Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
ENZİM TEKNOLOJİSİ
1 Dersin Adı: ENZİM TEKNOLOJİSİ
2 Dersin Kodu: BYL4087
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 4
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 7
7 Dersin AKTS Kredisi: 4
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. Elif Demirkan
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Prof. Dr. Elif Demirkan
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: edemirkan@uludag.edu.tr
Tel: (0224)2941794
Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, B Blok
Görükle Kampüsü, Nilüfer/BURSA 16059
/Uludag University, Faculty of Science&Letters, Department of Biology, Nilufer/BURSA 16059
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Ders geniş çapta endüstriyel işlemlerde kullanılan enzimlerin tanıtımını sağlayacaktır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Çevre ve canlı ilişkisininin sürekliliğini ve önemini görme ;
2 Bilişim teknolojilerini etkin kullanma becerisi;
3 Bilgilerini aktarabilme yeteneğini kazanma becerisi ;
4 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci kazanma olanağı ;
5 Kendi dalı ile ilgili destek alınabilecek alanlardan yeterli bilgiye sahip olma ;
6 Bilimsel yeniliklerden haberdar olmak;
7 İnsanın doğadaki yerini ve sorumluluklarını tam olarak kavrayabilme ;
8 Güncel bilgilere ulaşabilme;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Enzimlerin doğası
2 Enzimlerin tarihsel kullanımları
3 Teknik enzimlerinin genel karakteristikleri:enzimler nasıl çalışır
4 Teknik enzimlerinin genel karakteristikleri: enzim yapısı ve mekanizması
5 Enzim kaynakları:Mikroorganizmalar (Bakteri, küf ve maya)
6 Endüstriyel suş seçimi, üreme parametreleri
7 Enzim teknolojisi, Enzim üretim metodları
8 Rekombinant DNA teknolojisi yoluyla endüstriyel enzim üretimi
9 Enzimlerin izolasyonu, saflaştırılması ve karakterize edilmesi
10 Enzim immobilizasyonu ve metodları
11 Teknik enzimler ve uygulama alanları: Amilazlar, proteazlar,lipazlar,fitazlar
12 Tekstil, içeçek ve şarap yapımı endüstrilerde enzimler
13 Kağıt ve diğer endüstrilerde enzimler
14 Fungal teknoloji
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: E.Demirkan, Enzim teknolojisi Ders Notları
H.Uhling, Industrial Enzymes and Their Applications.1998
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 15 6 90
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 1 1
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 1 1
Toplam İş Yükü 120
Toplam İş Yükü / 30 saat 4
Dersin AKTS Kredisi 4
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0 0 0
OK2 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 0 0
OK4 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK5 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0
OK6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5 0
OK7 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0 0 0
OK8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr