Ders Öğretim Planı
KANATLI ÜRETİMİNDE HİJYEN ve BİYOGÜVENLİK
1 |
Dersin Adı: |
KANATLI ÜRETİMİNDE HİJYEN ve BİYOGÜVENLİK |
2 |
Dersin Kodu: |
ZOO3413PDS |
3 |
Dersin Türü: |
Seçmeli |
4 |
Dersin Seviyesi: |
Lisans |
5 |
Dersin Verildiği Yıl: |
3 |
6 |
Dersin Verildiği Yarıyıl: |
5 |
7 |
Dersin AKTS Kredisi: |
3 |
8 |
Teorik Ders Saati (saat/hafta): |
2 |
9 |
Uygulama Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
10 |
Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): |
0 |
11 |
Dersin Önkoşulu |
Yok |
12 |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
13 |
Dersin Dili: |
Türkçe |
14 |
Dersin Veriliş Şekli |
Yüz yüze |
15 |
Dersin Koordinatörü: |
Prof. Dr. AYDIN İPEK |
16 |
Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: |
|
17 |
Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: |
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Görükle- Bursa aipek@uludag.edu.tr 224 2941557 |
18 |
Dersin Web Adresi: |
|
19 |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı; kanatlı üretiminde hijyen ve biyogüvenlik hakkında bilgi vermektir. |
20 |
Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: |
Bu dersin amacı; kanatlı üretiminde hijyen ve biyogüvenlik hakkında bilgi vermektir. |
21 |
Ders Öğrenme Kazanımları |
1 |
Kanatlı üretiminde hijyen ve biyogüvenlik uygulamalarının önemi hakkında bilgi sahibi olur.;
|
2 |
Sürü yönetimi, sağlık koruma, haşere mücade ile ilgili konular hakkında bilgi sahibi olur.;
|
3 |
Personel sağlığının korunması hakkında gerekli bilgileri öğrenir;
|
4 |
İşletmeler için temizlik, dezenfeksiyon ve biyogüvenlik planlarının oluşturulması için gerekli bilgileri edinir.;
|
|
Hafta |
Teori |
Uygulama |
1 |
Ders programının sunuluşu ve ders ile ilgili genel tanımların sunulması |
|
2 |
Biyogüvenlik ile ilgili yasal mevzuat |
|
3 |
Kanatlı işletmelerinde yer seçimi ve inşası |
|
4 |
Kullanılan ekipmanlar ve kritik risk faktörleri |
|
5 |
Gübre ve atıkların yönetimi |
|
6 |
Hastalık, aşılama, tedavi ve karantine uygulamaları |
|
7 |
Haşere, kemirgen ve yırtıcılarla mücadele |
|
8 |
Temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları |
|
9 |
Personel sağlığı ve eğitimi |
|
10 |
Kuluçkahanelerde biyogüvenlik uygulamaları |
|
11 |
Kümeslerde biyogüvenlik uygulamaları |
|
12 |
Kesimhanelerde biyogüvenlik uygulamaları |
|
13 |
Ürün kalitesi ve gıda güvenliği |
|
14 |
Personelin eğitimi |
|
23 |
Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: |
Hijyen yönetiminin planlanması |
24 |
Değerlendirme |
|
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI |
SAYISI |
KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav |
1 |
40 |
Kısa Sınav |
0 |
0 |
Ödev |
0 |
0 |
Yıl sonu Sınavı |
1 |
60 |
Toplam |
2 |
100 |
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı |
40 |
Finalin BAşarıya Oranı |
60 |
Toplam |
100 |
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları |
Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ilkelerine göre değerlendirilmektedir. |
Açıklama |
Sonuçlar öğrenci otomasyon sistemi ile saptanan harf notu ile belirlenmektedir. |
25 |
|
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU |
Etkinlik |
SAYISI |
Süresi [Saat] |
Toplam İş Yükü [Saat] |
Teorik Dersler |
14 |
2 |
28 |
Uygulamalı Dersler |
0 |
0 |
0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) |
8 |
4 |
32 |
Ödevler |
0 |
0 |
0 |
Projeler |
0 |
0 |
0 |
Arazi Çalışmaları |
0 |
0 |
0 |
Arasınavlar |
1 |
10 |
10 |
Diğer |
0 |
0 |
0 |
Yarıyıl Sonu Sınavları |
1 |
16 |
16 |
Toplam İş Yükü |
|
|
86 |
Toplam İş Yükü / 30 saat |
|
|
2,87 |
Dersin AKTS Kredisi |
|
|
3 |
26 |
PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU |
|
PY1
|
PY2
|
PY3
|
PY4
|
PY5
|
PY6
|
PY7
|
PY8
|
PY9
|
PY10
|
PY11
|
OK1
|
0
|
0
|
0
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
0
|
0
|
0
|
OK2
|
0
|
0
|
0
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
0
|
0
|
0
|
OK3
|
0
|
0
|
0
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
0
|
0
|
0
|
OK4
|
0
|
0
|
0
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
0
|
0
|
0
|
|
ÖK: Öğrenme Kazanımları |
PY: Program yeterlilikleri |
Katkı Düzeyi: |
1 Çok Düşük |
2 Düşük |
3 Orta |
4 Yüksek |
5 Çok Yüksek |