Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
1 Dersin Adı: KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
2 Dersin Kodu: HYS213
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Yrd.Doç.Dr. GÜLŞEN GONCAGÜL
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Yok
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: goncagul@uludag.edu.tr,
0-224-2941378 ,
Mennan Pasinli MYO Görükle Kampüsü
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Kanatlı sektöründe çalışacak nitelikli elemanlar için yetiştirmede bakım besleme ve hijyen için fiziki ve teknik donanımın öğretilmesi hedeflenmektedir
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Kanatlı kümeslerinin teknik özelliklerini karşılaştırabilme;
2 Yumurtacı ve etçi tavukların özelliklerini tanıyabilme;
3 Kümeslerdeki ekipmanları kullanabilme;
4 Kanatlıya ait gerekli verileri kayıt altına alabilme;
5 Yetiştirme ile ilgili güncel problemleri çözebilme;
6 Yetiştirme periyodunda verim arttırıcı unsurları analiz edebilme;
7 Kanatlıların yetiştirme dönemi kontrollerinin önemini kavrayabilme;
8 Kanatlı yetiştiriciliğinde ışıklandırma programının önemini kavrayabilme;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Kanatlı yetiştiriciliğinin önemi
2 Tavukların sınıflandırılması ve özellikleri
3 Tavuk yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken kurallar ve sürü yönetimi
4 Kümesler, teknik özellikleri ve malzeme bilgisi
5 Verim yönlerine göre tavuk ırkları ve genel karakterleri
6 Kanatlı Damızlık yetiştiriciliği ve hijyeni
7 Damızlık yumurtaların kontrolleri
8 Broiler civciv büyütme, bakım ve besleme/Ara sınav
9 Yumurtalık civciv büyütme, bakım ve besleme
10 Gaga kesimi ve önemi
11 Broiler ve yumurtalık piliç büyütme, bakım ve besleme
12 Kanatlılarda yumurta dönemi
13 Işıklandırma programı ve önemi
14 Zorlamalı tüy dökümü
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Tavuk Yetiştiriciliği
Prof. Dr. Tahir Aksoy
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 35
Kısa Sınav 0 0
Ödev 1 15
Yıl sonu Sınavı 1 50
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 50
Finalin BAşarıya Oranı 50
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 2 2 4
Ödevler 1 13 13
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 20 20
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 25 25
Toplam İş Yükü 90
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr