1 | Dersin Adı: | Su Ürünleri Üretimi |
2 | Dersin Kodu: | ZOO3411PDS |
3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
4 | Dersin Seviyesi: | Lisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 3 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 5 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Doç. Dr. BİLGEHAN YILMAZ DİKMEN |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Doç. Dr. Bilgehan YILMAZ DİKMEN Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Görükle- Bursa bilgehan@uludag.edu.tr 224 2941569 |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | Su Ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili kuramsal ve uygulanabilir temel bilgi ve becerileri kazandırmak |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: | Su Ürünleri yetiştiriciliği hakkında bilgi edinme, bu bilgileri mesleki alanda uygulayarak gelişimine katkıda bulunur. |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Su ürünleri üretiminin Dünya ve Türkiye’deki mevcut durumu | |
2 | Türkiye’deki mevcut su ürünleri çeşitleri | |
3 | Balıkta kalite kriterleri ve insan sağlığı yönünden önemi | |
4 | Su ürünleri işletmelerinin kurulmasında dikkate alınacak kriterler | |
5 | Balık beslemede dikkate alınan kriterler | |
6 | Su ürünlerinde avlama teknikleri | |
7 | Türkiye’de su ürünleri avcılığının sorunları | |
8 | Alabalık ve sazan yetiştiriciliği | |
9 | Ağ havuzlarda çipura levrek yetiştiriciliği | |
10 | Organik su ürünleri yetiştiriciliği | |
11 | Diğer deniz canlıları üretimi | |
12 | Su ürünleri teknolojisi | |
13 | Türkiye ve AB’ de su ürünleri üretimi ile ilgili yasa ve yönetmelikler | |
14 | ekonomik değeri olan diğer balık türleri |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
1.Sarıhan, E., Tekelioğlu, N. 2005. Balık Üretimi, Nobel yayınları, 5. baskı, Adana. ISBN:975-8561-33-2. 2. Alpbaz, A. 2005. Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Alp yayınları, Bornova, İzmir,548 s. ISBN:975-97056-1-3 |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 1 | 40 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 2 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre değerlendirilmektedir. | |
Açıklama | Sonuçlar öğrenci otomasyon sitemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir. |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 6 | 4 | 24 |
Ödevler | 0 | 0 | 0 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 1 | 18 | 18 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü | 90 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 3 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |