Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
GIDA KATKI MADDELERİ
1 Dersin Adı: GIDA KATKI MADDELERİ
2 Dersin Kodu: GESZ010
3 Dersin Türü: Zorunlu
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 3
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr.Gör. CUMHUR BERBEROĞLU
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: UÜKMYO/KARACABEY-BURSA 16700
TEL:6768780
cumber@uludag.edu.tr
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere;mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak raf ömrünü uzatan katkı maddelerini incelemek,duyusal özellikleri modifiye etmek için katkı maddeleri kullanmak,beslenme değerini arttırmak için katkı maddeleri kullanmak ve işlem yardımcı maddeleri kullanmak yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Raf ömrünü uzatan katkı maddelerini bilmek ;
2 Duyusal özellikleri değiştiren katkı maddeleri kullanmak ;
3 Beslenme değerini arttırmak için katkı maddeleri kullanmak ;
4 İşlem yardımcı maddeleri kullanmak;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Tanıtım,mevzuat ve ilgili kurumlar hakkında genel bilgilendirme
2 Asitlik düzenleyici ve antimikrobiyal madde ilavesi yapmak
3 Antioksidan ilavesi yapmak
4 Dokusal yapıyı düzenlemek için katkı maddeleri kullanmak
5 Dokusal yapıyı düzenlemek için katkı maddeleri kullanmak
6 Renklendiricileri kullanmak
7 Lezzet arttırıcıları kullanmak
8 Ders tekrarı ve Ara sınav
9 Tatlandırıcıları kullanmak
10 Zenginleştirici katkıları kullanmak
11 Starterleri kullanmak
12 Enzimleri kullanmak
13 Taşıyıcıları kullanmak
14 Çözgenleri kullanmak
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: GIDA KATKI MADDELERİ VE İNGREDİYENLER;PROF.DR.İLBİLGE SALDAMLI/HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA KATKI MADDELERİ;PROF.DR.TOMRİS ALTUĞ/EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 2 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 2 7 14
Diğer 3 8 24
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 10 10
Toplam İş Yükü 104
Toplam İş Yükü / 30 saat 3
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 2 4 0 5 0 0 0 3 4 0 2 0
OK2 2 4 0 5 0 0 0 3 4 0 2 0
OK3 2 4 0 5 0 0 0 3 4 0 2 0
OK4 2 4 0 5 0 0 0 3 4 0 2 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr