1 |
Dersin Adı: |
MİNÖR SEBZELER |
2 |
Dersin Kodu: |
BAH3118PDS |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
3 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
6 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
- |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Doç.Dr. NURAY AKBUDAK |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
- |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
E-posta: nakbudak@uludag.edu.tr Telefon: 0 224 2941486 Adres: Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Görükle Kampüsü, 16059 Nilüfer, Bursa |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Türkiye şartlarında bölgelere göre kullanımı yoğun olan ancak kültür sebzesi olarak fazla yetiştirilmeyen türlerin (altın çilek, fesleğen, hindiba, rezene, alabaş vb.) özelliklerinin ve yetiştiriciliğinin anlatılmasıdır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Minör sebzelerin tanıtılması ve sınıflandırılması |
|
2 |
Beslenme ve sağlık bakımından önemi |
|
3 |
Altın çileğin yetiştiği ekolojik sartlar ve yetiştiriciliği |
|
4 |
Altın çileğin hasadı ve değerlendirmesi |
|
5 |
Pepino yetiştiği ekolojik sartlar ve yetiştiriciliği, hasadı |
|
6 |
Arasınav + ders tekrarı |
|
7 |
Hindiba yetiştiği ekolojik şartlar ve yetiştiriciliği |
|
8 |
Hindibağın hasadı ve değerlendirmesi |
|
9 |
Rezene yetiştiği ekolojik sartlar ve yetiştiriciliği |
|
10 |
Zencefilin yetiştiği ekolojik şartlar, yetiştiriciliği, hasat |
|
11 |
Acur yetiştiği ekolojik sartlar ve yetiştiriciliği |
|
12 |
Acur hasadı ve değerlendirilmesi |
|
13 |
Şikorinin yetiştiği ekolojik şartlar ve yetiştiriciliği |
|
14 |
Şikorinin hasadı ve değerlendirilmesi |
|