Genel Tanıtım
Bölümün/Programın Kısa Geçmişi
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı 1992 yılında Gıda Kalite ve Sağlık Kontrolu adı ile açılmıştır.1993 yılında Gıda Teknolojisi Programı olarak Dünya Bankası-Yüksek Öğretim Kurumu II.Endüstriyel Eğitim Projesi kapsamında yeni teknolojiye sahip donanımla eğitim vermeye başlamış,2002 yılında da Sınavsız Geçiş Kanunu ile Eğitim öğretim programını yenilemiştir.2006-2007 yılında üç ayrı opsiyon altında eğitim verilmiştir.2009-2010 Eğitim öğretim yılında opsiyonlar kaldırılmıştır.2011-2012 Eğitim öğretim yılında İKMEP’e(İnsan Kaynaklarının Mesleki eğitim Yoluyla geliştirilmesi Projesi) uyumlu ders planları uygulanmaya başlamıştır.
Bu program, Gıda Teknolojisi alanında 120 AKTS kredilik ve 2 yıllık ön lisans sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Gıda Teknolojisi alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.
Ön Lisans
4
Kabul ve Kayıt Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması gerekmekle birlikte tüm kabul ve kayıt koşulları YÖK´ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
5
Önceki Öğrenmenin Tanınması
“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
6
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Gıda Teknolojisi programından ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.
Gıda Teknolojisi Programın amacı, gıda hammaddeleri, gıdaların bileşimi, işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olan, bu bilgi birikimi ile gıda sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında “Gıda Teknikeri” ünvanı ile çalışabilecek insan gücünü yetiştirmektir.
8
Program Yeterlilikleri & Sınıflandırılmış & Karşılaştırılmalı
1.
Bakış açısı ve ufku geniş, yaratıcılığı ortaya çıkmış, bilimsel ve teknik alanlarda üretken ve güncel bilgileri takip edebilme yeteneğine sahip olmak
|
2.
Gıda ürünlerinin üretiminin hijyen-sanitasyon standartlarına, mevzuata ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olmak
|
3.
Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilme ve sonuçları yorumlayabilme yeteneği kazanmak
|
4.
Bireysel olarak çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olmak
|
5.
Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olmak
|
6.
Ekonomik, fonksiyonel ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak
|
7.
Gıda işleme ilkeleri ve gıda endüstrisinde kullanılan makineler hakkında bilgi birikimine ve beceriye sahip olmak
|
8.
Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazları kullanabilmek
|
9.
Mesleki ve toplumsal etik değerlere sahip olmak
|
10.
Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını çalıştırabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak
|
11.
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme gayretine sahip olmak
|
12.
Yazılı ve sözlü iletişimde Türk dilini etkin kullanabilmek
|
BECERİ |
Bilişsel - Uygulamalı |
- Gıda işleme ilkeleri ve gıda endüstrisinde kullanılan makineler hakkında bilgi birikimine ve beceriye sahip olmak
- Ekonomik, fonksiyonel ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak
- Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilme ve sonuçları yorumlayabilme yeteneği kazanmak
- Mesleki ve toplumsal etik değerlere sahip olmak
- Yazılı ve sözlü iletişimde Türk dilini etkin kullanabilmek
- Bireysel olarak çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olmak
- Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olmak
- Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını çalıştırabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak
- Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazları kullanabilmek
- Gıda ürünlerinin üretiminin hijyen-sanitasyon standartlarına, mevzuata ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olmak
- Bakış açısı ve ufku geniş, yaratıcılığı ortaya çıkmış, bilimsel ve teknik alanlarda üretken ve güncel bilgileri takip edebilme yeteneğine sahip olmak
- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme gayretine sahip olmak
|
BİLGİ |
Kuramsal - Uygulamalı |
- Gıda ürünlerinin üretiminin hijyen-sanitasyon standartlarına, mevzuata ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olmak
- Yazılı ve sözlü iletişimde Türk dilini etkin kullanabilmek
- Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını çalıştırabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak
- Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazları kullanabilmek
- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme gayretine sahip olmak
- Ekonomik, fonksiyonel ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak
- Mesleki ve toplumsal etik değerlere sahip olmak
- Bakış açısı ve ufku geniş, yaratıcılığı ortaya çıkmış, bilimsel ve teknik alanlarda üretken ve güncel bilgileri takip edebilme yeteneğine sahip olmak
- Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilme ve sonuçları yorumlayabilme yeteneği kazanmak
- Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olmak
- Bireysel olarak çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olmak
- Gıda işleme ilkeleri ve gıda endüstrisinde kullanılan makineler hakkında bilgi birikimine ve beceriye sahip olmak
|
YETKİNLİK |
Alana Özgü Yetkinlik |
- Gıda işleme ilkeleri ve gıda endüstrisinde kullanılan makineler hakkında bilgi birikimine ve beceriye sahip olmak
- Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilme ve sonuçları yorumlayabilme yeteneği kazanmak
- Yazılı ve sözlü iletişimde Türk dilini etkin kullanabilmek
- Bireysel olarak çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olmak
- Bakış açısı ve ufku geniş, yaratıcılığı ortaya çıkmış, bilimsel ve teknik alanlarda üretken ve güncel bilgileri takip edebilme yeteneğine sahip olmak
- Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazları kullanabilmek
- Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını çalıştırabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak
- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme gayretine sahip olmak
- Ekonomik, fonksiyonel ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak
- Mesleki ve toplumsal etik değerlere sahip olmak
- Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olmak
- Gıda ürünlerinin üretiminin hijyen-sanitasyon standartlarına, mevzuata ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olmak
|
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
- Bakış açısı ve ufku geniş, yaratıcılığı ortaya çıkmış, bilimsel ve teknik alanlarda üretken ve güncel bilgileri takip edebilme yeteneğine sahip olmak
- Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazları kullanabilmek
- Gıda ürünlerinin üretiminin hijyen-sanitasyon standartlarına, mevzuata ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olmak
- Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilme ve sonuçları yorumlayabilme yeteneği kazanmak
- Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını çalıştırabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak
- Bireysel olarak çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olmak
- Ekonomik, fonksiyonel ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak
- Gıda işleme ilkeleri ve gıda endüstrisinde kullanılan makineler hakkında bilgi birikimine ve beceriye sahip olmak
- Yazılı ve sözlü iletişimde Türk dilini etkin kullanabilmek
- Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olmak
- Mesleki ve toplumsal etik değerlere sahip olmak
- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme gayretine sahip olmak
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
- Gıda ürünlerinin üretiminin hijyen-sanitasyon standartlarına, mevzuata ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olmak
- Yazılı ve sözlü iletişimde Türk dilini etkin kullanabilmek
- Gıda işleme ilkeleri ve gıda endüstrisinde kullanılan makineler hakkında bilgi birikimine ve beceriye sahip olmak
- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme gayretine sahip olmak
- Bireysel olarak çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olmak
- Ekonomik, fonksiyonel ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak
- Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olmak
- Mesleki ve toplumsal etik değerlere sahip olmak
- Bakış açısı ve ufku geniş, yaratıcılığı ortaya çıkmış, bilimsel ve teknik alanlarda üretken ve güncel bilgileri takip edebilme yeteneğine sahip olmak
- Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını çalıştırabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak
- Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazları kullanabilmek
- Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilme ve sonuçları yorumlayabilme yeteneği kazanmak
|
Öğrenme Yetkinliği |
- Gıda işleme ilkeleri ve gıda endüstrisinde kullanılan makineler hakkında bilgi birikimine ve beceriye sahip olmak
- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme gayretine sahip olmak
- Yazılı ve sözlü iletişimde Türk dilini etkin kullanabilmek
- Bakış açısı ve ufku geniş, yaratıcılığı ortaya çıkmış, bilimsel ve teknik alanlarda üretken ve güncel bilgileri takip edebilme yeteneğine sahip olmak
- Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını çalıştırabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak
- Mesleki ve toplumsal etik değerlere sahip olmak
- Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilme ve sonuçları yorumlayabilme yeteneği kazanmak
- Bireysel olarak çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olmak
- Ekonomik, fonksiyonel ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak
- Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazları kullanabilmek
- Gıda sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenek ve gayrete sahip olmak
- Gıda ürünlerinin üretiminin hijyen-sanitasyon standartlarına, mevzuata ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olmak
|
9
Mezunların İstihdam Profilleri
Gıda Teknolojisi Programı mezunları, gıda sanayi ile ilgili kamu (Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve özel sektör kuruluşlarında (meyve ve sebze ürünleri, et ve süt ürünleri, bitkisel yağ ve tahıl ürünleri ve fermente ürünlerin üretildiği işletmeler, hazır yemek sanayi ve özel laboratuvarlar ve bunların AR-GE ve kalite kontrol laboratuvarları) “Gıda Teknikeri” olarak çalışabilmektedirler.
