Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
ENDÜSTRİYEL ENZİMOLOJİ
1 Dersin Adı: ENDÜSTRİYEL ENZİMOLOJİ
2 Dersin Kodu: BYL0512
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 0
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 0
7 Dersin AKTS Kredisi: 5
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 3
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Dersin önkoşulu yoktur.
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. Elif Demirkan
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Prof. Dr. Elif DEMİRKAN
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: edemirkan@uludag.edu.tr
Tel: (0224)2941794
Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, B Blok
Görükle Kampüsü, Nilüfer/BURSA 16059
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Dersin amacı öğrencilere endüstriyel enzimlerin üretim teknolojileri hakkında ve gıda teknolojisi, hayvan beslenme ve diğer sanayi dallarında enzim preparatları kullanmanın avantajlarını öğretmektir.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Enzimlerin yapı - özellik ilişkilerini kavrama becerisi ;
2 Enzim birikimi ilgili alanlara transfer ;
3 Teknik ve bilimsel yeteneği ile diğer disiplinler arasında ilişki oluşturma ;
4 Enzim üretiminde multidisipliner işbirliğinin farkında olabilme ;
5 Ekip bilinci oluşturma ;
6 Enzim konusunu teknolojiye aktarabilme ;
7 Yaşam boyu öğrenme gerekliliği bilincine sahip olma ;
8 Sağlık ve çevre üzerinde enzimlerin etkileri hakkında bilgi sahibi olma ;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Enzim ve özellikleri
2 Teknik enzimlerinin genel karakteristikleri:enzimler nasıl çalışır
3 Teknik enzimlerinin genel karakteristikleri: enzim yapısı
4 Enzim kaynakları olarak mikroorganzimalar (Bakteri, küf ve maya)
5 Enzim teknolojisi, Enzim üretim metodları
6 Rekombinant DNA teknolojisi yoluyla endüstriyel enzim üretimi
7 Enzimlerin izolasyonu, saflaştırılması ve karakterize edilmesi
8 Enzim immobilizasyonu ve metodları
9 Teknik enzimler ve uygulama alanları: amilazlar, proteazlar,lipazlar,fitazlar vd.
10 Hayvan beslenmesinde enzimler
11 Tekstil, içeçek ve şarap yapımı endüstrisinde enzimler
12 Kağıt ve diğer endüstrilerde enzimler
13 Fungal teknoloji
14 Ders tekrarı
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: E.Demirkan, Enzim Teknolojisi Ders Notları
H.Uhling, Industrial Enzymes and Their Applications,,John Wiley &Sons INC.,1998
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 3 42
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 2 10 20
Ödevler 0 14 28
Projeler 1 15 15
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 20 20
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 25 25
Toplam İş Yükü 150
Toplam İş Yükü / 30 saat 5
Dersin AKTS Kredisi 5
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 0
OK2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 0 0 3 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK7 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 0 0
OK8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr