| 1 | Dersin Adı: | Su Ürünleri Üretimi |
| 2 | Dersin Kodu: | ZOO3411PDS |
| 3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
| 4 | Dersin Seviyesi: | Lisans |
| 5 | Dersin Verildiği Yıl: | 3 |
| 6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 5 |
| 7 | Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
| 8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
| 9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
| 10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
| 11 | Dersin Önkoşulu | |
| 12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
| 13 | Dersin Dili: | Türkçe |
| 14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
| 15 | Dersin Koordinatörü: | Doç. Dr. BİLGEHAN YILMAZ DİKMEN |
| 16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | |
| 17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Doç. Dr. Bilgehan YILMAZ DİKMEN Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Görükle- Bursa bilgehan@uludag.edu.tr 224 2941569 |
| 18 | Dersin Web Adresi: | |
| 19 | Dersin Amacı | Su Ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili kuramsal ve uygulanabilir temel bilgi ve becerileri kazandırmak |
| 20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: | Su Ürünleri yetiştiriciliği hakkında bilgi edinme, bu bilgileri mesleki alanda uygulayarak gelişimine katkıda bulunur. |
| 21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
| 22 | Dersin İçeriği |
| Hafta | Teori | Uygulama |
| 1 | Su ürünleri üretiminin Dünya ve Türkiye’deki mevcut durumu | |
| 2 | Türkiye’deki mevcut su ürünleri çeşitleri | |
| 3 | Balıkta kalite kriterleri ve insan sağlığı yönünden önemi | |
| 4 | Su ürünleri işletmelerinin kurulmasında dikkate alınacak kriterler | |
| 5 | Balık beslemede dikkate alınan kriterler | |
| 6 | Su ürünlerinde avlama teknikleri | |
| 7 | Türkiye’de su ürünleri avcılığının sorunları | |
| 8 | Alabalık ve sazan yetiştiriciliği | |
| 9 | Ağ havuzlarda çipura levrek yetiştiriciliği | |
| 10 | Organik su ürünleri yetiştiriciliği | |
| 11 | Diğer deniz canlıları üretimi | |
| 12 | Su ürünleri teknolojisi | |
| 13 | Türkiye ve AB’ de su ürünleri üretimi ile ilgili yasa ve yönetmelikler | |
| 14 | ekonomik değeri olan diğer balık türleri |
| 23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
1.Sarıhan, E., Tekelioğlu, N. 2005. Balık Üretimi, Nobel yayınları, 5. baskı, Adana. ISBN:975-8561-33-2. 2. Alpbaz, A. 2005. Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Alp yayınları, Bornova, İzmir,548 s. ISBN:975-97056-1-3 |
| 24 | Değerlendirme |
| YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
| Ara Sınav | 1 | 40 |
| Kısa Sınav | 0 | 0 |
| Ödev | 0 | 0 |
| Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
| Toplam | 2 | 100 |
| Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
| Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
| Toplam | 100 | |
| Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre değerlendirilmektedir. | |
| Açıklama | Sonuçlar öğrenci otomasyon sitemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir. | |
| 25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
| Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
| Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Dersler | 0 | 0 | 0 |
| Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 6 | 4 | 24 |
| Ödevler | 0 | 0 | 0 |
| Projeler | 0 | 0 | 0 |
| Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
| Arasınavlar | 1 | 18 | 18 |
| Diğer | 0 | 0 | 0 |
| Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 20 | 20 |
| Toplam İş Yükü | 90 | ||
| Toplam İş Yükü / 30 saat | 3 | ||
| Dersin AKTS Kredisi | 3 |
| 26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİM KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| ÖK: Öğrenim Kazanımları | PY: Program Yeterlilikleri |
| Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |