Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
BİYOKİMYA II LABORATUARI
1 Dersin Adı: BİYOKİMYA II LABORATUARI
2 Dersin Kodu: BYL3056
3 Dersin Türü: Zorunlu
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 3
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 6
7 Dersin AKTS Kredisi: 2
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 0
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 2
11 Dersin Önkoşulu Dersin önkoşulu yoktur.
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. EGEMEN DERE
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Doç. Dr. Ferda ARI
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: edere@uludag.edu.tr
Tel: 0224 294 17 92
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Biyokimya dersinde öğrendiği karbohidratların ve lipidlerin kalitatif ve kantitatif analizlerinin gösterilmesidir.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Laboratuvar kurallarını kavrar;
2 Ekip halinde çalışmasını öğrenir;
3 Deney düzeneği kurabilir;
4 Deney sonuçlarını değerlendirip rapor yazabilir;
5 Karbohidratları deneysel olarak tanıyabilir;
6 Kolesterol molekülün önemini anlar;
7 İdrar örneklerinin analizini kavrar;
8 Kan örneklerinin analizini kavrar;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Laboratuvar kurallarının hatırlatılması cam malzemenin temizlenmesi ve deneylere hazırlanması
2 Kalitatif Karbohidrat Tayinleri (Molisch Testi, Anthron Testi)
3 Kalitatif Karbohidrat Tayinleri (Benedict, Pikrik Asit, Moor Testi)
4 Kalitatif Karbohidrat Tayinleri (Barfoed Testi, Bial Testi, Seliwanof Testi, İyod Testi)
5 Kalitatif Karbohidrat Tayinleri (Osazon Testi) Kristallerin mikroskopta incelenmesi
6 Kantitatif Karbohidrat Tayinleri (Kantitatif Benedict Testi)
7 Sınav ve sınav sorularının cevaplarının açıklanması, genel tartışma
8 Lipidlerle İlgili Deneyler (Bayer Reaksiyonu, Ester Oluşumu)
9 Lipidlerle İlgili Deneyler (Serbest Yağ Asidi testleri, Sabun Oluşumu)
10 Kalitatif Kolesterol Tayini (Liebermann-Burchard, Salkowsky Testleri)
11 İdrarın makroskobik incelenmesi ve bir sıvının idrar olup olmadığının araştırılması
12 Lipidlerin çözünürlüğü, sütün yağının alınması, sabunda yağ asitlerinin aranması.
13 İdrarda şeker-protein aranması
14 Kan örneklerinin analizi
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Yrd. Doç. Dr. Egemen DERE, Biyokimya Lab. Ders Notu
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 25
Kısa Sınav 1 15
Ödev 1 10
Yıl sonu Sınavı 1 50
Toplam 4 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 50
Finalin BAşarıya Oranı 50
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 0 0 0
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 3 5 15
Ödevler 1 14 14
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 3 3
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 3 3
Toplam İş Yükü 63
Toplam İş Yükü / 30 saat 2,1
Dersin AKTS Kredisi 2
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 1 0 3 1 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 0 5 3 0 2 5 0 5 3 3 2
OK3 0 0 2 2 0 1 5 0 1 3 2 1
OK4 0 0 2 2 0 2 5 0 1 2 1 1
OK5 4 0 2 2 0 4 4 0 2 2 1 1
OK6 4 0 2 2 0 4 4 0 2 2 1 1
OK7 4 0 2 2 0 4 4 0 2 2 1 1
OK8 4 0 2 2 0 4 4 0 2 2 1 1
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr