1 |
Dersin Adı: |
MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ |
2 |
Dersin Kodu: |
TOTS021 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
1 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr. Gör. BİLGE GÖKIRMAK |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
|
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
gbilge@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Mutfak tanımı ve çeşitlerini tanımak ve tarihsel gelişimini kavrayabilmek, mutfak hizmetlerinin yönetimini yapabilmek amaçlanmaktadır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Mutfağın Tarihsel Gelişimi |
Mutfak yönetimi ve Organizasyonu(Mutfağın diğer Departmanlarla Olan ilişkileri, Küçük-orta-büyük mutfak organizasyonları |
2 |
Mutfak yönetimi ve Organizasyonu(Mutfağın diğer Departmanlarla Olan ilişkileri, Küçük-orta-büyük mutfak organizasyonları |
Temel Mutfak Üretim Bilgisi (mutfak Planı, Mutfağın fiziksel özellikleri |
3 |
Mutfak Yönetimi ve Organizasyonu(Mutfak organizasyonlarında görev alan işgörenlerin görev tanımları |
Mutfakta Temizlik, Sağlık, Hijyen ve Gıda Güvenlik Sistemleri (Hijyen ve Sanitasyon,Araç gereç temizliği ve sağlık, Gıda temizliği ve sağlık |
4 |
Temel Mutfak Üretim Bilgisi (mutfak Planı, Mutfağın fiziksel özellikleri |
Mutfakta Temizlik, Sağlık, Hijyen ve Gıda Güvenlik Sistemleri (Gıda güvenlik sistemleri; HACCP, GMP |
5 |
Temel Mutfak Üretim Bilgisi(Mutfak malzemeleri, Mutfak ekipman ve aletleri, Mutfak güvenliği |
Mönü (Mönü planlama, Mönünün takdimi, mönünün içeriği |
6 |
Mutfakta Temizlik, Sağlık, Hijyen ve Gıda Güvenlik Sistemleri (Hijyen ve Sanitasyon,Araç gereç temizliği ve sağlık, Gıda temizliği ve sağlık |
Yiyecek Üretim Maliyetleri |
7 |
Mutfakta Temizlik, Sağlık, Hijyen ve Gıda Güvenlik Sistemleri (Besin kirliliğne yol açan ve güvenliğini bozan etmenler, Guda zehirlenmesi ve ilk yardım) |
Uluslar arası Mutfaklarda Kullanılan Temel Pişirme Yöntemle |
8 |
ARA SINAV ve DERS TEKRARI |
|
9 |
Mutfakta Temizlik, Sağlık, Hijyen ve Gıda Güvenlik Sistemleri (Gıda güvenlik sistemleri; HACCP, GMP |
|
10 |
Mönü (Mönü planlama, Mönünün takdimi, mönünün içeriği |
|
11 |
Mönü (klasik mönü, Modern mönü) |
|
12 |
Yiyecek Üretim Maliyetleri |
|
13 |
Beslenme, Besin Grupları ve Beslenmenin Önemi |
|
14 |
Uluslar arası Mutfaklarda Kullanılan Temel Pişirme Yöntemleri |
|