Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
BAHÇE BİTKİLERİNDE ORGANİK TARIM
1 Dersin Adı: BAHÇE BİTKİLERİNDE ORGANİK TARIM
2 Dersin Kodu: BAB5010
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Yüksek Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 2
7 Dersin AKTS Kredisi: 6
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 2
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. H. Özkan SİVRİTEPE
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: -
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Department of Horticulture
Faculty of Agriculture
Uludag University
Görükle Campus Bursa 16059
Phone: 224-2941474
E-mail: ozkan@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Yüksek lisans öğrencilerine son yıllarda özellikle sebzecilikte konvansiyonel tarım dışındaki uygulamaları öğretmektir. Bu nedenle sebze yetiştiriciliğinde uygulanabilecek olan organik tarım teknikleri açıklanmaktadır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Lisans düzeyinde edindiği organik tarım alanındaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.;
2 Organik tarım alanında karşılaştığı sorunları öğrendiği araştırma yöntemlerini kullanarak ve neden sonuç ilişkisi kurarak çözümler.;
3 Organik tarım yetiştiriciliğini öğrenir. ;
4 Organik tarımda öğrendiği yeni metodları pratiğe aktarır.;
5 Organik tarım alanındaki ulusal ve uluslar arası gelişmeleri takip eder. ;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Organik domates yetiştiriciliği Bahçede pratik
2 Organik biber yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
3 Organik patlıcan yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
4 Organik kıvırcık salata-marul yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
5 Organik lahana yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
6 Organik karnabahar yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
7 Organik havuç yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
8 Organik yazlık-kışlık kabak yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
9 Organik kavun-karpuz yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
10 Organik fasulye yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
11 Organik bezelye yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
12 Organik enginar yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
13 Organik soğan yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
14 Organik pırasa yetiştiriciliği Laboratuar, sera, bahçede pratik
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1. Temple.J.1986 Here’s Health Gride to Gardenıng Wıthout Chemıcals
2. E.B.Ellis, ve Bradley, F.M.1996 The organıc gardener’s handbook of natural ınsect and dısease control
3. Seabrook, P.1984 Complete Vegetable Gardener.
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 20
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 20
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 12 2 24
Ödevler 1 20 40
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 2 2
Diğer 2 30 60
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 2 2
Toplam İş Yükü 184
Toplam İş Yükü / 30 saat 6,13
Dersin AKTS Kredisi 6
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10
OK1 5 0 0 0 0 3 0 0 0 4
OK2 0 2 0 5 0 3 0 0 0 0
OK3 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 0 0 0 0 5 0 0 4
OK5 0 0 0 0 4 0 0 5 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr