1 |
Dersin Adı: |
BİYOKİMYA II LABORATUARI |
2 |
Dersin Kodu: |
BYL3056 |
3 |
Dersin Türü: |
Zorunlu |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
3 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
6 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
2 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Dersin önkoşulu yoktur. |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Doç. Dr. EGEMEN DERE |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Doç. Dr. Ferda ARI |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
edere@uludag.edu.tr Tel: 0224 294 17 92 |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Biyokimya dersinde öğrendiği karbohidratların ve lipidlerin kalitatif ve kantitatif analizlerinin gösterilmesidir. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
|
Laboratuvar kurallarının hatırlatılması cam malzemenin temizlenmesi ve deneylere hazırlanması |
2 |
|
Kalitatif Karbohidrat Tayinleri (Molisch Testi, Anthron Testi) |
3 |
|
Kalitatif Karbohidrat Tayinleri (Benedict, Pikrik Asit, Moor Testi) |
4 |
|
Kalitatif Karbohidrat Tayinleri (Barfoed Testi, Bial Testi, Seliwanof Testi, İyod Testi) |
5 |
|
Kalitatif Karbohidrat Tayinleri (Osazon Testi) Kristallerin mikroskopta incelenmesi |
6 |
|
Kantitatif Karbohidrat Tayinleri (Kantitatif Benedict Testi) |
7 |
|
Sınav ve sınav sorularının cevaplarının açıklanması, genel tartışma |
8 |
|
Lipidlerle İlgili Deneyler (Bayer Reaksiyonu, Ester Oluşumu) |
9 |
|
Lipidlerle İlgili Deneyler (Serbest Yağ Asidi testleri, Sabun Oluşumu) |
10 |
|
Kalitatif Kolesterol Tayini (Liebermann-Burchard, Salkowsky Testleri) |
11 |
|
İdrarın makroskobik incelenmesi ve bir sıvının idrar olup olmadığının araştırılması |
12 |
|
Lipidlerin çözünürlüğü, sütün yağının alınması, sabunda yağ asitlerinin aranması. |
13 |
|
İdrarda şeker-protein aranması |
14 |
|
Kan örneklerinin analizi |