1 |
Dersin Adı: |
TARİF GELİŞTİRME ve SUNUM TEKNİKLERİ |
2 |
Dersin Kodu: |
ASLS212 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
4 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
1 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr. Gör. ERDOĞAN BOZAN |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Meslek Yüksekokulları Yönetim Kurullarının görevlendirdiği öğretim elemanları. |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr.Gör. Erdoğan BOZAN Adres: UÜ. Harmancık Meslek Yüksekokulu Tel: 0 (224) 294 26 92 (Dahili: 63123) Fax: 0 224 881 32 18 e-mail: ebozan@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Genel mutfak teknikleri geleneksel ve dünya mutfaklarının bilgileri teknikleri özellikleri pişirme şekilleri ürünleri ile beraber yaratıcılığı ön planda tutarak yeni ürün ve reçete geliştirme özgün tatlar prezantasyonlar oluşturarak mesleki beceri ve yaratıcılık kazanmak hedeflenmektedir. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Yaratıcılığını geliştirip yeni ürünler tasarlama ve var olan lokal ürünleri global olarak yorumlama becerisi kazanır |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Tarif geliştirme ve sunumun özellikleri ve yapım teknikleri |
Tarif geliştirme ve sunumun özellikleri ve yapım teknikleri |
2 |
Çorbalarda tarif geliştirme ve sunum teknikleri
|
Çorbalarda tarif geliştirme ve sunum teknikleri
|
3 |
Et yemeklerinin reçetelerinin geliştirilmesi ve sunum teknikleri |
Et yemeklerinin reçetelerinin geliştirilmesi ve sunum teknikleri |
4 |
Sebze yemeklerinin reçetelerinin geliştirilmesi ve sunum teknikleri |
Sebze yemeklerinin reçetelerinin geliştirilmesi ve sunum teknikleri |
5 |
Makarnaların geliştirilmesi ve sunum özellikleri |
Makarnaların geliştirilmesi ve sunum özellikleri |
6 |
Özgün malzemelerle tarif geliştirme sunum özellikleri black box modeli |
Özgün malzemelerle tarif geliştirme sunum özellikleri black box modeli |
7 |
Özgün malzemelerle tarif geliştirme sunum özellikleri black box modeli |
Özgün malzemelerle tarif geliştirme sunum özellikleri black box modeli |
8 |
Köfte ve hamur işi yemeklerinin geliştirilmesi ve sunum teknikleri
|
Köfte ve hamur işi yemeklerinin geliştirilmesi ve sunum teknikleri
|
9 |
Köfte ve hamur işi yemeklerinin geliştirilmesi ve sunum teknikleri
|
Köfte ve hamur işi yemeklerinin geliştirilmesi ve sunum teknikleri
|
10 |
Türk Mutfağında özgün reçeteler oluşturma ve sunum teknikleri |
Türk Mutfağında özgün reçeteler oluşturma ve sunum teknikleri |
11 |
Türk Mutfağında özgün reçeteler oluşturma ve sunum teknikleri |
Türk Mutfağında özgün reçeteler oluşturma ve sunum teknikleri |
12 |
Açık büfe yapım teknikleri |
Açık büfe yapım teknikleri |
13 |
Dünya Mutfağında özgün tarif geliştirme ve sunum teknikler |
Dünya Mutfağında özgün tarif geliştirme ve sunum teknikler |
14 |
Tatlılarda reçete geliştirme ve sunum teknikleri. |
Tatlılarda reçete geliştirme ve sunum teknikleri. |