Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
TARLA BİTKİLERİNDE ORGANİK TARIM
1 Dersin Adı: TARLA BİTKİLERİNDE ORGANİK TARIM
2 Dersin Kodu: TAR4314-Z
3 Dersin Türü: Zorunlu
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 4
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 8
7 Dersin AKTS Kredisi: 2
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu -----
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. İlhan Turgut
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: e-posta: rdogan@uludag.edu.tr
Telefon: 0 224 29 415 21
Adres: Uludağ Üniversitesi
Ziraat Fakültesi
Tarla Bitkileri Bölümü
18 Dersin Web Adresi: -----
19 Dersin Amacı Doğaya(insan ,hayvan ,bitki, yeraltı ve yer üstü kaynakları) zarar vermeyen tarım sisteminin yöntemlerini açıklamak.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Organik tarımın önemini kavrayabilme;
2 Organik tarım ve geleneksel tarımı karşılaştırabilme;
3 Organik tarım esaslarını belirli tarla bitkilerinin üretiminde uygulayabilme ;
4 Organik tarım kuralları hakkında bilgi edinme, edinilen bilgileri hayata geçirebilme;
5 Organik tarım kurallarını farklı tarla bitkilerine uyarlayabilme;
6 Organik tarım hakkında yeterli donanıma(materyal temini ve kullanılması)sahip olabilme ve oluşabilecek sorunlara çözüm sağlayabilme;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Organik Tarımın Tarihçesi
2 Organik Tarımın Amacı
3 Organik Tarım ile ilgili Terimler ve maddi destekler
4 Organik tarımın İlkeleri
5 Türkiye’de Organik Tarım
6 Organik Tarım Yürütme ve İzleme Organları
7 Ders tekrarı ve Ara sınav
8 Organik Tarım Faaliyetlerine Göre Genel Üretim
9 Organik Tarıma Başlama. Organik Tarım Metoduyla Bitkisel Üretim
10 Organik Ürünlerin İşlenmesi ve Ambalajlanması ve logoları.
11 Organik Ürünlerin Depolanması, Taşınması, Pazarlanması
12 Bazı Tarla Bitkilerinde Organik Ürün Yetiştiriciliği
13 Bazı Tarla Bitkilerinde Organik Ürün Yetiştiriciliği,
14 Kontrolör ve Sertifiker olma koşulları
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1. Er, C., Başalma, D.2008. Organik Tarımdaki Gelişmeler.
2. Zengin M. 2007, Organik Tarım, Hasat Yayıncılık Ltd. Şti., İstanbul
3._________2002. Organik Tarım. ETO, Ege Üniv. iraat Fakültesi.
4.Rehber, E. 2011. Organik tarım Ekonomisi. Ekin Yayın evi.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 3 42
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 8 8
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 10 10
Toplam İş Yükü 68
Toplam İş Yükü / 30 saat 2
Dersin AKTS Kredisi 2
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11
OK1 4 4 4 3 4 4 4 5 4 4 3
OK2 4 4 4 4 4 4 3 4 4 3 3
OK3 5 4 5 4 5 3 4 3 3 3 3
OK4 5 4 5 4 4 5 3 4 5 4 3
OK5 5 4 5 4 4 4 3 4 4 3 3
OK6 5 5 5 5 5 5 5 4 4 5 3
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr