1 |
Dersin Adı: |
GIDA KATKI MADDELERİ |
2 |
Dersin Kodu: |
GESZ010 |
3 |
Dersin Türü: |
Zorunlu |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
2 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
3 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr.Gör. CUMHUR BERBEROĞLU |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
|
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
UÜKMYO/KARACABEY-BURSA 16700 TEL:6768780 cumber@uludag.edu.tr |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Bu ders ile öğrencilere;mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak raf ömrünü uzatan katkı maddelerini incelemek,duyusal özellikleri modifiye etmek için katkı maddeleri kullanmak,beslenme değerini arttırmak için katkı maddeleri kullanmak ve işlem yardımcı maddeleri kullanmak yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Tanıtım,mevzuat ve ilgili kurumlar hakkında genel bilgilendirme
|
|
2 |
Asitlik düzenleyici ve antimikrobiyal madde ilavesi yapmak
|
|
3 |
Antioksidan ilavesi yapmak
|
|
4 |
Dokusal yapıyı düzenlemek için katkı maddeleri kullanmak |
|
5 |
Dokusal yapıyı düzenlemek için katkı maddeleri kullanmak
|
|
6 |
Renklendiricileri kullanmak |
|
7 |
Lezzet arttırıcıları kullanmak
|
|
8 |
Ders tekrarı ve Ara sınav
|
|
9 |
Tatlandırıcıları kullanmak
|
|
10 |
Zenginleştirici katkıları kullanmak |
|
11 |
Starterleri kullanmak
|
|
12 |
Enzimleri kullanmak
|
|
13 |
Taşıyıcıları kullanmak
|
|
14 |
Çözgenleri kullanmak |
|