1 |
Dersin Adı: |
GIDA SAKLAMA TEKNİKLERİ |
2 |
Dersin Kodu: |
ASLS213 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
1 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr. Gör. ERDOĞAN BOZAN |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
|
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Adres: UÜ. Harmancık Meslek Yüksekokulu Tel: 0 (224) 294 26 92 (Dahili: 63103) Fax: 0 224 881 32 18 e-mail: ebozan@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Bu derste hijyenik ve teknik kontrol ile besin maddelerinin, üretiminden tüketimine kadar en iyi koşullarda işlenmesi, taşınması ve korunmasını sağlamaya yönelik bilgi ve uygulamaların kazandırılması amaçlanmaktadır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Mutfakta yemeklerin kalite kontrolü, Besin hazırlama ve pişirmede hijyen. |
Mutfakta yemeklerin kalite kontrolü, Besin hazırlama ve pişirmede hijyen. |
2 |
Yemeklerden numune alma, Mutfakta Hizmetlerin kalitesini değerlendirme.
|
Yemeklerden numune alma, Mutfakta Hizmetlerin kalitesini değerlendirme. |
3 |
Gıda maddelerinin depo giriş –çıkış kontrolleri. |
Gıda maddelerinin depo giriş –çıkış kontrolleri. |
4 |
Depoların fiziki özelliklerini planlaması, Depoların ısı kontrolleri. |
Depoların fiziki özelliklerini planlaması, Depoların ısı kontrolleri. |
5 |
İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması |
İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması |
6 |
İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması |
İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması |
7 |
Hazırlanmış yiyeceklerin depolanması, Donmuş gıdaların depolanması.
|
Hazırlanmış yiyeceklerin depolanması, Donmuş gıdaların depolanması.
|
8 |
Besinlerin Soğutma Yöntemiyle Saklanması, Besinlerin Dondurma Yöntemiyle Saklanması, Besinlerin Tuzlanarak Saklanması. |
Besinlerin Soğutma Yöntemiyle Saklanması, Besinlerin Dondurma Yöntemiyle Saklanması, Besinlerin Tuzlanarak Saklanması. |
9 |
Besinlerin Baharatla Saklanması. |
Besinlerin Baharatla Saklanması. |
10 |
Besinlerin Şekerle Saklanması.
|
Besinlerin Şekerle Saklanması. |
11 |
Besinlerin Kurutularak Saklanması. |
Besinlerin Kurutularak Saklanması. |
12 |
Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması. |
Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması. |
13 |
Besinlerin Fermente Edilerek Saklanması. |
Besinlerin Fermente Edilerek Saklanması. |
14 |
Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması |
Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması |