Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ
1 Dersin Adı: ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ
2 Dersin Kodu: GSD4222
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 4
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 8
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 2
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. OZAN GÜRBÜZ
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
16059 Görükle/Bursa
Tel: 0224 2941500
Fax: 0224 2941402
e-posta: ozang@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı • Farklı malzemelerden etil alkol üretiminin tanıtılması • Şarap imalathanelerin sanitasyonu, üzüm ve şarapların mikroflorası, damıtma ve alkollü içeceklerin üretimi hakkında bilgi vermek
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Etil alkol ve alkollü içeceklerin üretimi kapsamında yorum yapabilmesi ;
2 Üzüm ve şarabın mikroflorası ve damıtma işlemi hakkında yorum yapabilmesi;
3 Şarap imalathanelerin sanitasyonunu açıklayabilmesi;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Öğrencilerin hedeflerinin, beklentilerinin ve dersin içeriğinin açıklanması Şarap üretimi ve toplam ve serbest SO2 analizleri
2 Farklı karbonhidrat kaynaklarından etanol üretimi Şarap üretimi ve toplam ve serbest SO2 analizleri
3 Damıtma Birada kalite analizleri toplam asitlik ve suni köpürtücü (saponin) madde analizleri
4 Rakı, cin, konyak ve votka üretimi Birada kalite analizleri toplam asitlik ve suni köpürtücü (saponin) madde analizleri
5 Viski, rom ve tekila üretimi Cider üretimi, elma suyu ve cider’da toplam asitlik ve özgül ağırlık analizleri
6 Viski, rom ve tekila üretimi Cider üretimi, elma suyu ve cider’da toplam asitlik ve özgül ağırlık analizleri
7 Likör üretimi Şarapta toplam asit ve uçar asit analizleri
8 Şarap üretimi Şarapta toplam asit ve uçar asit analizleri
9 Şampanya ve köpüren şarap üretimi Alkol tayin yöntemleri ve cider’da alkol tayini
10 Bira üretimi Alkol tayin yöntemleri ve cider’da alkol tayini
11 Bira üretimi Cider ve birada CO2 analiz teknikleri
12 Üzümlerin ve şarapların mikroflorası Cider ve birada CO2 analiz teknikleri
13 Şarapta görülen bozulmalar Meyveli votka üretimi ve rakı üretimi, kalite analizleri ve anason miktarının analizi
14 Şarapta görülen bozulmalar Meyveli votka üretimi ve rakı üretimi, kalite analizleri ve anason miktarının analizi
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: KILIÇ,O. 1996. Alkollü İçkiler Teknolojisi U.Ü Basımevi, Bursa
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 25
Kısa Sınav 1 15
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 0,5 7
Ödevler 0 5 5
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 15 15
Toplam İş Yükü 103
Toplam İş Yükü / 30 saat 3,1
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11
OK1 5 4 3 5 3 4 2 3 4 5 5
OK2 3 5 4 4 5 5 4 5 2 4 5
OK3 4 2 3 5 4 5 3 4 4 4 3
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr