Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
SÜT MİKROBİYOLOJİSİ
1 Dersin Adı: SÜT MİKROBİYOLOJİSİ
2 Dersin Kodu: STUZ106
3 Dersin Türü: Zorunlu
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 1
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 2
7 Dersin AKTS Kredisi: 4
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 2
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu “Genel Mikrobiyoloji” dersini başarmış olmak
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr.Gör.Dr. ENGIN YILMAZ
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: -
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: enginy@uludag.edu.tr, 224-2940924, Vocational School of Technical Science
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak indikatör mikroorganizmaların sayımını yapmak/değerlendirmek, patojen mikroorganizma analizlerini yapmak/değerlendirmek, süt ve süt ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı:
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 İndikatör mikroorganizmaların sayımını yapmak;
2 İndikatör mikroorganizmaların sayımını değerlendirmek;
3 Patojen mikroorganizma analizlerini yapmak ;
4 Patojen mikroorganizma analizlerini değerlendirmek;
5 Süt ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapmak;
6 Süt ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler değerlendirmek;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Tanışma ve ders hakkında genel bilgi verme Süt ve ürünlerinde mezofilik aerobik bakteri sayımı mezofilik aerobik bakteri sayımı
2 Süt ve ürünlerinde koliform bakteri sayımı koliform bakteri sayımı
3 Süt ve ürünlerinde Enterococcus (fekal streptokok) sayımı Enterococcus (fekal streptokok) sayımı
4 Süt ve ürünlerinde maya ve küf sayımı Maya ve küf sayımı
5 Süt ve ürünlerinde Salmonella aranması Salmonella aranması
6 Süt ve ürünlerinde Staphylococcus aureus sayımı Staphylococcus aureus sayımı
7 Süt ve ürünlerinde Clostrıdıum perfiringens sayımı+ Süt ve ürünlerinde Bacillus cereus aranması Clostrıdıum perfiringens sayımı Bacillus cereus aranması
8 Konu tekrarı ,Vize sınavı sınav sorularının yanıtlanması
9 Süt ve ürünlerinde Listerıa monoyctogenes sayımı Listerıa monoyctogenes sayımı,
10 Süt ve ürünlerinde Pseudomonas aeruginosa aranması Pseudomonas aeruginosa aranması
11 Çiğ sütlerde mikrobiyolojik analizler Çiğ sütlerde mikrobiyolojik analizler
12 Sütte Mikrobiyolojik Analizler Sütte Mikrobiyolojik Analizler
13 Süt ürünlerinde mikrobiyolojik analizler Süt ürünlerinde mikrobiyolojik analizler
14 Süt ürünlerinde mikrobiyolojik analizler Süt ürünlerinde mikrobiyolojik analizler
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: 1.Gıda Mikrobiyolojisi ve uygulamaları ,genişletilmiş 2. Baskı Ankara -2000
2.Merk Gıda Mikrobiyoloji Uygulamaları
Editör: Prof. Dr. Kadir Halkman
3. www.mikrobiyoloji.org
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 2 50
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 50
Toplam 3 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 50
Finalin BAşarıya Oranı 50
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
Açıklama
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 2 18 36
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 16 16
Toplam İş Yükü 150
Toplam İş Yükü / 30 saat 5
Dersin AKTS Kredisi 5
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 5 5 5 5 1 4 3 5 3 1 4 1
OK2 5 5 5 5 1 4 2 4 3 5 4 4
OK3 5 5 5 5 1 4 3 5 3 1 4 1
OK4 5 5 5 5 1 4 2 4 3 5 4 4
OK5 5 5 5 5 1 4 3 5 3 1 4 1
OK6 5 5 5 5 1 4 2 4 3 5 4 4
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr