Genel Tanıtım
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1970 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi tarafından Bursa Tıp Fakültesi adıyla kurulmuştur. Öncesinde Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığına ait olan Göğüs Hastalıkları Hastanesi, 1974 yılında Tıp Fakültesi hastanesine dönüştürülmüş, Prof. Dr. Fikret Karaca’nın kurucu dekanlığında aynı yıl eğitim-öğretime başlanmıştır. 1975 yılında Bursa Üniversitesi kurulması ile Bursa Üniversitesine bağlı bir fakülte olarak faaliyetini sürdürmüş ve 1982 yılında üniversitenin adının değişmesi ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2020 yılında ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi adını almıştır. Fakültenin Temel Tıp Bilimleri bölümü 1985, klinikler ise 1992 yılından itibaren Görükle yerleşkesinde hizmet vermektedir.
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim süresi 6 yıldır. Öğrenci, talepte bulunması halinde, bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Sınıfı uygulamasından yararlanabilir. Hazırlık sınıfı altı yıllık tıp eğitimi süresi dışındadır. Uludağ Üniversitesi’nin Avrupa’da uyumlu bir yükseköğretim alanı yaratılmak üzere 2001 yılında başlatılan Bologna Süreci’ne katılmasının ardından, fakültemiz vizyonumuz ve misyonumuz doğrultusunda eğitim programlarını yeniden yapılandırmış ilk kurumlardan biridir. Kredili Sistem Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 08 Haziran 2001 tarihinde Uludağ Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilmiş ve 2001-2002 Eğitim ve Öğretim Yılında Tıp Fakültesinde, Uludağ Üniversitesi bünyesinde yer alan diğer fakültelerle birlikte, yönetmeliğe uygun kredili sistem uygulamasına başlanmıştır. Fakültemiz 2002 Ekim ayında Tıp Eğitimi Dünya Federasyonu tarafından uluslararası standartlarda eğitim veren bir eğitim kurumu olarak değerlendirilmiştir. 2003 yılında Avrupa Kurumsal Değerlendirme Sürecinden başarı ile geçmiştir. Eğitim Programımız 2012 yılında Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından değerlendirilerek Türkiye Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Standartlarını karşıladığı saptanmış ve 01.01.2018 tarihine kadar akredite edilmiştir. Bu süreç içerisinde hazırlanan aradeğerlendirme ve öz değerlendirme raporları da başarılı bulunarak Eğitim Programımız 2024 yılına kadar reakredite edilmiştir.
Moleküler düzeyden daha karmaşık insan organizması sistemlerine doğru ilerleyen eğitim programında öğrenciler, tıp alanındaki bilgi ve becerileri, klinik öncesi ve klinik alanlarda birbirini destekleyecek şekilde bütünleşik olarak üç aşamada öğrenir ve uygular. Dönem 6´yı tanımlayan Aşama 3, "Aile Hekimliği Dönemi" olarak programda yer almaktadır.
Bu bölüm tıp alanında 360 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine sahiptir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Tıp alanında Tıp Doktoru ünvanına sahip olunur.
Yüksek Lisans
4
Kabul ve Kayıt Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Lisans Yerleştirme Sınavından (LYS) yeterli puanı almış olması veya Yükseköğretim Kurulu´nun uluslararası öğrenci kabulü ile ilişkili düzenlemeleri gereğince gerekli koşulları karşılamış olması gerekmektedir.
Bkz: www.oidb.uludag.edu.tr
5
Önceki Öğrenmenin Tanınması
“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
6
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Tıp alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin/stajların ve aile hekimliği polikliniklerinde gözlem, acil biriminde nöbetler, kronik hasta ev ziyareti, klinik öncesi araştırma ve sunum ve seminer gibi diğer faaliyetlerin (toplam 360 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamaları ve genel ağırlıklı not ortalamalarının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.
MİSYON
Alanlarında ilgili araştırmalar yapabilmeleri ve evrensel düzeyde sağlık hizmeti sunabilmeleri amacı ile sürekli desteklediği akademisyenleri ile birlikte uygun öğretme ve öğrenme ikliminde; aklın ve bilimin öncülük ettiği çağdaş, demokratik, özgür düşünceli ve kişisel sorumluluk duyguları gelişmiş, toplumun inanç ve değerlerine saygılı, kültürel ve tarihi değerlerini benimsemiş, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, bedence, ruhça ve sosyal yönden toplumun sağlık düzeyini yükseltecek uluslararası vizyon sahibi nitelikli hekim ve uzman hekim yetiştirmektir.
