1 | Dersin Adı: | JAM, MARMALADE AND JELLY TECHNOLOGY |
2 | Dersin Kodu: | GSD4239-S |
3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
4 | Dersin Seviyesi: | Lisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 4 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 7 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | İngilizce |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Prof. Dr. CANAN ECE TAMER |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Bursa Uludag University Faculty of Agriculture Department of Food Engineering 16059 Görükle/Bursa Phone: 0224 2941501 Fax: 0224 2941402 etamer@uludag.edu.tr |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | • To give information about raw materials and equipments used in jam, marmalade and jelly production. • To teach processing technology of jam, marmalade and jelly • To give information about quality control in processing steps of jam, marmalade and jelly industry • To educate the student as a qualified food engineer in this area. |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: | Students taking this course will learn about jam, marmalade and jelly production technologies in detail. |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Materials used for jam, marmalade and jelly production. | |
2 | Preparation of jam, marmalade and jelly materials. | |
3 | Equipments used for processing. | |
4 | Material balances for preparation of repices. | |
5 | Case study | |
6 | Evaporation techniques. | |
7 | Cooling | |
8 | Packaging | |
9 | Class discussion and midterm exam | |
10 | Technical visit | |
11 | Quality control of the products | |
12 | Production errors | |
13 | Diabetic jam production | |
14 | Similar products for diabetics |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
Luh. B.S., J.G. Woodroof. 1975. Commercial Fruit Proccessing. Avi Publishing Co. Westport Connecticut. 710 p. Kılıç, O., Başoğlu,F., Çopur, Ö.U. 1997. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi -1, U.Ü.Ziraat Fak. Ders Notları No: 73. Bursa,192 s. Kılıç, O., Başoğlu,F., Çopur, Ö.U. 1997. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi -2, U.Ü.Ziraat Fak. Ders Notları No: 74. Bursa, 273s. Cemeroğlu, B., Yemenicioğlu, A., Özkan, M. 2001. Meyve ve Sebzelerin Bileşimi ve Soğukta Depolanmaları. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No: 24 .Ankara, 328 s. Cemeroğlu, B., 1976. Reçel-Marmelat-Jele Üretim Teknolojisi ve Analiz Metodları. T.C. Gıda,– Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda İleri Genel Müdürlüğü, Ayyıldız Matbaası. Ankara, 95 s. |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 1 | 40 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 2 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | Değerlendirme için arasınav ile birlikte final sınavı yapılmakta ve bağıl değerlendirme uygulanmaktadır. | |
Açıklama |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 1 | 14 |
Ödevler | 0 | 0 | 0 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 1 | 10 | 10 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 40 | 40 |
Toplam İş Yükü | 92 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 3,07 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |