Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
FONKSİYONEL GIDALAR
1 Dersin Adı: FONKSİYONEL GIDALAR
2 Dersin Kodu: GIDS232
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. Dr. Pınar AYDINOL SÖNMEZ
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: paydinol@uludag.edu.tr
Uludağ Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Meslek Yüksekokulu Mustafa Kemal Paşa/BURSA
(224)613 3102/61511
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Fonksiyonel gıdaların tanımını öğrenmek,;
2 Fonksiyonel besin bileşenlerini tanımlamak,;
3 Fonksiyonel besinlerin genel sağlık etkilerini öğrenmek,;
4 Fonksiyonel besinlerin biyoyararlılığını öğrenmek,;
5 Probiyotik ve prebiyotik kavramını öğrenmek,;
6 Fonksiyonel özellikleki vitamin ve mineraller hakkında bilgi sahibi olmak,;
7 Flavonoidler ve diğer sekonder bitkisel maddeleri tanımak,;
8 Fonksiyonel özelliğe sahip bitkiler hakkında bilgi sahibi olmak,;
9 Fonksiyonel süt ürünlerini öğrenmek,;
10 Fonksiyonel besinlerle ilişkili ülkemizde ve dünyadaki yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olmak,;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Fonksiyonel gıda tanımı
2 Fonksiyonel özellikteki probiyotik gıdalar
3 Fonksiyonel özellikteki prebiyotik gıdalar
4 Fitosteroller
5 Karonenoidler
6 Flavanoidler ve sekonder bileşikler
7 Biyoaktif peptitler
8 Fonksiyonel meyve ve sebzeler
9 Fonksiyonel arı ürünleri
10 Fonksiyonel süt ürünleri
11 Fonksiyonel şekerlemeler
12 Fonksiyonel özelliğe sahip bitkiler
13 Fonksiyonel tahıl ürünleri
14 Fonksiyonel gıdalarla ilgili yasal düzenlemeler
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Fonksiyonel Besinler
Doç. Dr. Gökhan BAYSOY
Fonksiyonel Beslenme
Prof. Dr. Zeynep Banu GÜZEL SEYDİM
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 30
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 10
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 1 10 60
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 1 1
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 1 1
Toplam İş Yükü 90
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12 PY13
OK1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK10 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr