Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
İLERİ ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
1 Dersin Adı: İLERİ ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
2 Dersin Kodu: GMB5055
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Yüksek Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 1
7 Dersin AKTS Kredisi: 6
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 3
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. SİNE ÖZMEN TOĞAY
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Yrd. Doç. Dr. Sine ÖZMEN TOĞAY
0 224 294 16 29 / sinetogay@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Dersin amacı; kırmızı et, kanatlı eti ve su ürünü kaynaklı et ve ürünlerinin bileşim ve besin unsurları hakkında bilgi vermek, bu ürünlerin üretim teknolojileri ve muhafaza koşullarını öğretmek ve bu ürünlerde meydana gelebilecek kontaminasyon ve bozulma risklerini detaylı şekilde açıklamaktır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Et ve ürünlerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerini öğrenir.;
2 Et ürünlerinin işleme ve muhafaza tekniklerini öğrenir.;
3 Et ürünlerinin kontaminasyon ve bozulma risklerini ve önleme yöntemlerini öğrenir.;
4 Akademik bir sunum yapma becerisi kazanır.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Et Bilimine Giriş
2 Kırmızı etin fiziksel, kimyasal, histolojik ve mikrobiyolojik özellikleri
3 Kanatlı etinin fiziksel, kimyasal, histolojik ve mikrobiyolojik özellikleri
4 Su ürünü kaynaklı etlerin fiziksel, kimyasal, histolojik ve mikrobiyolojik özellikleri
5 Kesimden sonra ette oluşan değişiklikler
6 Kanatlılarda kesim teknikleri
7 Kanatlı eti üretim teknolojisi ve muhafaza yöntemleri
8 Su ürünleri işleme yöntemleri (Soğutma, Dondurma, Tuzlama)
9 Su ürünleri işleme yöntemleri (Kurutma, Dumanlama, Konserve)
10 Et ürünleri atık ve artıkların değerlendirilmesi
11 Öğrenci sunumları
12 Öğrenci sunumları
13 Öğrenci sunumları
14 Öğrenci sunumları
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Çaklı, Ş. 2007. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 1, Ege Üniversitesi Yayınları, İzmir.
İnal, T. 1992. Besin Hijyeni Hayvansal Gıdaların Sağlık Kontrolü, Genişletilmiş İkinci Baskı, İstanbul.
Öztan, A., 2005. Et Bilimi ve Teknolojisi, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yayınları, Ankara.
Arslan, A. 2013. Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi. 2. Baskı, Elazığ.
Anar, Ş. 2015. Et ve Et Ürünleri Teknolojisi. 3. Baskı, Bursa.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 100
Toplam 1 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 0
Finalin BAşarıya Oranı 100
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 3 42
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 4 56
Ödevler 0 40 40
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 0 0 0
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 40 40
Toplam İş Yükü 178
Toplam İş Yükü / 30 saat 5,93
Dersin AKTS Kredisi 6
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10
OK1 5 5 4 4 4 4 4 3 3 3
OK2 4 4 4 4 4 4 3 3 3 3
OK3 4 4 4 4 3 3 3 3 3 3
OK4 3 4 3 3 3 3 3 3 3 3
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr