Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
MESLEKİ YABANCI DİL I
1 Dersin Adı: MESLEKİ YABANCI DİL I
2 Dersin Kodu: OSPS002
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: İngilizce
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. PINAR AYDIN TEMEL
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Adres: UÜ. Harmancık Meslek Yüksekokulu
Tel: 0 (224) 294 26 92 (Dahili: 63103) Fax: 0 224 881 32 18
e-mail: paydin@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Temel mesleki tanımlar ve kavramlar ile temel mesleki dil bilgisi yeterliklerinin kazandırmak.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Mesleki yabancı dil bilmek.;
2 Mesleki yabancı dil bilgisini kullanmak;
3 Mesleki kavram ve tanımları kullanmak;
4 Yemek pişirme tekniklerini yabancı dilde bilmek.;
5 Doğrama şekillerini yabancı dilde ifade edebilmek.;
6 Geleneksel mutfak kadrosunu yabancı dilde ifade edebilmek.;
7 Uluslararası mesleki ortamlarda çevreyi anlayabilmek.;
8 Mesleki olarak yaşantısını yabancı dil ile sürdürebilmek.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı.
2 Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı.
3 Mesleki terim, kavram ve terminoloji
4 Mesleki terim, kavram ve terminoloji
5 Kişisel bakım
6 Hijyen ve sanitasyon
7 Hijyen ve sanitasyon
8 Bulaşık yıkama ve çöp atma
9 Yemek pişirme
10 Yemek pişirme
11 Yemek pişirme
12 Türk mutfağına özgü yemekler
13 Mutfak ekipmanları
14 Genel tekrar
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1. Šiatkute, Vilma. English for Cooks. AB Projesi.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 12 12
Toplam İş Yükü 92
Toplam İş Yükü / 30 saat 3,07
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 0 0 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0
OK2 0 0 0 0 0 0 0 0 5 0 4 0
OK3 4 0 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0
OK4 0 4 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0
OK5 0 4 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0
OK6 0 0 0 4 0 0 0 0 5 0 0 0
OK7 0 0 0 0 0 0 0 0 5 5 4 0
OK8 0 0 0 0 0 0 0 0 5 0 5 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr