Türkçe English Ders İçerik Rapor
Ders Öğretim Planı
Subtropik İklim Meyveleri
1 Dersin Adı: Subtropik İklim Meyveleri
2 Dersin Kodu: GRUP234
3 Dersin Türü: Seçmeli
4 Dersin Seviyesi: Önlisans
5 Dersin Verildiği Yıl: 2
6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 4
7 Dersin AKTS Kredisi: 3
8 Teorik Ders Saati (saat/hafta): 2
9 Uygulama Ders Saati (saat/hafta): 0
10 Laboratuar Ders Saati (saat/hafta): 0
11 Dersin Önkoşulu -
12 Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar Yok
13 Dersin Dili: Türkçe
14 Dersin Veriliş Şekli Yüz yüze
15 Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. Dr. GÜNSU BARIŞIK KAYIN
16 Dersi Veren Diğer Öğretim Elemanları: Öğr. Gör. Dr. Murat ÇETİN
17 Ders Koordinatörünün İletişim Bilgileri: gbarisik@uludag.edu.tr
0 224 294 26 77,
Bursa Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık MYO, Bahçe Tarımı Programı
18 Dersin Web Adresi:
19 Dersin Amacı Bu dersin amacı; bahçe bitkileri bölümünden mezun olacak öğrencilere subtropik iklim koşullarında yetiştirilen bazı meyve türlerinin (yenidünya, trabzonhurması, avokado, kiwi, çay) biyolojik özellikleri ve ekolojik isteklerini dikkate alarak, anaç-çeşit seçimi, çoğaltılma materyali üretimi, bahçe kurulması ve bahçelerdeki yıllık bakım işleri (temel yetiştiricilik prensipleri) konularında bilgi ve deneyim kazandırılmasıdır.
20 Dersin Mesleki Gelişime Katkısı: subtropik meyvelerin yetiştirilmesi hakkında edinilen bilgileri meslek hayatlarında kullanabileceklerdir.
21 Ders Öğrenme Kazanımları
1 Türkiye ve Dünya subtropik iklim meyve üretim ve bölgeleri hakkında bilgi sahibi olma. ; ;
2 Turunçgil yetiştiriciliği hakkında teknik donanıma sahip olma. ; ;
3 Muz bahçesi kurabilme. ; ;
4 İncir bahçesi kurabilme. ; ;
5 Naşhi ve çay üretimi hakkında bilgilenme. ; ;
6 Nar yetiştiriciliğinde sorunları çözebilme. ; ;
7 Yenidünya üretiminde karşılaşılan sorunlara cevap üretebilme. ; ;
8 Mandarin ve portakal üretimine yönelik çözümlemeler yapabilme.; ;
22 Dersin İçeriği
Hafta Teori Uygulama
1 Türkiye ve Dünya subtropik iklim meyve üretimi, ihracatı, ithalatı ve üretim bölgeleri.
2 Turunçgillerin sistematiği.
3 Turunçgillerin bitkisel özellikleri, ekolojik istekleri, bahçe tesisi, hasat ve sonrası uygulamalar.
4 Muz yetiştiriciliği.
5 Muzda hasat, olgunlaştırma, muhafaza ve taşıma.
6 İncir yetiştiriciliği.
7 Ders tekrarı
8 İncirde bahçe tesisi.
9 Naşi yetiştiriciliği.
10 Çay üretimi.
11 Nar yetiştiriciliği.
12 Yenidünya üretimi.
13 Mandarin yetiştiriciliği.
14 Portakal üretimi.
23 Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar: Tanrıverdi, F., 1987. Subtropik Meyve Türleri. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Notları, Erzurum.
Kacar B., 1987. Çayın Biyokimyası ve İşleme Teknolojisi. Çaykur Yayını No:6.
Eriş, A., 1990. Kivi. Ajans-Türk Matbaacılık Sanayii A.Ş., Ankara.
ÖZBEK, S., 1978, Özel Meyvecilik. Ç.Ü. Ziraat Fak. Yay, 128, Ders Kitabı:11, Adana, 486.
ONUR, C., 1988, Nar Yetiştiriciliği, Narenciye Araştırma Enstitüsü yayını, Derim, 5(4): 147-190.
Anonim, 1985. Pikan, Muz Yetiştiriciliği, Tarım Bakanlığı Yayınları
24 Değerlendirme
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav 1 40
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Yıl sonu Sınavı 1 60
Toplam 2 100
Yıl içi çalışmalarının Başarıya Oranı 40
Finalin BAşarıya Oranı 60
Toplam 100
Derste Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları arasınav ve yarıyıl sonu sınavı değerlendirilecektir
Açıklama sınavlar test ya da klasik yapılacaktır
25 AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi [Saat] Toplam İş Yükü [Saat]
Teorik Dersler 14 2 28
Uygulamalı Dersler 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Projeler 0 0 0
Arazi Çalışmaları 0 0 0
Arasınavlar 1 30 30
Diğer 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavları 1 30 30
Toplam İş Yükü 118
Toplam İş Yükü / 30 saat 2,93
Dersin AKTS Kredisi 3
26 PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE DERS ÖĞRENİN KAZANIMLARI İLİŞKİSİ TABLOSU
PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12
OK1 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
OK2 0 0 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0
OK3 0 0 0 0 0 4 3 0 0 0 0 0
OK4 0 0 0 0 0 4 3 0 0 0 0 0
OK5 0 0 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0
OK6 0 0 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0
OK7 0 0 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0
OK8 0 0 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0
ÖK: Öğrenme Kazanımları PY: Program yeterlilikleri
Katkı Düzeyi: 1 Çok Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok Yüksek
Bologna İletişim
Mail : bologna@uludag.edu.tr
Tasarım & Kodlama
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2015
otomasyon@uludag.edu.tr