1 |
Dersin Adı: |
ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ |
2 |
Dersin Kodu: |
GSD4222 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
4 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
8 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. OZAN GÜRBÜZ |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
|
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 16059 Görükle/Bursa Tel: 0224 2941500 Fax: 0224 2941402 e-posta: ozang@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
• Farklı malzemelerden etil alkol üretiminin tanıtılması
• Şarap imalathanelerin sanitasyonu, üzüm ve şarapların mikroflorası, damıtma ve alkollü içeceklerin üretimi hakkında bilgi vermek
|
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Öğrencilerin hedeflerinin, beklentilerinin ve dersin içeriğinin açıklanması |
Şarap üretimi ve toplam ve serbest SO2 analizleri |
2 |
Farklı karbonhidrat kaynaklarından etanol üretimi |
Şarap üretimi ve toplam ve serbest SO2 analizleri |
3 |
Damıtma |
Birada kalite analizleri toplam asitlik ve suni köpürtücü (saponin) madde analizleri |
4 |
Rakı, cin, konyak ve votka üretimi |
Birada kalite analizleri toplam asitlik ve suni köpürtücü (saponin) madde analizleri |
5 |
Viski, rom ve tekila üretimi |
Cider üretimi, elma suyu ve cider’da toplam asitlik ve özgül ağırlık analizleri |
6 |
Viski, rom ve tekila üretimi |
Cider üretimi, elma suyu ve cider’da toplam asitlik ve özgül ağırlık analizleri |
7 |
Likör üretimi |
Şarapta toplam asit ve uçar asit analizleri |
8 |
Şarap üretimi |
Şarapta toplam asit ve uçar asit analizleri |
9 |
Şampanya ve köpüren şarap üretimi |
Alkol tayin yöntemleri ve cider’da alkol tayini |
10 |
Bira üretimi |
Alkol tayin yöntemleri ve cider’da alkol tayini |
11 |
Bira üretimi |
Cider ve birada CO2 analiz teknikleri |
12 |
Üzümlerin ve şarapların mikroflorası |
Cider ve birada CO2 analiz teknikleri |
13 |
Şarapta görülen bozulmalar |
Meyveli votka üretimi ve rakı üretimi, kalite analizleri ve anason miktarının analizi |
14 |
Şarapta görülen bozulmalar |
Meyveli votka üretimi ve rakı üretimi, kalite analizleri ve anason miktarının analizi |