Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
1 Dersin Adı: YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
2 Dersin Kodu: TOTZ234
3 Dersin Türü: Zorunlu
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 3
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr.Gör. ŞAHİN MELİH SERENGİL
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Öğr.Gör.Melih SERENGİL
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Öğr.Gör.Melih SERENGİL
UÜ.SBMYO mserengil@uludag.edu.tr
Tel: 2615540/60541
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı 1) Yiyecek içecek hizmet işletmelerini detaylı tanıyabilme. 2) Küçük, orta ve büyük kapasiteli yiyecek işletmelerini tanıyabilme aralarındaki farkları tanıyabilme. 3) Yiyecek içecek hizmet işletmelerinin yönetim, planlama ve organizasyon şekillerini kavrayabilme.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Yiyecek içecek işletmelerini kavrayabilme;
2 Yiyecek içecek işletmelerinin yönetim yapısını kavrayabilme;
3 Yiyecek içecek işletmelerinin organizasyon yapılarını kavrayabilme;
4 Beslenmedeki temel bilgileri kavrayabilme;
5 Menü kavramını kavrayabilme;
6 Mutfak planlaması yapma becerisi kazanabilme;
7 Servis planlaması becerini kazanabilme;
8 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolünü kavrayabilme;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Yiyecek İçecek Endüstrisi ve Yönetimi
2 Yiyecek ve İçecek İşletmeleri
3 Yiyecek İçecek Bölümü ve Organizasyon Yapısı
4 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Hijyen and Sanitasyon
5 Beslenmenin Önemi
6 Menünün Önemi
7 Servisin Önemi
8 Arasınav ve ders tekrarı
9 Mutfak ve Yiyecek Üretim Plânlaması
10 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
11 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
12 Konuk ile İlişkiler ve Şikayetler ile İlgilenme
13 Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Pazarlaması
14 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Pazarlama Çalışmaları
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Sökmen, Alptekin (2010) Yiyecekİçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Detay Yayıncılık, Ankara
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 3 42
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 2 10 20
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 20 20
Toplam İş Yükü 92
Toplam İş Yükü / 30 saat 3,07
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 2 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0
OK2 0 4 0 0 0 0 3 0 2 0 0 0
OK3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 2 0 0 0 3 0 0 3 2 0 0 2
OK7 0 0 0 0 3 0 0 3 2 0 0 2
OK8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr