Geri Dön Türkçe English Ders Planı Program Yeterlilikleri Ders Planı Rapor
Endüstri Mühendisliği
Genel Tanıtım
1
Programın Kısa Geçmişi
Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, 1990 yılında kurulmuş ve ilk mezunlarını 1994 yılında vermiştir. 1994 yılında Yüksek Lisans Programını, 2006 yılında Doktora Programını, 2011 yılında ise Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans programını açmıştır. Her yıl ÖSYM aracılığı ile Endüstri Mühendisliği Lisans Programına 82 öğrenci yerleştirilmektedir.
2
Verilen Derece
Bu bölüm, yüksek öğretimde Endüstri Mühendisliği alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Endüstri Mühendisliği alanında Lisans derecesine sahip olunur.
3
Derecenin Düzeyi
Lisans
4
Kabul ve Kayıt Koşulları
Endüstri Mühendisliği Lisans Programına başvuracak adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Ayrıca derslerin en az %30´unun İngilizce olarak okutulduğu Endüstri Mühendisliği Bölümünde, YÖKDİL, YDS, TOEFL veya Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde yapılan yabancı dil sınavları ile İngilizce Yeterliliğinin belgelenmesi gerekmektedir.İngilizce yeterliliği sağlayamayan öğrenciler için bir yıl İngilizce hazırlık sınıfı uygulanır. Başarısızlık halinde hazırlık sınıfı tekrarlanır. İkinci kez başarısızlık halinde öğrenciler, YÖK tarafından Türkçe eğitim veren başka bir eşdeğer bir programa yerleştirilirler.
5
Önceki Öğrenmenin Tanınması
“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
6
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Endüstri Mühendisliği alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.
7
Program Profili
Endüstri Mühendisliği Bölümü´nün amacı, uluslararası düzeyde bilgi üreten ve eğitim veren; üretim ve hizmet sektörlerine yönelik çalışmalarıyla topluma katkı sağlayan; araştırma, eğitim ve hizmet alanlarında sürekli kendini geliştiren ve örnek gösterilen bir bölüm olmaktır.
Endüstri Mühendisliği Bölümü Lisans Programı Endüstri Mühendisliği başlığındaki temel derslerin haricinde, Endüstri Mühendisliği, Temel Mühendislik ve Sosyal seçmeli derslerden oluşmaktadır. Eğitim Planında 249 AKTS kredilik ders yükü yer almaktadır. Bu derslerin %70´i Türkçe, %30´u İngilizce olarak verilmektedir. Derslerin %25´i seçimli ders, %75´i zorunlu ders olarak okutulmaktadır. Seçimli derslerin %9,5´i sosyal seçmeli derslerden, %9,5´i temel mühendislik seçmeli derslerden, %39´u Türkçe meslek seçmeli derslerden, %19´u İngilizce meslek seçmeli derslerden, %14´ü İngilizce bilişim seçmeli derslerden ve %9´u yaz stajından oluşmaktadır.
Öğrenciler üç farklı kapsamda staj yapmak zorundadırlar. Mezuniyetten evvelki son iki dönemde Bütünleşik Sistem Tasarımı(BST) projesi yaparlar. Kamu kurumlarının ve özel sektör firmalarının uygulamalı proje konularında grup çalışması ile yapılan BST, yapılan 3 sunum ve çalışmanın sonunda öğrencilerin juri karşısında tezlerini savunmasını kapsamaktadır.
Ayrıca Yan Alan ve Çift Anadal Lisans Programı Yönergesinde belirtilen başvuru koşullarını yerine getiren başarılı lisans öğrencileri, ilgi duydukları bir alanda da yan alan lisans sertifikası veya Çift Anadal Lisans Diploması alabilirler.
Anlaşmalı olan yurtdışındaki Üniversitelerde Erasmus kapsamında eğitim alınabilir.
8
Program Yeterlilikleri & Sınıflandırılmış & Karşılaştırılmalı
1. Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi.
2. Bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
3. Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi.
4. Bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
5. Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi.
6. Bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
7. Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi.
8. Bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
9. Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
10. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi.
11. Bireysel çalışma becerisi.
12. Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi.
