1 | Dersin Adı: | FONKSİYONEL GIDALAR |
2 | Dersin Kodu: | GIDS232 |
3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
4 | Dersin Seviyesi: | Önlisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 2 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 4 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Öğr. Gör. Dr. Pınar AYDINOL SÖNMEZ |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
paydinol@uludag.edu.tr Uludağ Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Meslek Yüksekokulu Mustafa Kemal Paşa/BURSA (224)613 3102/61511 |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Fonksiyonel gıda tanımı | |
2 | Fonksiyonel özellikteki probiyotik gıdalar | |
3 | Fonksiyonel özellikteki prebiyotik gıdalar | |
4 | Fitosteroller | |
5 | Karonenoidler | |
6 | Flavanoidler ve sekonder bileşikler | |
7 | Biyoaktif peptitler | |
8 | Fonksiyonel meyve ve sebzeler | |
9 | Fonksiyonel arı ürünleri | |
10 | Fonksiyonel süt ürünleri | |
11 | Fonksiyonel şekerlemeler | |
12 | Fonksiyonel özelliğe sahip bitkiler | |
13 | Fonksiyonel tahıl ürünleri | |
14 | Fonksiyonel gıdalarla ilgili yasal düzenlemeler |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
Fonksiyonel Besinler Doç. Dr. Gökhan BAYSOY Fonksiyonel Beslenme Prof. Dr. Zeynep Banu GÜZEL SEYDİM |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 1 | 30 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 1 | 10 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 3 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | ||
Açıklama |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 0 | 0 | 0 |
Ödevler | 1 | 10 | 60 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 1 | 1 | 1 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü | 90 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 3 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |