1 |
Dersin Adı: |
ENZİM TEKNOLOJİSİ |
2 |
Dersin Kodu: |
BYL4087 |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
4 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
7 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
4 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. Elif Demirkan |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
Prof. Dr. Elif Demirkan |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
edemirkan@uludag.edu.tr Tel: (0224)2941794 Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, B Blok Görükle Kampüsü, Nilüfer/BURSA 16059 /Uludag University, Faculty of Science&Letters, Department of Biology, Nilufer/BURSA 16059 |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Ders geniş çapta endüstriyel işlemlerde kullanılan enzimlerin tanıtımını sağlayacaktır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Enzimlerin doğası |
|
2 |
Enzimlerin tarihsel kullanımları |
|
3 |
Teknik enzimlerinin genel karakteristikleri:enzimler nasıl çalışır |
|
4 |
Teknik enzimlerinin genel karakteristikleri: enzim yapısı ve mekanizması |
|
5 |
Enzim kaynakları:Mikroorganizmalar (Bakteri, küf ve maya) |
|
6 |
Endüstriyel suş seçimi, üreme parametreleri |
|
7 |
Enzim teknolojisi, Enzim üretim metodları |
|
8 |
Rekombinant DNA teknolojisi yoluyla endüstriyel enzim üretimi |
|
9 |
Enzimlerin izolasyonu, saflaştırılması ve karakterize edilmesi |
|
10 |
Enzim immobilizasyonu ve metodları |
|
11 |
Teknik enzimler ve uygulama alanları: Amilazlar, proteazlar,lipazlar,fitazlar |
|
12 |
Tekstil, içeçek ve şarap yapımı endüstrilerde enzimler |
|
13 |
Kağıt ve diğer endüstrilerde enzimler |
|
14 |
Fungal teknoloji |
|