1 |
Dersin Adı: |
SÜT MİKROBİYOLOJİSİ |
2 |
Dersin Kodu: |
STUZ106 |
3 |
Dersin Türü: |
Zorunlu |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Önlisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
1 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
2 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
4 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
“Genel Mikrobiyoloji” dersini başarmış olmak |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Öğr.Gör.Dr. ENGIN YILMAZ |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
- |
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
enginy@uludag.edu.tr, 224-2940924, Vocational School of Technical Science |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak indikatör mikroorganizmaların sayımını yapmak/değerlendirmek, patojen mikroorganizma analizlerini yapmak/değerlendirmek, süt ve süt ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Tanışma ve ders hakkında genel bilgi verme Süt ve ürünlerinde mezofilik aerobik bakteri sayımı |
mezofilik aerobik bakteri sayımı |
2 |
Süt ve ürünlerinde koliform bakteri sayımı |
koliform bakteri sayımı |
3 |
Süt ve ürünlerinde Enterococcus (fekal streptokok) sayımı |
Enterococcus (fekal streptokok) sayımı |
4 |
Süt ve ürünlerinde maya ve küf sayımı |
Maya ve küf sayımı |
5 |
Süt ve ürünlerinde Salmonella aranması |
Salmonella aranması |
6 |
Süt ve ürünlerinde Staphylococcus aureus sayımı |
Staphylococcus aureus sayımı |
7 |
Süt ve ürünlerinde Clostrıdıum perfiringens sayımı+ Süt ve ürünlerinde Bacillus cereus aranması |
Clostrıdıum perfiringens sayımı Bacillus cereus aranması |
8 |
Konu tekrarı ,Vize sınavı |
sınav sorularının yanıtlanması |
9 |
Süt ve ürünlerinde Listerıa monoyctogenes sayımı |
Listerıa monoyctogenes sayımı, |
10 |
Süt ve ürünlerinde Pseudomonas aeruginosa aranması |
Pseudomonas aeruginosa aranması |
11 |
Çiğ sütlerde mikrobiyolojik analizler |
Çiğ sütlerde mikrobiyolojik analizler |
12 |
Sütte Mikrobiyolojik Analizler |
Sütte Mikrobiyolojik Analizler |
13 |
Süt ürünlerinde mikrobiyolojik analizler |
Süt ürünlerinde mikrobiyolojik analizler |
14 |
Süt ürünlerinde mikrobiyolojik analizler |
Süt ürünlerinde mikrobiyolojik analizler |