1 |
Dersin Adı: |
GIDA MEVZUATI |
2 |
Dersin Kodu: |
STUS217 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok. |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr. Gör. Gamze DÜVEN |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
MYO Yönetim Kurulları tarafından görevlendirilen öğretim elemanları |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Öğr. Gör. Gamze DÜVEN (Karacabey MYO) gamzeduven@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Öğrencileri; gıda mevzuatı temel ilkeleri, tüketici hakları, Codex Alimentarius Komisyonu, Türkiye'de gıda mevzuatı ve gıda kontrolü, Türk Standartları Enstitüsü, uluslararası ve ulusal standartlar hakkında bilgilendirmek. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Gıda kodeksini ve yasal mevzuatı öğrenmek ve takip edebilmek. |
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Dersin tanıtımı ve sınav bilgileri. |
|
2 |
Mevzuata giriş. |
|
3 |
Uluslar arası standartlar (EN, ISO, Codex Alimentarius). |
|
4 |
Gıda ürünleri ve işlemleri için standartlar, Türk Standartları Enstitüsü (TSE). |
|
5 |
Gıda mevzuatı ve hazırlanma gerekçeleri. |
|
6 |
Gıda mevzuatının temel prensipleri. |
|
7 |
Türk Gıda Kanunu. |
|
8 |
Ara sınav. |
|
9 |
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği. |
|
10 |
Gıda mevzuatı (gıda hijyen, hayvansal gıdalar özel hijyen, kayıt/onay ve resmi kontrol yönetmelikleri). |
|
11 |
Gıda mevzuatı (gıda hijyen, hayvansal gıdalar özel hijyen, kayıt/onay ve resmi kontrol yönetmelikleri) |
|
12 |
Gıda mevzuatı (gıda hijyen, hayvansal gıdalar özel hijyen, kayıt/onay ve resmi kontrol yönetmelikleri) |
|
13 |
Gıda mevzuatı (mikrobiyolojik kriterler yönetmeliği). |
|
14 |
Gıda mevzuatı (etiket yönetmeliği). |
|