13. En az bir yabancı dil bilgisi.
14. Etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
15. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık.
16. Bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
17. Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
18. Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi.
19. Girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık.
20. Sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
21. Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi.
22. Mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
23. Mezunların insan, malzeme, bilgi, teçhizat ve enerji içeren entegre sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması ve iyileştirilmesi konularında beceri sahibi olduğu kanıtlanmalıdır.
24. Program, ayrıca, sistem entegrasyonunu sağlamaya yönelik, uygun analitik ve deneysel yöntemler ile hesaplama yöntemleri konusunda kapsamlı bilgi vermelidir.
9
Mezunların İstihdam Profilleri
Endüstri Mühendisliği Lisans mezunları; telekominikasyon, tarım, taşımacılık, tekstil, bilişim, otomotiv, demir-çelik, hastane, finans- banka, danışmanlık ve turizm sektörlerinde, üretim kontrol, kalite güvence, pazarlama/satış/ lojistik, satın alma, satış sonrası hizmet ,ürün tasarımı (AR-GE), süreç / sistem analizi, üretim, proje yönetimi alanlarında çalışabilir.
10
Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, gerekli GANO’ya sahip olmaları ve yeterli düzeyde Yabancı Dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler. Mezunlar, Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programına, Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisansı Programına ve Endüstri Mühendisliği Doktora Programına başvurabilirler.
11
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Endüstri Mühendisliği Lisans Eğitim Programı için, her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı da % 60 oranındadır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.
12
Mezuniyet Koşulları
Endüstri Mühendisliği Lisans Eğitim Programını başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (240 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve stajlarını tamamlamak gerekmektedir.
13
Çalışma Şekli
Tam Zamanlı
14
Adres İletişim Bilgileri
Bölüm Başkanı:
Prof. Dr. Erdal EMEL
Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Görükle Yerleşkesi 16240 Nilüfer / BURSA
Tel:+90 (224) 2942081
Eğitim Komisyonu:
* Prof. Dr. Fatih ÇAVDUR, ** Prof. Dr. Tülin İNKAYA
Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Görükle Yerleşkesi 16240 Nilüfer / BURSA
* Tel:+90 (224) 2942077 ** Tel:+90 (224) 2942605
15
Bölüm/Fakülte/Program Olanakları
Endüstri Mühendisliği Bölümünde tüm programlarda kullanılabilecek olan Bilgisayar, Robotik ve Üretim Otomasyonu, Bilgisayar Destekli Üretim, Ergonomi, Gürültü ve Titreşim Laboratuvarları bulunmaktadır.
Endüstri Mühendisliği Bölümünde tüm programlarda öğrenciler, Endüstri Mühendisliği Topluluğu,Teknik Geziler, Seminerler, Konferanslar, Kariyer Günleri, Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması, Geleneksel Endüstri Mühendisliği ve Sanayi Zirvesi, Vaka Analizleri,Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Öğrenci Projesi Yarışmaları, BUÜ Spor Tesisleri, Diğer Öğrenci Toplulukları ,(Fotoğrafçılık, Dağcılık, Dans, Sualtı, Satranç, Robotik...) gibi farklı aktivitelere katılabilirler ve sosyal imkanlardan yararlanabilirler.
Endüstri Mühendisliği Bölümü akademik personeli; 8 Profesör, 4 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Doktoralı Araştırma Görevlisi ve 3 Araştırma Görevlisi´nden oluşmaktadır.
1. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
END1001 KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 0 0 1
END1061 ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Zorunlu 2 0 0 3
END1215 ACADEMIC ENGLISH Zorunlu 2 1 0 3
FZK1071 TEMEL FİZİK I Zorunlu 3 0 2 6
KIM1077 GENEL KİMYA Zorunlu 3 0 1 6
MAT1071 MATEMATİK I Zorunlu 3 2 0 6
ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 0 0 2
TUD101 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 0 0 2
YABANCI DİL 2
Toplam 31
2. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
END1030 FUNDAMENTALS OF COMPUTER PROGRAMMING Zorunlu 2 0 1 3
END1216 COMMUNICATION SKILLS Zorunlu 2 1 0 3
FZK1072 TEMEL FİZİK II Zorunlu 3 0 2 6
İKT1003 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 2 0 0 2
MAK1004 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM Zorunlu 2 2 0 4
MAT1072 MATEMATİK II Zorunlu 3 2 0 6
ATA102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Zorunlu 2 0 0 2
TUD102 TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 0 0 2
YABANCI DİL 2
Toplam 30
3. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
END2027 PROBABILITY WITH APPLICATIONS Zorunlu 3 0 0 4
END2031 VISUAL PROGRAMMING FOR INDUSTRIAL ENGINEERING APPLICATIONS Zorunlu 2 0 2 4
ISG201 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I Zorunlu 2 0 0 2
ISL1203 MUHASEBE İLKELERİ VE MALİYET YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 3
MAK2003 MUKAVEMET I Zorunlu 3 0 0 4
MAK2005 MALZEME BİLİMİ Zorunlu 3 0 0 4
MAT2098 MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ Zorunlu 4 0 0 6
Seçmeli dersler için tıklayınız. 3
Toplam 30
4. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
END2012 İMALAT YÖNTEMLERİ Zorunlu 2 0 0 2
END2024 TAKIM TEZGAHLARI Zorunlu 2 0 0 2
END2028 BASIC STATISTICAL METHODS Zorunlu 2 0 1 3
END2030 INTRODUCTION TO MATHEMATICAL PROGRAMMING Zorunlu 3 0 1 5
ISG202 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II Zorunlu 2 0 0 2
MAT2083 DİFERANSİYEL DENKLEMLER Zorunlu 3 2 0 6
Seçmeli dersler için tıklayınız. 10
Toplam 30
5. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
END3031 SAYISAL ANALİZ Zorunlu 2 0 1 4
END3033 OPERATIONS RESEARCH I Zorunlu 3 0 1 5
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ Zorunlu 2 0 0 3
END3065 İŞBİLİM I Zorunlu 2 0 2 4
END3069 COMPUTER INTEGRATED MANUFACTURING Zorunlu 2 0 2 5
Seçmeli dersler için tıklayınız. 9
Toplam 30
6. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
END3032 SYSTEMS SIMULATION Zorunlu 3 0 1 5
END3034 OPERATIONS RESEARCH II Zorunlu 3 0 1 5
END3068 MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ Zorunlu 3 0 0 5
END3070 İŞ ETÜDÜ Zorunlu 2 0 1 4
Seçmeli dersler için tıklayınız. 11
Toplam 30
7. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
END4001 PROJE STAJI I Zorunlu 0 0 0 1
END4033 TESİS PLANLAMASI Zorunlu 3 0 0 5
END4071 PRODUCTION PLANNING AND CONTROL I Zorunlu 3 0 1 5
END4073 QUALITY CONTROL Zorunlu 3 1 0 5
END4091 ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PROJESİ Zorunlu 0 3 0 3
END4093 ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ SEMİNERİ Zorunlu 0 1 0 2
Seçmeli dersler için tıklayınız. 9
Toplam 30
8. Yarıyıl Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
END4002 PROJE STAJI II Zorunlu 0 0 0 2
END4072 PRODUCTION PLANNING AND CONTROL II Zorunlu 3 0 1 5
END4092 BİTİRME PROJESİ Zorunlu 0 4 0 5
Seçmeli dersler için tıklayınız. 18
Toplam 30
1. Yarıyıl Zorunlu Yabancı Dil Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
YAD101 YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) Zorunlu 2 0 0 2
YAD111 YABANCI DİL I (ALMANCA) Zorunlu 2 0 0 2
YAD121 YABANCI DİL I (FRANSIZCA) Zorunlu 2 0 0 2
2. Yarıyıl Zorunlu Yabancı Dil Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
YAD102 YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) Zorunlu 2 0 0 2
YAD112 YABANCI DİL II (ALMANCA) Zorunlu 2 0 0 2
YAD122 YABANCI DİL II (FRANSIZCA) Zorunlu 2 0 0 2
3. Yarıyıl Seçmeli Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
END2061 İNOVASYON YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 3
4. Yarıyıl Seçmeli Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
MAK2090 ISI ENERJİSİ SİSTEMLERİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 3
MAK2092 MAKİNE ELEMANLARI BİLGİSİ Seçmeli 2 0 0 3
END2018 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 3
ISL1004 İŞLETMECİLİK BİLGİSİ Seçmeli 2 0 0 3
END2040 COMPUTER PROGRAMMING III Seçmeli 1 0 2 3
END2238 OBJECT ORIENTED PROGRAMMING Seçmeli 1 0 2 3
END2004 YAZ STAJI I-ÜRETİM Seçmeli 0 0 0 3
END2006 YAZ STAJI I-HİZMET Seçmeli 0 0 0 3
5. Yarıyıl Seçmeli Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
ELN2060 ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 0 0 3
END3039 SİSTEM DİNAMİĞİ VE KONTROL Seçmeli 2 0 0 3
MAK4412 METROLOJİ Seçmeli 2 0 0 3
END3041 VERİMLİLİK VE DEĞER ANALİZİ Seçmeli 2 0 0 3
END3043 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Seçmeli 2 0 0 3
END3071 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KAYNAK VERİMLİLİĞİ Seçmeli 2 0 0 3
END3239 DATABASE MANAGEMENT SYSTEMS Seçmeli 1 0 2 3
END3263 DATA PROCESSING IN INDUSTRIAL SYSTEMS Seçmeli 1 0 2 3
6. Yarıyıl Seçmeli Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
MAK2027 MÜHENDİSLİK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 3
MAK3023 BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ Seçmeli 2 0 0 3
MAK3028 PATENT VE ENDÜSTRİYEL TASARIM Seçmeli 2 0 0 3
TEK4301 BRİÇ Seçmeli 2 0 0 3
END3036 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 3
END3066 İŞBİLİM II Seçmeli 2 0 0 3
END3074 ENDÜSTRİ 4.0 TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 3
END3142 ENDÜSTRİYEL SÜREÇ TASARIMI Seçmeli 2 0 0 3
END3236 INTRODUCTİON TO DECİSİON ANALYSİS Seçmeli 2 0 0 3
END3244 INTRODUCTION TO ROBOTICS Seçmeli 2 0 0 3
END3038 INTRODUCTION TO HEURISTIC ALGORITHMS Seçmeli 1 0 2 3
END3276 DYNAMİC DATABASES Seçmeli 1 0 2 3
END3004 YAZ STAJI II-ÜRETİM Seçmeli 0 0 0 2
END3006 YAZ STAJI II-HİZMET Seçmeli 0 0 0 2
7. Yarıyıl Seçmeli Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
END4049 HİZMET SİSTEMLERİ TASARIMI VE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 3
END4069 FİNANSMAN MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 2 0 0 3
END4075 YALIN ÜRETİM Seçmeli 2 0 0 3
END4283 ARAÇ ROTALAMADA ÖZEL KONULAR Seçmeli 1 0 2 3
END4201 INDUSTRİAL PRODUCT DESİGN Seçmeli 2 0 0 3
END4267 LOGISTICS MANAGEMENT Seçmeli 2 0 0 3
END4277 FORECASTING METHODS Seçmeli 2 0 0 3
END4279 APPLIED MATHEMATICAL MODELLING Seçmeli 1 0 2 3
END4281 APPLIED DATA MINING Seçmeli 1 0 2 3
8. Yarıyıl Seçmeli Dersleri
Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü T1 U2 L3 AKTS
END4058 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 3
END4060 YATIRIM PLANLAMASI Seçmeli 2 0 0 3
END4062 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 3
END4066 UYGULAMALI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 3
END4074 ÜRETİM KAYNAKLARI PLANLAMASI Seçmeli 2 0 0 3
MTHHAVELSA KURUMSAL KAYNAK YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 3
END4236 MAİNTENANCE MANAGEMENT Seçmeli 2 0 0 3
END4276 PRODUCTION SCHEDULING Seçmeli 2 0 0 3
END4278 SUPPLY CHAIN DESIGN Seçmeli 2 0 0 3
T1: Teori U2: Uygulama L3: Laboratuvar
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr