1 | Dersin Adı: | ÇİPURA ve LEVREK BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ |
2 | Dersin Kodu: | VSH 6014 |
3 | Dersin Türü: | Seçmeli |
4 | Dersin Seviyesi: | Doktora |
5 | Dersin Verildiği Yıl: | 1 |
6 | Dersin Verildiği Yarıyıl: | 2 |
7 | Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
8 | Teorik Ders Saati (saat/hafta): | 2 |
9 | Uygulama Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
10 | Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): | 0 |
11 | Dersin Önkoşulu | - |
12 | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok |
13 | Dersin Dili: | Türkçe |
14 | Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
15 | Dersin Koordinatörü: | Prof. Dr. Soner Altun |
16 | Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: | |
17 | Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Mail:saltun@uludag.edu.tr Uludağ Ünv. Veteriner Fak. Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı |
18 | Dersin Web Adresi: | http://saglikbilimleri.uludag.edu.tr/ |
19 | Dersin Amacı | Deniz balıklarının ekonomik önemi, sistematiği ve biyolojik özellikleri, çevre ve su istekleri, üreme biyolojisi, kuluçka tekniği, deniz ortamında havuz-kafes yetiştiriciliği yöntemleri ve biyoteknolojik uygulamalar, deniz balıklarının beslenmesi ve yemlenmesi, hastalıkları, hasat, taşıma ve pazarlanması |
20 | Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
21 | Ders Öğrenme Kazanımları |
|
22 | Dersin İçeriği |
Hafta | Teori | Uygulama |
1 | Çipura ve Levrek balıklarının sistematiği ve biyolojik özellikleri | |
2 | Dünyada ve Türkiye’de yetiştiriciliği yapılan Çipura ve Levrek balıkları türleri | |
3 | Çipura ve Levrek balıklarının çevre ve su istekleri | |
4 | Çipura ve Levrek balıklarının üreme biyolojisi ve sağım teknikleri | |
5 | Çipura ve Levrek balıklarında kuluçka tekniği ve yumurta bakımı | |
6 | Havuz-kafes yetiştiriciliği yöntemleri ve biyoteknolojik uygulamalar | |
7 | Havuz-kafes yetiştiriciliği yöntemleri ve biyoteknolojik uygulamalar | |
8 | Çipura ve Levrek balıklarının beslenmesi ve yem özellikleri | |
9 | Çipura ve Levrek balıklarında larva yetiştiriciliği ve yavru büyütme | |
10 | Çipura ve Levrek balıklarında larva yetiştiriciliği ve yavru büyütme | |
11 | Porsiyonluk boya gelmiş Çipura ve Levrek balıklarında hasat işlemleri | |
12 | Çipura ve Levrek balıklarının taşınması ve pazarlaması | |
13 | Çipura ve Levrek balıklarının pazarlamasında dikkat edilecek hususlar | |
14 | Çipura ve Levrek balıklarında anaç balıklarının bakımı ve beslenmesi |
23 | Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
1. Woo P.T.K., Bruno D.W.: Fish Diseases and Disorders, Vol. 3, Viral, Bacterial and Fungal Infections, , CABI Publishing, UK, 1999 2. Buller, N.B : .Bacteria from Fish and Other Aquatic Animals , CABI Publishing, UK, 2004 3. Arda M., Seçer S., Sarıeyyüboğlu M.: Balık Hastalıkları, Medisan Yayın. No: 61; Ankara, 2005 4. Pike A.W., Lewis J.W. : Parasitic Diseases of Fish, , Samara Publishing Ltd., 1994 5. Roberts R.J. : Fish Pathology, W.B. Saunders Harcourt Publishers Ltd., London, 2001 6. Erer , H. : Balık Hastalıkları , Selçuk Üniversitesi Basım Evi, Konya, 2002 7.Düzel S. Paraziter Balık Hastalıkları. Mersin Üniv. Yayınları, 2002 |
24 | Değerlendirme |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SAYISI | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | 0 | 0 |
Kısa Sınav | 0 | 0 |
Ödev | 1 | 10 |
Yıl sonu Sınavı | 1 | 90 |
Toplam | 2 | 100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı | 10 | |
Finalin BAşarıya Oranı | 90 | |
Toplam | 100 | |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları | ||
Açıklama |
25 | AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik | SAYISI | Süresi [Saat] | Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler | 14 | 2 | 28 |
Uygulamalı Dersler | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
Ödevler | 1 | 5 | 5 |
Projeler | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışmaları | 1 | 5 | 5 |
Arasınavlar | 0 | 0 | 0 |
Diğer | 1 | 10 | 10 |
Yarıyıl Sonu Sınavları | 1 | 14 | 14 |
Toplam İş Yükü | 90 | ||
Toplam İş Yükü / 30 saat | 3 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 3 |
26 | PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları | PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: | 1 Çok Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 Çok Yüksek |