VİZYON
Uluslararası ölçütlere uygun tıp eğitimini gerçekleştiren, evrensel tıp bilimine katkı yapabilecek düzeyde bilgi üreten, sürekli gelişen, ulusal ve evrensel sağlık sorunlarına çağdaş çözümler bularak insanlığa yararlar sağlayan, yetiştirdiği hekimler, ürettiği bilgi ve sağlık hizmetlerinde kaliteyi sürekli iyileştiren hizmet anlayışı ile örnek gösterilen ve üyesi bulunmaktan onur duyulan seçkin bir tıp fakültesi olmaktır.
TEMEL DEĞERLER
• Kurumsal Aidiyet
• Etik Değerler
• Çevreye Saygı
• Toplumsal Değerlere Saygı
• Toplumsal Kalkınmaya Destek
• Katılımcılık
• Yenilikçilik ve Girişimcilik
KALİTE POLİTİKAMIZ
Temel değerlerimizden ödün vermeden; araştırma, eğitim-öğretim ve sağlık hizmeti sunumu misyonunu toplumsal katkı ile zenginleştiren, evrensel düzeyde tanınırlık kazanmış yenilikçi ve sürekli öğrenen bir fakülte olmak, bu nitelikleri benimsemiş hekim ve uzman hekim yetiştirmek, uluslararası düzeyde bir sağlık hizmeti vermektir.
Bu misyon, vizyon ve temel değerler doğrultusunda öğrencilerimize sunmuş olduğumuz eğitim programı; hem yatay, hem dikey ve hem de derinlemesine entegrasyon ile birlikte uygulanan, tıp ve ilişkili insan bilimleri ile ilgili disiplinlerce eş zamanlı olarak işlenen, eğitim-öğretim içeriği ders kurulları veya staj programları bazında oluşturulan ve paneller, probleme dayalı öğrenim modülleri, küçük grup eğitimleri, akran eğitimi ve simülasyonlarla zenginleştirilmiş bir programdır ve bu eğitim-öğretim modeli üç aşamadan oluşmaktadır. Aşama 1; Dönem 1, 2 ve 3’ te, ağırlıklı olarak temel ve klinik tıp disiplinlerinin vücut organ sistemleri veya temalar temelinde kurullar şeklinde entegre edildiği Tıp Bilimleri (yatay ve dikey entegrasyon) ile öğrencileri hekimlik uygulamaları ile profesyonel tutum ve davranışlar açısından klinik eğitim ve öğretime hazırlayan Tıp ve İnsan Bilimleri (derinlemesine entegrasyon) derslerinin verildiği Klinik Öncesi Eğitim-Öğretim sürecini kapsar. Aşama 2; Dönem 4 ve 5’te, öğrencinin tıbbın temel kavram ve ilkelerini klinik olguların çözümlemesinde kullanma ve böylece gördüğü hastaları analitik bir biçimde değerlendirerek uygun tanı ve tedavi yaklaşımlarını seçebilme yeteneği kazandığı, klinik becerileri yeterli düzeyde uygulayabildiği ve tüm bunlarla birlikte mesleki ve etik değerlere uygun tutum ve davranış sergileyebilme yetisini geliştirdiği staj programlarını içeren Klinik Eğitim-Öğretim sürecini içerir. Aşama 3 ise bu dönemleri başarıyla tamamlayan öğrencilerin klinik uygulamalarda daha aktif olarak görev aldığı, kesintisiz olarak 12 ay süreyle devam eden Aile Hekimliği sürecini içermektedir. Altı yıllık Tıp Fakültesi eğitim ve öğretiminde, Çekirdek Eğitim Programına ve Uludağ Çerçeve Eğitim Programına uygun, temel ve klinik bilimlere ait temel müfredatı entegre olarak kuramsal ve uygulamalı olarak okurlar. Aşama 1 ve 2 sonunda belirlenen kredi yükünü ve diğer koşulları yerine getiren öğrenciler toplam 12 ay sürecek olan Aşama 3 Öğrencisi olurlar. Bu dönemi de başarı ile tamamlayanlar tıp doktoru ünvanını alırlar.
8
Program Yeterlilikleri & Sınıflandırılmış & Karşılaştırılmalı
1.
Tıbbın, tıbbi uygulamaların ve hekimlik mesleğinin evrimini bilir.
|
2.
İnsan vücudunun normal yapı ve fonksiyonunu molekül, hücre, doku, organ, sistem düzeyinde bilir. Hastalıklar sırasında bu yapı ve fonksiyonlarda meydana gelen değişiklikleri ayırt eder.
|
3.
Doğru ve kapsamlı tıbbi ve sosyal öykü alabilir, kapsamlı fizik muayene yapabilir.
|
4.
Hasta kaydı tutabilir; fizik muayene, laboratuvar ve görüntüleme bulgularını yorumlayabilir ve problemi tanımlayacak uygun bir yaklaşımla tanıya varabilir.
|
5.
Hastalıklarla ilgili laboratuvar işlemlerini bilir; birinci basamakta, gerekli materyali (kan, idrar, vb.) uygun yöntemlerle hastadan elde ederek tanı ve takip için gerekli laboratuvar işlemlerini yapabilir.
|
6.
Hastalıklardan korunma ve sağlığın geliştirilmesinde temel prensipleri uygulayabilir ve risk altındaki birey ve/veya toplumu tanır.
|
7.
Birincil bakım ve acil hekimlik tedavi uygulamalarını, rehabilitasyon aşamalarını bilir, planlar ve uygular.
|
8.
Hasta ve yakınları, toplum ve meslektaşları ile sözlü ve/veya yazılı olarak etkin iletişim kurabilir.
|
9.
Biyopsikososyal yaklaşımı bilir, hastalıkların nedenlerini, bireyi ve çevresi ile etkileşimini göz önüne alarak değerlendirir.
|
10.
Araştırma yapma teknik, yöntem ve kurallarını bilir. Sağlık verilerini toplayabilir, analiz edebilir, özetleyerek sunabilir.
|
11.
Klinik karar verme sürecini, kanıta dayalı tıp uygulamalarını ve güncel yaklaşımları bilir.
|
12.
Bilimi ve bilimsel yöntemi etik kurallar çerçevesinde kullanarak yeni mesleki bilgi ve uygulamaların oluşturulmasına, paylaşılmasına, uygulanmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunur.
|
13.
Hekimin eğitici, idareci ve araştırmacı olarak sağlık hizmet sunumundaki yerini bilir. Toplumun sağlık düzeyini yükseltme hedefiyle kurulmuş tüm disiplinler arası ekiplerde kendisinin ve birlikte çalıştığı ekip arkadaşlarının mesleki ve kişisel gelişimleri ile ilgili sorumluluk alır.
|
14.
Çalışan sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularını bilir ve gerektiğinde sorumluluk alır. Sağlık politikalarını bilir ve uygulama alanındaki etkilerini değerlendirebilir.
|
15.
Tıp alanındaki bilgilerini yaşam boyu öğrenme sorumluluğu çerçevesinde güncel tutar.
|
16.
Mesleğini, etik yükümlülük ve hukuki sorumluluklarını bilerek, insani değerleri ön planda tutarak ve ayrım gözetmeksizin özveri ile hekimlik yaşamı boyunca uygular.
|
9
Mezunların İstihdam Profilleri
Tıp Fakültesi mezunları uzmanlık öğrenciliğine başvuru hakkını alırlar. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı´na bağlı birinci basamak sağlık kuruluşları, acil servisler, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve sağlık idaresinde çalışırlar. Devlet hizmeti yükümlülüğü sonrasında yukarıdakilere ek olarak özel sağlık kuruluşlarında ve firmalarda da çalışabilirler. Diğer ülke vatandaşı olan mezunlar uzmanlık öğrenciliğine başvuru hakkını kazanırlar ve ülkelerinin kanunları çerçevesinde çalışırlar.
10
Üst Derece Programlarına Geçiş
Tıp eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, yeterli düzeyde Yabancı Dil bilgisine sahip olmaları ve özel sınavları başarmaları durumunda (Tıpta Uzmanlık Sınavı, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı ve Doktora programı) üst derece programlara geçiş yaparlar.
11
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencinin dönem sonu sınavına girebilmesi için kuramsal derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Yıllık programlanan her ders için en az 2 (iki) ara sınav yapılır. Her kurul sonu sınavı bir ara sınav niteliğindedir. Yıl sonunda tüm kurulları kapsayan dönem sonu sınavı yapılır. Ham başarı notu, ara sınavda 100 tam not üzerinden alınan notun %60 ve yıl sonu sınavında 100 tam not üzerinden alınan notun %40 katkısı ile oluşturulur, oluşturulan bu başarı notu, bağıl değerlendirme uygulanarak harf notuna çevrilir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yıl Sonu Sınav Limiti (YSSL) ve Ham Başarı notu Alt Limiti (HBAL) 60 tır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Blok Eğitim Dönemindeki stajlarda ham başarı notu 60´ın altında olan tüm notlar FF-başarısız olarak verilir, 60 ve üzerindeki notlar ise sabit not aralıkları tablosu kullanılarak harf notuna çevrilir. Aile Hekimliği Döneminde ise, ilgili anabilim dalı tarafından -Başarılı- sayılmaları gerekir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavına girmeyen veya girdiği halde sınavdan yıl sonu sınav limiti (YSSL) altında not alan öğrenciler başarısız kabul edilir ve başarı notu olarak doğrudan (FF) notu verilir.
Bkz: Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi
https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/82459
Tıp Fakültesinden başarı ile mezun olmak için, ilk beş yılda mevcut olan derslerin tümünü (360 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve aile hekimliği döneminde başarılı olmak gerekmektedir. Mezunlarımız, mezuniyet diplomalarını iki yıllık zorunlu hizmetlerini tamamladıktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından onayını takiben elde ederler.
Tam Zamanlı
14
Adres İletişim Bilgileri
Prof. Dr. Züleyha ALPER
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı
Tlf: 0 224 2950024
E mail: zalper@uludag.edu.tr
15
Bölüm/Fakülte/Program Olanakları
Tıp Fakültesi bünyesinde toplam 180 Profesör, 70 Doçent, 38 Yardımcı doçent, 17 Uzman doktor ve 7 Yan Dal Uzmanlık Öğrencisi, 359 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Fakültemiz kuruluşundan bu yana toplam 8617 hekim yetiştirmiştir. En son 30 Eylül 2021 tarihi itibari ile 8501’ine (%98,65) ulaşılabilen bu hekimlerin 4475’i uzman, 3275’i pratisyen hekim, 751’i tıpta uzmanlık öğrencisidir. Mezuniyet sonrası eğitim bağlamında kuruluşundan itibaren fakültemizden yetişen uzman hekim sayısı 147’si yan dal uzmanlık olmak üzere 2456’dır.
Fakültemizde kuramsal eğitim 3 büyük ve 30 dan fazla küçük derslikte verilmektedir. Bu dersliklerin hemen tamamında internet erişimli bilgisayarlar, projeksiyon cihazı, ses düzeni gibi tüm teknolojik olanaklar mevcuttur.
“USİM-İYİ HEKİMLİK UYGULAMALARI VE SİMÜLASYON MERKEZİ” entegre eğitime geçiş ile birlikte yeni eğitim programında da yerini almıştır. Mesleki beceri uygulamaları, siber anatomi, siber fizyoloji, bilgisayar ve mikroskop laboratuvarları ve multidisipliner teknoloji alanları gibi serbest çalışmaya yönelik yenilikleri barındıran merkezde altı birimlik standart hasta polikliniği ve ayrıca beş adet kablosuz ileri teknoloji gerektiren simülatör içeren simülasyon birimi oluşturulmuştur. Simülasyon biriminde acil servis, hasta gözlem odası, doğumhane, ultra-sound, eğitim ambulansı gibi uygulama alanları ile sayısız hasta/hastalık örneklemi yapabilme kapasitesi yaratılmıştır.
Uygulamalı eğitimlerin yapıldığı her türlü ileri teknolojik olanaklara sahip U.Ü. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi´nde 885 yatak mevcuttur. Bu merkez, JCI (Joint Commission International) tarafından 2007 yılında 7 yıllığına akredite edilmiş, ayrıca SGS´den ISO 9001-2000 kalite belgesini almıştır.
1. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
TIP101 |
TIP VE İNSAN BİLİMLERİ I |
Zorunlu |
3 |
2 |
0 |
6 |
TIP102 |
TIP BİLİMLERİ I |
Zorunlu |
12 |
4 |
0 |
27 |
TIP103 |
KARİYER PLANLAMA |
Zorunlu |
1 |
0 |
0 |
1 |
ATA101 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
ATA102 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
TUD101 |
TÜRK DİLİ I |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
TUD102 |
TÜRK DİLİ II |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
YAD101 |
YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
YAD102 |
YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) |
Zorunlu |
2 |
0 |
0 |
2 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
-16 |
Toplam |
|
30 |
3. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
TIP201 |
TIP VE İNSAN BİLİMLERİ II |
Zorunlu |
3 |
2 |
0 |
9 |
TIP202 |
TIP BİLİMLERİ II |
Zorunlu |
13 |
4 |
0 |
30 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
-9 |
Toplam |
|
30 |
5. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
TIP301 |
TIP VE İNSAN BİLİMLERİ III |
Zorunlu |
3 |
2 |
0 |
9 |
TIP302 |
TIP BİLİMLERİ III |
Zorunlu |
13 |
4 |
0 |
30 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
-9 |
Toplam |
|
30 |
7.- 8. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
TIP4042 |
İÇ HASTALIKLARI - I |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
12 |
TIP4048 |
KARDİYOLOJİ |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP4052 |
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI - I |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
12 |
TIP4057 |
GÖĞÜS HASTALIKLARI III |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP4058 |
ENFEKSİYON HASTALIKLARI III |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP4063 |
KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM - ADLİ TIP |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
12 |
TIP4064 |
GENEL CERRAHİ - GÖĞÜS KALP DAMAR CERRAHİSİ |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
12 |
|
Seminerler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
1 |
Toplam |
|
61 |
9.- 10. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
TIP5148 |
NÖROLOJİ - BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
7 |
TIP5149 |
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
7 |
TIP5150 |
ÇOCUK CERRAHİSİ - ÜROLOJİ |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
7 |
TIP5151 |
ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ - FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
7 |
TIP5152 |
DERİ VE ZÜHREVİ HASTALIKLARI - PLASTİK, REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
7 |
TIP5153 |
KULAK BURUN VE BOĞAZ HASTALIKLARI -GÖZ HASTALIKLARI |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
7 |
TIP5154 |
ACİL TIP - ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
7 |
|
Seminerler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
1 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
10 |
Toplam |
|
60 |
11.- 12. Yarıyıl Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
TIP6001 |
İÇ HASTALIKLARI - II |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
10 |
TIP6002 |
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI - II |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
10 |
TIP6006 |
PSİKİYATRİ - II |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6049 |
KIRSAL HEKİMLİK - HALK SAĞLIĞI |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6050 |
KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM III |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6051 |
KIRSAL HEKİMLİK - AİLE HEKİMLİĞİ |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6054 |
ACİL ŞİRÜRJİ - GENEL CERRAHİ |
Zorunlu |
0 |
40 |
0 |
10 |
|
Seçmeli dersler için tıklayınız.
|
|
|
|
|
10 |
Toplam |
|
60 |
1. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
BAH4114 |
MEYVE VE SEBZELERDE FİTOKİMYASALLAR |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
BTK3617 |
PARK VE SÜS BİTKİLERİ HASTALIKLARI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
BYL2404 |
SU KİRLİLİĞİ VE İNSAN SAĞLIĞI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSG2406 |
MALZEME BASKI-I |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSG2420 |
MALZEME BASKI-II |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
MAL2106 |
KAMU MALİYESİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TAR1408 |
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TDS1406 |
SAĞLIK KURUMLARINDA İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TEK1702 |
EKONOMİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TIP1061 |
TIBBİ ÖNEMİ OLAN MİKROORGANİZMALAR VE ÇEVRE |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1063 |
TIPTA BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1071 |
NOBEL TIP ÖDÜLLERİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1072 |
SAĞLIK SOSYOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1073 |
TIP TERMİNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1074 |
SAĞLIK EKONOMİSİNE GİRİŞ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1077 |