10
Üst Derece Programlarına Geçiş
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar, ÖSYM’nin düzenlediği DGS ( Dikey Geçiş Sınavı)’ndan yeterli puana sahip olmaları koşuluyla, üniversitelerin “Gıda Mühendisliği”, “Kimya”, “Beslenme ve Diyetetik”, “Bitki Koruma” ve “Tarımsal Biyoteknoloji” Bölümleri gibi 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.
11
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.
Tam Zamanlı
14
Adres İletişim Bilgileri
Öğr.Gör.Çiğdem GÜCEYÜ
Program Başkanı - Program Koordinatörü
Adres: Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu B blok Görükle/BURSA 16059
Tel:0 224 2942890
e-mail:cguceyu@uludag.edu.tr
Dr.Öğr.Üyesi Süreyya SALTAN EVRENSEL
Adres: Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu B blok Görükle/BURSA 16059
Tel:0 224 2942342
e-mail:ssaltanev@gmail.com
Dr.Öğr.Üyesi Nur YÜKSEK
Adres: Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu B blok Görükle/BURSA 16059
Tel:0 224 2942350
e-mail:nuryuksek@uludag.edu.tr
15
Bölüm/Fakülte/Program Olanakları
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programında iki doktor öğretim üyesi, bir öğretim görevlisi olmak üzere üç öğretim elemanı görev yapmaktadır. Programa ait olan ve her ikisi de 1993 yılında Dünya Bankası-Yüksek Öğretim Kurumu II.Endüstriyel Eğitim Projesi kapsamında yeni teknoloji ile kurulan; birincisi 2004 yılından beri TS EN ISO/IEC 17025 (Deney ve kalibrasyon laboratuvarlarının yeterliliği için genel şartlar) belgeli bir gıda analiz laboratuvarı ve ayrıca gıda işleme laboratuvarı bulunmaktadır. Gıda analiz laboratuvarında temel cam malzemeler ve cihazlarla bazı gıda analizleri yaptırılarak, gıda işleme laboratuvarında ise (süt ürünleri, meyve ve sebze işleme, tahıl işleme, fermente gıdalar üretim teknolojileri gibi derslerde) gıdalarda temel işlemler yaptırılarak öğrencilerin teorik bilgilerinin uygulamaya geçirilmesi sağlanmaktadır. Kampüs içinde yer alan okulumuzda ; oditoryum, kütüphane, yemekhane, spor salonu, tenis kortu, mediko-sosyal, öğrenci toplulukları (dağcılık, fotoğraf, tiyatro, müzik, dans vd.) ve üç adet öğrenci yurdu gibi kampus olanaklarımız bulunmaktadır.
1. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GESZ101 |
TEMEL MATEMATİK I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GESZ103 |
GENEL MİKROBİYOLOJİ |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
5 |
GESZ105 |
HİJYEN VE SANİTASYON |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDZ101 |
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
3 |
GIDZ103 |
GIDA KİMYASI |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDZ105 |
KİMYA I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDZ107 |
LABORATUVAR TEKNİĞİ I |
Zorunlu |
1 |
2 |
0 |
4 |
ATA101 |
ATATÜRK İLKELERİ VE DEVRİM TARİHİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
TUD101 |
TÜRK DİLİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
YAD101 |
YABANCI DİL |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
Toplam |
|
30 |
2. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GESZ102 |
TEMEL MATEMATİK II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDZ102 |
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
GIDZ104 |
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
5 |
GIDZ106 |
KİMYA II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
GIDZ110 |
LABORATUVAR TEKNİĞİ II |
Zorunlu |
1 |
2 |
0 |
4 |
ATA102 |
ATATÜRK İLKELERİ VE DEVRİM TARİHİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
TUD102 |
TÜRK DİLİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
YAD102 |
YABANCI DİL |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
6 |
Toplam |
|
30 |
3. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GIDZ201 |
TAHIL TEKNOLOJİSİ I |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
GIDZ203 |
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
3 |
GIDZ205 |
MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-1 |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
3 |
GIDZ207 |
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
TBMYO1 |
STAJ I |
Zorunlu |
0 |
0 |
0 |
4 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
12 |
Toplam |
|
30 |
4. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GIDZ204 |
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
GIDZ206 |
MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
4 |
GIDZ208 |
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
3 |
GIDZ210 |
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ |
Zorunlu |
2 |
2 |
0 |
3 |
TBMYO2 |
STAJ II |
Zorunlu |
0 |
0 |
0 |
4 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
12 |
Toplam |
|
30 |
2. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GESS012 |
HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS112 |
ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS114 |
DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS116 |
BESLENME İLKELERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPS002 |
ÇEVRE KORUMA |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPS007 |
MESLEK ETİĞİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPS009 |
İLETİŞİM |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPS010 |
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
1 |
3 |
3. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GESS003 |
DONDURMA TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GESS010 |
GIDA KATKI MADDELERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GESS011 |
AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS209 |
GIDA ANALİZLERİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS211 |
GAZLI İÇECEK TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS213 |
KANATLI TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS215 |
GIDA GÜVENLİĞİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS217 |
BUĞDAY VE UN ANALİZLERİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS219 |
SERT BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS221 |
BUĞDAY VE UN KİMYASI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS223 |
ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS225 |
YOĞURT TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS227 |
İŞYERİ EĞİTİMİ I |
Seçmeli |
0 |
16 |
0 |
12 |
GIDS229 |
TEREYAĞ TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS233 |
SU ANALİZLERİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
OTPS001 |
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
STUS207 |
STARTER KÜLTÜR |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
4. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
GIDS202SIL |
TAHIL TEKNOLOJİSİ II |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
4 |
GESS001 |
PEYNİR TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GESS005 |
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNELERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GESS006 |
İÇME SÜTÜ VE KONSANTRE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS202 |
TAHIL TEKNOLOJİSİ II |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS212 |
ET ÜRÜNLERİ KATKI MADDELERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS214 |
SOĞUKTA VE DONDURARAK MUHAFAZA |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS216 |
FERMENTE GIDALAR TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS218 |
MISIR UNU VE ÜRÜNLERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS222 |
EKMEK TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS224 |
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS226 |
SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
GIDS228 |
İŞYERİ EĞİTİMİ II |
Seçmeli |
0 |
16 |
0 |
12 |
GIDS230 |
YAN VE TOZ ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS232 |
YÖRESEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GIDS234 |
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPS004 |
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
OTPS013 |
GİRİŞİMCİLİK |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
SIN3109 |
HALK MÜZİĞİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
4 |
T1: Teori |
U2: Uygulama |
L3: Laboratuvar |