| 1 |
Dersin Adı: |
KEYF BİTKİLERİ |
| 2 |
Dersin Kodu: |
TAR4326-Z |
| 3 |
Dersin Türü: |
Zorunlu |
| 4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
| 5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
4 |
| 6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
8 |
| 7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
2 |
| 8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
1 |
| 9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
| 10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
| 11 |
Dersin Önkoşulu |
- |
| 12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
| 13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
| 14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
| 15 |
Dersin Koordinatörü: |
Doç.Dr. OYA KAÇAR |
| 16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
- |
| 17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
E-posta: okacar@uludag.edu.tr Telefon: 0 224 29 41523 Adres: Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü |
| 18 |
Dersin Web Adresi: |
|
| 19 |
Dersin Amacı |
Bu derste öğrencilere Türk tipi ve Amerikan tipi tütünlerde kalite ve daha kaliteli tütün yetiştiriciliğinde agronomik uygulamalar anlatılması amaçlanmaktadır. |
| 20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
|
| Hafta |
Teori |
Uygulama |
| 1 |
Tütünün orijini ve tarihçesi
Dünya’da ve Türkiye’de tütün üretimi ve ekonomik önemi
|
Tütünün sistematiği |
| 2 |
Tütünün sınıflandırılması |
Tütünün morfolojisi |
| 3 |
Tütün yaprağının fiziksel özellikleri |
Asit ve kalevi grup tütünlerinin özellikleri |
| 4 |
Tütün yaprağının kimyasal özellikleri |
Tütün yaprağının kimyasal yapısı ve içimle ilgili tanımlar |
| 5 |
Tütünün iklim ve toprak istekleri
Tütün fidesinin yetiştirilmesi
|
Ege Bölgesi tütünleri ve özellikleri |
| 6 |
Türk tipi tütün tarımı (tarla seçimi, toprak hazırlama, bitki sıklığı, dikim) |
Marmara Bölgesi tütünleri ve özellikleri |
| 7 |
Türk tipi tütün tarımında bakım işlemleri, tepe kırma, filiz alma |
Karadeniz Bölgesi tütünleri ve özellikleri |
| 8 |
Genel Tekrar
Arasınav
|
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi tütünleri ve özellikleri |
| 9 |
Türk tipi tütün tarımında hasat, ipe dizim, kurutma ve istiflenmesi |
Hasankeyf tütünü ve özellikleri |
| 10 |
Türk tipi tütün tarımında tavlama, işleme, denklenmesi ve fermantasyon
|
Burley tütünü, Flue-cured tütünü ve özellikleri |
| 11 |
Tütün hastalık ve zararlıları |
Puroluk tütün, Tömbeki tütünü ve özellikleri |
| 12 |
Anason Tarımı |
Anason ve özellikleri |
| 13 |
Şerbetçiotu tarımı |
Şerbetçiotu ve özellikleri |
| 14 |
Anason ve şerbetçiotu hastalık ve zararlıları |
Genel tekrar
Uygulama sınavı
|