LABORATUVAR GÜVENLİĞİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1078 |
SUNUM HAZIRLAMA YÖNTEMLERİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TIP1082 |
TÜRKİYE'NİN SAĞLIK SORUNLARI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1087 |
SAĞLIKLI YAŞAM DAVRANIŞI VE DANIŞMANLIĞI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1094 |
EVRİMSEL TIP |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1101 |
TIP EĞİTİMİ VE SANAT ''TANGO'' |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1102 |
MÜZİK TERAPİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1104 |
SANAL GERÇEKLİK DESTEKLİ ANATOMİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2113 |
STORY OF THE DISEASES FROM GENE TO PROTEIN OR VICE VERSA |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TPR1404 |
TOPRAK VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TRH1022 |
UYGARLIK TARİHİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TUD105 |
EDEBİ METİNLERİ OKUMAK I |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TUD106 |
EDEBİ METİNLERİ OKUMAK II |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TUD107 |
ŞİİR ANALİZİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TUR4204 |
DİVAN ŞİİRİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
VET1507 |
KÖK HÜCRE |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
ZOO4433 |
ARI ÜRÜNLERİ VE APİTERAPİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
ISL2210FD |
GİRİŞİMCİLİK |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TIP1096 |
İNTERAKTİF SEÇMELİ I |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
3. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
BTK2401 |
AKAROLOJİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
BYL2402 |
ÇEVRE MİKROBİYOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
BYL2405 |
ASTROBİYOLOJİ'YE GİRİŞ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
EBB2409 |
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ I |
Seçmeli |
2 |
1 |
0 |
3 |
GSG2404 |
SANAT KAVRAMLARI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSG2407 |
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSG2408 |
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM II |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSG2409 |
PORTFOLYO TASARIM I |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSG2410 |
PORTFOLYO TASARIM II |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
GSG2413 |
İĞNELİ DOKUMA TEKNİKLERİ VE TAKI SANATI - I |
Seçmeli |
1 |
1 |
0 |
3 |
GSG2414 |
İĞNELİ DOKUMA TEKNİKLERİ VE TAKI SANATI - II |
Seçmeli |
1 |
1 |
0 |
3 |
GSR2411 |
EL ÖRGÜLERİ VE ÇARPANA DOKUMALARI I |
Seçmeli |
1 |
1 |
0 |
3 |
GSR2412 |
EL ÖRGÜLERİ VE ÇARPANA DOKUMALARI II |
Seçmeli |
1 |
1 |
0 |
3 |
MLY2407 |
VERGİ OKURYAZARLIĞI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
OTPS044 |
SAĞLIK TURİZMİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
RESS001 |
KEÇE SANATI I |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
RESS002 |
KEÇE SANATI II |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TDSS104 |
SAĞLIĞIN KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİNDE TEMEL STRATEJİLER |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TEK4403 |
TIBBİ TEKSTİLLER |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TGTS211 |
RADYOGRAFİK ANATOMİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1085 |
AMATÖR ASTRONOMİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2032 |
OTONOM SİNİR SİSTEMİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2037 |
ÖZEL BİYOKİMYA |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2040 |
KRANİAL SİNİRLER |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2043 |
VİTAMİNLERİN BİYOKİMYASAL İŞLEVİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2044 |
LİPOPROTEİNLER, METABOLİZMALARI VE İLGİLİ BOZUKLUKLAR |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2054 |
EGZERSİZ FİZYOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2072 |
ENZİMOLOJİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2088 |
SANTRAL SİNİR SİSTEMİNİN KESİTSEL ANATOMİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2090 |
YÜZEYSEL ANATOMİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2092 |
KLİNİK MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARININ İŞLEVLERİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2093 |
HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ VE AFET TIBBI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2098 |
MOLEKÜLER İNSAN BİYOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2099 |
TEMEL İMMÜNOLOJİYE GİRİŞ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2102 |
KANSER BİYOLOJİSİ VE GENETİĞİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2105 |
TÜRK SAĞLIK TARİHİNDE KADIN |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2108 |
RADYOBİYOLOJİ VE RADYASYONDAN KORUNMA |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2109 |
REJENERATİF TIP: KÖK HÜCRE VE GEN TERAPİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2110 |
ÇOCUK İSTİSMARI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2111 |
OLGULAR VE KLİNİK ANATOMİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2117 |
İŞARET DİLİ ABECE'Sİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2118 |
HASTALIKLARIN TANI VE TAKİBİNDE GENETİK ANALİZLERİN YERİ VE ÖNEMİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2120 |
GEN TEDAVİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2122 |
LOKOMOTOR SİSTEM FONKSİYONEL ANATOMİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2124 |
NÖROŞİRURJİYE GİRİŞ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2129 |
HÜCRE SİNYAL İLETİMİ VE HASTALIKLAR İLE İLİŞKİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2138 |
ÜÇ BOYUTLU SANAL BÖLGESEL ANATOMİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2144 |
TERATOLOJİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2146 |
ÇOCUKLUK ÇAĞI BAĞIMLILIKLARINA YAKLAŞIM |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2150 |
ÜÇÜNCÜ BASAMAK SAĞLIK KURULUŞUNDA YÜKSEK KAPASİTELİ VİRONOLOJİ LABORATUVARI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2152 |
KENDİMİZLE Mİ SAVAŞIYORUZ KENDİMİZ İÇİN Mİ ? KANSER BİYOLOJİSİ VE İMMÜNOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2154 |
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ NASIL YAZILIR? |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2156 |
ADLİ BİLİMLER VE KRİMİNOLOJİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2418 |
TEMEL FOTOĞRAFÇILIK BİLGİLERİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
VET2513 |
HAYVANSAL ÜRETİMDE GİRİŞİMCİLİK VE YENİ TEKNOLOJİLER |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
VET2515 |
DENEY HAYVANLARI KULLANIMINDA MEVZUAT VE ETİK İLKELER |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
VET2519 |
KÖPEK BAKIMI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TIP2127 |
SEÇMELİ GİRİŞİMCİLİK II |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP2142 |
İNTERAKTİF SEÇMELİ II |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
5. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
PRJ3001 |
PROJE KÜLTÜRÜ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
1 |
BAH3119 |
ORGANİK TARIM |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
BDY4101 |
NUTRASÖTİKLER, FONKSİYONEL GIDALAR VE SAĞLIK |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
FEN0123 |
İNSANDA ZİHİN MİMARİSİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
SAT3209 |
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK MİMARLIĞI |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TAR3308 |
ÇİM ALAN YAPIM VE BAKIMI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP1091 |
HASTALIK VE SANAT |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3034 |
SPOR HEKİMLİĞİ-I |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3042 |
GIDA VE SU İLE BULAŞAN ENFEKSİYONLAR |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3043 |
HİPERTANSİYON VE İSKEMİK KALP-DAMAR HASTALIKLARININ KLİNİK FARMAKOLOJİSİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3048 |
KAS-İSKELET SİSTEMİ AĞRILARI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3049 |
ALT SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3055 |
SOSYAL KOŞULLARIN PSİKİYATRİK BOZUKLUKLARDAKİ ROLÜ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3066 |
ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERLERİNE YAKLAŞIM |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3067 |
CİNSEL İLİŞKİ İLE BULAŞAN HASTALIKLAR |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3073 |
YENİ DOĞAN VE PROBLEMLERİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3084 |
ÇOCUKLARDA NEFROLOJİK SORUNLARA GENEL BAKIŞ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3097 |
ÇEVRESEL NEDENLİ ACİLLER |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3111 |
TANATOLOJİ - ÖLÜM BİLİMİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3127 |
AĞIR KAFA TRAVMALARINDA TEDAVİ PRENSİPLERİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3142 |
YOĞUN BAKIM |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3151 |
CERRAHİNİN TEMEL PRENSİPLERİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3159 |
ROMATİZMAL HASTALIKLAR |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3161 |
TIP EĞİTİMİ VE SİNEMA: MEDİSİNEMA |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3167 |
PLASENTA VE MOLEKÜLER EMBRİYOLOJİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3171 |
AKRAN DESTEKLİ EĞİTİM MODELİ (ADEM) I |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3173 |
TIBBİ İLETİŞİM BECERİLERİ SİMÜLASYONU (TİBS) I |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3174 |
CERRAHİDE PROPEDÖTİK SEMPTOMDAN TEŞHİSE |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3175 |
ERKEN TANI VE PARANEOPLAZİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3176 |
ENFEKSİYON HASTALIKLARINDA ETYOLOJİK TANI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3179 |
HEKİMLERDE ÖNCÜLER |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3182 |
EKSTRAPİRAMİDAL SİSTEM (EPS) HASTALIKLARI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3183 |
SANAL ACİL |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3184 |
GÖĞÜS CERRAHİSİNDE OPERASYONEL YAKLAŞIMLAR |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3185 |
RADYOLOJİK ANATOMİ |
Seçmeli |
1 |
1 |
0 |
3 |
TIP3187 |
TIP FELSEFESİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TIP3189 |
ÜREMEYE YARDIMCI TEDAVİ UYGULAMALARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3190 |
ÇOCUKLARDA ORTOPEDİK DEFORMİTELER VE ÖZÜRLÜLÜK |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3191 |
TIPTA YAPAY ZEKA |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3192 |
ÇOCUKLARDA EKG DEĞERLENDİRME |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3193 |
HASTALIK MODELERİNİ KULLANARAK İLAÇ GELİŞTİRME; TEMEL KAVRAMLARVE UYGULAMALAR |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3195 |
BURSANIN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3200 |
SORULARLA MİKROBİYOLOJİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3202 |
SORULARLA ENFEKSİYON HASTALIKLARI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3210 |
AKRAN DESTEKLİ EĞİTİM MODELİ (ADEM) II |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3212 |
TIBBİ İLETİŞİM BECERİLERİ SİMÜLASYONU (TİBS) II |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3216 |
GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ |
Seçmeli |
1 |
1 |
0 |
3 |
TIP3218 |
SAĞLIKTA İLETİŞİM VE FELSEFE |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TIP3220 |
INTRODUCTION TO BEAUTY CONCEPT IN MEDICINE |
Seçmeli |
1 |
1 |
0 |
3 |
TIP3222 |
ÇOCUKLUK ÇAĞI RUHSAL BOZUKLUKLARI |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3226 |
MİKROBİYOTA |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3228 |
PALYATİF BAKIMA GİRİŞ |
Seçmeli |
1 |
1 |
0 |
3 |
TIP3230 |
TIP BİLİMLERİ İÇİN DİZİ VE FİLM DESTEKLİ UYGULAMALI DİLBİLİMİ |
Seçmeli |
2 |
0 |
0 |
3 |
TIPGS3145 |
TÜTÜNSÜZ SAĞLIK |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIPİS3187 |
IMMUNE GENE AND CELL THERAPY |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIPİS3218 |
CLINICAL ANATOMY OF CRANIAL NERVES |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
VET3518 |
KÜÇÜK RUMİNANT GENETİĞİ |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3181 |
SEÇMELİ GİRİŞİMCİLİK III |
Seçmeli |
1 |
0 |
0 |
3 |
TIP3214 |
İNTERAKTİF SEÇMELİ III |
Seçmeli |
1 |
2 |
0 |
3 |
9. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
|
|
|
|
|
|
|
TIP5147 |
AİLE HEKİMLİĞİ - HALK SAĞLIĞI SEÇMELİ ARAŞTIRMA MODÜLÜ |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP5156 |
RADYASYON ONKOLOJİSİ |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP5157 |
NÜKLEER TIP |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP5158 |
GÖĞÜS CERRAHİSİ |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP5159 |
KALP DAMAR CERRAHİSİ |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP5160 |
TIBBİ PATOLOJİ |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP5178 |
RADYOLOJİ - II |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP5179 |
SPOR HEKİMLİĞİ |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP5180 |
TIP EĞİTİMİ |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP5181 |
TIBBİ GENETİK |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
4 |
TIP5155 |
SEÇMELİ LİTERATÜR SAATİ |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
3 |
11.- 12. Yarıyıl Seçmeli Dersleri |
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
T1 |
U2 |
L3 |
AKTS |
TIP6008 |
SEÇMELİ (ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6009 |
SEÇMELİ (GENEL CERRAHİ) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6010 |
SEÇMELİ (KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6012 |
SEÇMELİ (ÇOCUK CERRAHİSİ) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6014 |
SEÇMELİ (KULAK-BURUN-BOĞAZ HASTALIKLARI) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6019 |
SEÇMELİ (RADYOLOJİ) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6020 |
SEÇMELİ (ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6022 |
SEÇMELİ (İLK VE ACİL YARDIM) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6030 |
SEÇMELİ (PLASTİK VE REKONSRÜKTİF CERRAHİ) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6031 |
SEÇMELİ (ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6032 |
SEÇMELİ (ÜROLOJİ) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6045 |
SEÇMELİ (AİLE HEKİMLİĞİ) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6046 |
SEÇMELİ (GÖĞÜS CERRAHİSİ) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6047 |
SEÇMELİ (KALP VE DAMAR CERRAHİSİ) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6052 |
SEÇMELİ (TIBBİ GENETİK) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6053 |
SEÇMELİ (ÇOCUK VE ERGEN RUH SAĞLIĞI VE H |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
TIP6070 |
SEÇMELİ I (ENFEKSİYON HASTALIKLARI, GÖĞÜS HASTALIKLARI, KARDİYOLOJİ) |
Seçmeli |
0 |
40 |
0 |
5 |
T1: Teori |
U2: Uygulama |
L3: Laboratuvar |