1 | Dersin Adı: | TARIM ve GIDA SEKTÖRÜNDE GİRİŞİMCİLİK |
2 | Dersin Kodu: | TEK4744-SS |
3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
4 | Dersin Seviyesi: | Lisans |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 4 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 8 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 3 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Prof. Dr. HASAN VURAL |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Prof.Dr.Hasan Vural hvural@uludag.edu.tr 2941589 B.U.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü |
18 | Dersin Web Adresi: | |
19 | Dersin Amacı | Bu ders, girişimcilik kültür ve altyapısını oluşturarak, ziraat fakültesi mezunlarının kendi işletmelerini kurabilecek yeterli bilgiye sahip olmalarını amaçlamaktadır. |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: | Ekonomik ve sosyal problem çözme ve değerlendirme yetkinliklerinin geliştirilmesi sağlanır |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Türkiye'de tarım ve gıda sektörünün önemi | |
2 | Girişimcilik kavramı ve kapsamı | |
3 | Girişimciliğin temel özellikleri | |
4 | Girişimcilik türleri | |
5 | Girişimcilikte başarı faktörleri | |
6 | Girişimciliği etkileyen faktörler | |
7 | Vize | |
8 | Dış ticaret ve girişimcilik | |
9 | Tarım ve gıda ihracatının özellikleri | |
10 | Pazar ve pazarlama araştırması | |
11 | Türkiye de tarım ve gıda sektöründe girişimcilik uygulamaları ve başarılı örnekler | |
12 | Tarım ve gıda sektöründe inovasyon | |
13 | Türkiye'de girişimcilik | |
14 | Şirket türleri ve özellikleri |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
• Tikici, M., Aksoy, A., 2009, Girişimcilik ve Küçük İşletmeler, Nobel Yayıncılık, Ankara. • Tutar, H., Altınkaynak, F., 2013, Girişimcilik (Temel Girişimcilik ve İş Kurma Süreci), Detay Yayıncılık, Ankara.. • Rehber, E., Tipi, T., 2005, Tarımsal İşletmecilik ve Planlama, Uludağ Üniversitesi Yayın No: 425, Bursa. • Döm, S., 2012, Girişimcilik ve Küçük İşletme Yöneticiliği, Detay Yayıncılık, Ankara. |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 1 | 40 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 60 |
Toplam | 2 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 40 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | Yazılı sınav ve ödevlerle konunun anlaşılması ölçülmektedir | |
Açıklama |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 3 | 42 |
Uygulamalı Dersler | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 3 | 42 |
Ödevler | 0 | 0 | 0 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 |
Arasınavlar | 1 | 3 | 3 |
Diğer | 0 | 0 | 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 3 | 3 |
Toplam İş Yükü | 93 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 3 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |