Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
KANATLI ÜRETİMİNDE HİJYEN ve BİYOGÜVENLİK
1 Dersin Adı: KANATLI ÜRETİMİNDE HİJYEN ve BİYOGÜVENLİK
2 Dersin Kodu: ZOO3413PDS
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Lisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 3
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 5
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu Yok
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. AYDIN İPEK
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları:
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü
Görükle- Bursa
aipek@uludag.edu.tr
224 2941557
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Bu dersin amacı; kanatlı üretiminde hijyen ve biyogüvenlik hakkında bilgi vermektir.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: Bu dersin amacı; kanatlı üretiminde hijyen ve biyogüvenlik hakkında bilgi vermektir.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Kanatlı üretiminde hijyen ve biyogüvenlik uygulamalarının önemi hakkında bilgi sahibi olur.;
2 Sürü yönetimi, sağlık koruma, haşere mücade ile ilgili konular hakkında bilgi sahibi olur.;
3 Personel sağlığının korunması hakkında gerekli bilgileri öğrenir;
4 İşletmeler için temizlik, dezenfeksiyon ve biyogüvenlik planlarının oluşturulması için gerekli bilgileri edinir.;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Ders programının sunuluşu ve ders ile ilgili genel tanımların sunulması
2 Biyogüvenlik ile ilgili yasal mevzuat
3 Kanatlı işletmelerinde yer seçimi ve inşası
4 Kullanılan ekipmanlar ve kritik risk faktörleri
5 Gübre ve atıkların yönetimi
6 Hastalık, aşılama, tedavi ve karantine uygulamaları
7 Haşere, kemirgen ve yırtıcılarla mücadele
8 Temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları
9 Personel sağlığı ve eğitimi
10 Kuluçkahanelerde biyogüvenlik uygulamaları
11 Kümeslerde biyogüvenlik uygulamaları
12 Kesimhanelerde biyogüvenlik uygulamaları
13 Ürün kalitesi ve gıda güvenliği
14 Personelin eğitimi
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Hijyen yönetiminin planlanması
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre değerlendirilmektedir.
Açıklama Sonuçlar öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir.
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 8 4 32
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 10 10
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 16 16
Toplam İş Yükü 86
Toplam İş Yükü / 30 saat 2,87
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11
OK1 0 0 0 1 1 1 1 1 0 0 0
OK2 0 0 0 1 1 1 1 1 0 0 0
OK3 0 0 0 1 1 1 1 1 0 0 0
OK4 0 0 0 1 1 1 1 1 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr