Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
JAM, MARMALADE AND JELLY TECHNOLOGY
1 Dersin Adı: JAM, MARMALADE AND JELLY TECHNOLOGY
2 Dersin Kodu: GSD4239-S
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 4
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 7
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: İngilizce
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. CANAN ECE TAMER
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Bursa Uludag University Faculty of Agriculture Department of Food Engineering
16059 Görükle/Bursa
Phone: 0224 2941501
Fax: 0224 2941402
etamer@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı • To give information about raw materials and equipments used in jam, marmalade and jelly production. • To teach processing technology of jam, marmalade and jelly • To give information about quality control in processing steps of jam, marmalade and jelly industry • To educate the student as a qualified food engineer in this area.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Students taking this course will learn about jam, marmalade and jelly production technologies in detail.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 The students will be able to: • Know the properties of the raw materials used for jam-marmalade and jelly production;
2 The students will be able to: • Explain jam, jelly and marmalade production methods. ;
3 The students will be able to: • Know the properties of the equipments used for jam-marmalade and jelly production;
4 The students will be able to: • Understand the scope of the material balances used for preparation of recipes.;
5 The students will be able to: • Understand the production errors.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Materials used for jam, marmalade and jelly production.
2 Preparation of jam, marmalade and jelly materials.
3 Equipments used for processing.
4 Material balances for preparation of repices.
5 Case study
6 Evaporation techniques.
7 Cooling
8 Packaging
9 Class discussion and midterm exam
10 Technical visit
11 Quality control of the products
12 Production errors
13 Diabetic jam production
14 Similar products for diabetics
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Luh. B.S., J.G. Woodroof. 1975. Commercial Fruit Proccessing. Avi Publishing Co. Westport Connecticut. 710 p.
Kılıç, O., Başoğlu,F., Çopur, Ö.U. 1997. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi -1, U.Ü.Ziraat Fak. Ders Notları No: 73. Bursa,192 s.
Kılıç, O., Başoğlu,F., Çopur, Ö.U. 1997. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi -2, U.Ü.Ziraat Fak. Ders Notları No: 74. Bursa, 273s.
Cemeroğlu, B., Yemenicioğlu, A., Özkan, M. 2001. Meyve ve Sebzelerin Bileşimi ve Soğukta Depolanmaları. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No: 24 .Ankara, 328 s.
Cemeroğlu, B., 1976. Reçel-Marmelat-Jele Üretim Teknolojisi ve Analiz Metodları. T.C. Gıda,– Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda İleri Genel Müdürlüğü, Ayyıldız Matbaası. Ankara, 95 s.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Değerlendirme için arasınav ile birlikte final sınavı yapılmakta ve bağıl değerlendirme uygulanmaktadır.
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 40 40
Toplam İş Yükü 92
Toplam İş Yükü / 30 saat 3,07
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11
OK1 3 4 4 5 3 3 4 4 4 4 4
OK2 5 4 5 5 4 3 4 4 4 5 4
OK3 5 4 5 5 4 4 4 4 4 5 5
OK4 5 5 4 5 4 3 3 4 4 4 5
OK5 4 5 4 4 5 3 3 4 4 4 5
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr