Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
EKONOMİK ALGLER ve DEĞERLENDİRİLMESİ
1 Dersin Adı: EKONOMİK ALGLER ve DEĞERLENDİRİLMESİ
2 Dersin Kodu: BIO5302
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Yüksek Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 2
7 Dersin AKTS Kredisi: 6
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 3
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. ŞÜKRAN DERE
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: sdere@uludag.edu.tr
0 224 294 17 86
Uludağ Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü Nilüfer BURSA
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Dersin amacı, öğrencinin alglerin ticari amaçla hangi alanlarda kullanılabileceğini öğrenmesidir. Öğrencinin bilim ve sanayi arasındaki işbirliğine katkı sağlayacak yeni fikirler üretebilmesi hedeflenmektedir.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Tüm taksonomik alg gruplarının ekonomik önemlerini tartışabilmek ;
2 Önemli alg gruplarının yapılarını tanımlayabilmek;
3 Deniz yosunu polisakkaritlerinin yapı ve kimyasal kompozisyonları ile ekonomik önemlerini tanımlayabilmek;
4 Alglerin farklı sektörlerdeki ekonomik önemlerini tartışabilmek;
5 Algal ürünlerin biyoteknolojiye katkısını kavrayabilmek;
6 Alglerin ekonomik önemi ile ilgili literatürü değerlendirebilmek;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Alg sınıflarının genel özellikleri
2 Alglerden elde edilen algal polisakkaritler
3 Agarın üretimi, özellikleri ve kullanımı
4 Alginik asitin üretimi, özellikleri ve kullanımı
5 Karrajenin üretimi, özellikleri ve kullanımı
6 Algal polisakkaritlerin tıpta ve farmakolojide kullanımları
7 Arasınav,sınav sorularını cevaplanması ve genel tartışma
8 Algal polisakkaritlerin gıda sanayinde kullanımları
9 Algal polisakkaritlerin boya ve kozmetik sanayinde kullanımları
10 Algal polisakkaritlerin diğer sanayi dallarında kullanımları
11 Deniz yosunlarının dünya genelinde kullanımları
12 Deniz yosunlarının ülkemizde kullanımı
13 Konuyla ilgili güncel literatürlerin değerlendirilmesi
14 Konuyla ilgili güncel literatürlerin değerlendirilmesi
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Cannell, R.J.P. 1990. Algal Biotechnology. Applied Biochemistry and Biotechnology.85-105.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 50
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 50
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 50
Finalin BAşarıya Oranı 50
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler
Uygulamalı Dersler
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)
Ödevler 0
Projeler
Arazi Çalışmaları
Arasınavlar
Diğer
Yarıyıl Sonu Sınavları
Toplam İş Yükü
Toplam İş Yükü / 30 saat
Dersin AKTS Kredisi
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9
OK1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr