1 |
Dersin Adı: |
ENDÜSTRİYEL ENZİMOLOJİ |
2 |
Dersin Kodu: |
BYL0512 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
0 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
0 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
5 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
3 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Dersin önkoşulu yoktur. |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. Elif Demirkan |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Prof. Dr. Elif DEMİRKAN |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
edemirkan@uludag.edu.tr Tel: (0224)2941794 Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, B Blok Görükle Kampüsü, Nilüfer/BURSA 16059 |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Dersin amacı öğrencilere endüstriyel enzimlerin üretim teknolojileri hakkında ve gıda teknolojisi, hayvan beslenme ve diğer sanayi dallarında enzim preparatları kullanmanın avantajlarını öğretmektir. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Enzim ve özellikleri
|
|
2 |
Teknik enzimlerinin genel karakteristikleri:enzimler nasıl çalışır
|
|
3 |
Teknik enzimlerinin genel karakteristikleri: enzim yapısı
|
|
4 |
Enzim kaynakları olarak
mikroorganzimalar (Bakteri, küf ve
maya)
|
|
5 |
Enzim teknolojisi, Enzim üretim metodları
|
|
6 |
Rekombinant DNA teknolojisi yoluyla endüstriyel enzim üretimi
|
|
7 |
Enzimlerin izolasyonu, saflaştırılması ve karakterize edilmesi
|
|
8 |
Enzim immobilizasyonu ve metodları |
|
9 |
Teknik enzimler ve uygulama alanları: amilazlar, proteazlar,lipazlar,fitazlar vd.
|
|
10 |
Hayvan beslenmesinde enzimler
|
|
11 |
Tekstil, içeçek ve şarap yapımı endüstrisinde enzimler
|
|
12 |
Kağıt ve diğer endüstrilerde enzimler
|
|
13 |
Fungal teknoloji |
|
14 |
Ders tekrarı |
|