Ders Öğretim Planı
KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
1
Dersin Adı:
KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
2
Dersin Kodu:
HYS213
3
Dersin Türü:
Seçmeli
4
Dersin Seviyesi:
Önlisans
5
Dersin Verildiği Yıl:
2
6
Dersin Verildiği Yarıyıl:
3
7
Dersin AKTS Kredisi:
3
8
Teorik Ders Saati (saat/hafta):
2
9
Uygulama Ders Saati (saat/hafta):
0
10
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta):
0
11
Dersin Önkoşulu
Yok
12
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
13
Dersin Dili:
Türkçe
14
Dersin Veriliş Şekli
Yüz yüze
15
Dersin Koordinatörü:
Yrd.Doç.Dr. GÜLŞEN GONCAGÜL
16
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
Yok
17
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri:
goncagul@uludag.edu.tr, 0-224-2941378 , Mennan Pasinli MYO Görükle Kampüsü
18
Dersin Web Adresi:
19
Dersin Amacı
Kanatlı sektöründe çalışacak nitelikli elemanlar için yetiştirmede bakım besleme ve hijyen için fiziki ve teknik donanımın öğretilmesi hedeflenmektedir
20
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21
Ders Öğrenme Kazanımları
1
Kanatlı kümeslerinin teknik özelliklerini karşılaştırabilme;
2
Yumurtacı ve etçi tavukların özelliklerini tanıyabilme;
3
Kümeslerdeki ekipmanları kullanabilme;
4
Kanatlıya ait gerekli verileri kayıt altına alabilme;
5
Yetiştirme ile ilgili güncel problemleri çözebilme;
6
Yetiştirme periyodunda verim arttırıcı unsurları analiz edebilme;
7
Kanatlıların yetiştirme dönemi kontrollerinin önemini kavrayabilme;
8
Kanatlı yetiştiriciliğinde ışıklandırma programının önemini kavrayabilme;
Hafta
Teori
Uygulama
1
Kanatlı yetiştiriciliğinin önemi
2
Tavukların sınıflandırılması ve özellikleri
3
Tavuk yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken kurallar ve sürü yönetimi
4
Kümesler, teknik özellikleri ve malzeme bilgisi
5
Verim yönlerine göre tavuk ırkları ve genel karakterleri
6
Kanatlı Damızlık yetiştiriciliği ve hijyeni
7
Damızlık yumurtaların kontrolleri
8
Broiler civciv büyütme, bakım ve besleme/Ara sınav
9
Yumurtalık civciv büyütme, bakım ve besleme
10
Gaga kesimi ve önemi
11
Broiler ve yumurtalık piliç büyütme, bakım ve besleme
12
Kanatlılarda yumurta dönemi
13
Işıklandırma programı ve önemi
14
Zorlamalı tüy dökümü
23
Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar:
Tavuk Yetiştiriciliği Prof. Dr. Tahir Aksoy
24
Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI
SAYISI
KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav
1
35
Kısa Sınav
0
0
Ödev
1
15
Yıl sonu Sınavı
1
50
Toplam
3
100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı
50
Finalin BAşarıya Oranı
50
Toplam
100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
SAYISI
Süresi [Saat]
Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler
14
2
28
Uygulamalı Dersler
0
0
0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)
2
2
4
Ödevler
1
13
13
Projeler
0
0
0
Arazi Çalışmaları
0
0
0
Arasınavlar
1
20
20
Diğer
0
0
0
Yarıyıl Sonu Sınavları
1
25
25
Toplam İş Yükü
90
Toplam İş Yükü / 30 saat
3
Dersin AKTS Kredisi
3
26
PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1
PY2
PY3
PY4
PY5
PY6
PY7
PY8
PY9
PY10
PY11
PY12
OK1
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
OK2
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
OK3
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
OK4
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
OK5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
OK6
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
OK7
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
OK8
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
ÖK: Öğrenme Kazanımları
PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi:
1 Çok Düşük
2 Düşük
3 Orta
4 Yüksek
5 Çok Yüksek