Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
İÇME SÜTÜ ve KONSANTRE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
1 Dersin Adı: İÇME SÜTÜ ve KONSANTRE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
2 Dersin Kodu: GESS006
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 1
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 2
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr.Gör. CUMHUR BERBEROĞLU
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: M.Ertan Güneş
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: cumber@uludag.edu.tr, 0224 6768784,
U.Ü KMYO
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak içme sütü, koyulaştırılmış ve kurutulmuş süt ürünleri üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Pastörize ve sterilize içme sütü üretme;
2 Sterilize içme sütü üretebilme;
3 Süttozu üretimini gerçekleştirebilme;
4 İçme sütlerini ve süt tozunu depolayabilme;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Pastörize içme sütü Üretim laboratuvarı tanıtımı
2 Pastörize içme sütü Pastörize süt üretiminde uygulanan ön teknolojik işlemler
3 Sterilize içme sütü Pastörize süt üretimi
4 Sterilize içme sütü Sterilize süt üretiminde uygulanan ön teknolojik işlemler
5 Sterilize içme sütü Sterilize süt üretimi
6 İçme sütlerinin depolanması İçme sütlerinin ambalajlanması ve kalite kontrolü
7 Şekersiz koyulaştırılmış süt üretilmesi Koyulaştırma işleminde evaporasyon teknikleri
8 Ders Tekrarı ve Ara Sınav -
9 Şekersiz koyulaştırılmış süt üretilmesi Şekerli koyulaştırılmış süt üretilmesi Şekersiz koyulaştırmış süt üretimi
10 Şekerli koyulaştırılmış süt üretilmesi Şekerli koyulaştırılmış süt üretimi
11 Şekerli koyulaştırılmış süt üretilmesi Koyulaştırılmış süt ürünlerin depolanması Depolama ve ambalajlama
12 Koyulaştırılmış süt ürünlerin depolanması Süt tozu üretiminde hammaddenin hazırlanması
13 Süt tozu üretimi Süt tozu üretimi
14 Süt tozu üretimi Kurutulmuş süt ürünlerinin depolanması Yıl sonu değerlendirme
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Metin., M., Süt Teknolojisi 2005
Metin M, Süt Teknolojisi II 2005
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 1 14
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 5 5
Projeler 1 5 5
Arazi Çalışmaları 1 4 4
Arasınavlar 1 5 5
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 10 10
Toplam İş Yükü 95
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12 PY13
OK1 3 5 4 5 5 2 5 3 0 3 3 3 0
OK2 3 5 4 5 5 2 5 3 0 3 3 3 0
OK3 3 5 4 5 5 2 5 3 0 3 3 3 0
OK4 3 5 4 5 5 2 5 3 0 3 3 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr