öğeleri (karbonhidratlar, yağlar, proteinler, vitaminler, su ve minareller), Beslenme hastalıkları ve yol açtığı sağlık sorunları, Türkiye'de beslenme sorunu ve yetersizliklerinin çözümlenmesinde önlem ve öneriler, Toplumda beslenmenin risk grupları ve beslenme önerileri, Obezite ve beslenme, Yeterli ve dengeli beslenme önerileri |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Beslenme ve sağlığın kültür ile ilişkisi
|
|
2 |
Beslenme ile ilgili kavramlar ( Diyet, Beslenme Bozukluğu, Yetersiz Beslenme,Dengesiz Beslenme, Aşırı Beslenme, Yanlış
Beslenme)
|
|
3 |
Kişi Beslenmesinde Sağlığı Olumsuz Etkileyen Faktörler |
|
4 |
Besin Öğeleri (Karbonhidratlar Yağlar Protein Vitaminler Su ve Mineraller) |
|
5 |
Besin Öğeleri |
|
6 |
Beslenme Hastalıkları
|
|
7 |
Beslenme hastalıklarının yol açtığı sağlık sorunları |
|
8 |
İlkokularda beslenme sorunları |
|
9 |
İlkokularda beslenme sorunu ve yetersizliklerinin çözümlenmesinde önlem ve öneriler |
|
10 |
İlkokulda beslenme önerileri |
|
11 |
İlkokulda obezitenin beslenmeyle ilgisi ve çözüm yolları |
|
12 |
İlkokulda obezitenin beslenmeyle ilgisi ve çözüm yolları |
|
13 |
İlkokulda yeterli ve dengeli beslenme önerileri ve menü örnekleri
|
|
14 |
İlkokulda yeterli ve dengeli beslenme önerileri ve menü örnekleri
|
|